Iubire și catifea albastră – Corina Cîndea (Seria Salem, vol. 3)

Seria Salem a fost alături de mine în cele mai dificile și mai agitate perioade ale mele de pe parcursul acestui an și pot să spun că a fost un mare noroc să o citesc în astfel de momente, pentru că este o serie care îți ridică moralul și îți aduce zâmbete. Al treilea volum al seriei, Iubire și catifea albastră, mi-a dat fiori… nu de groază, ci de emoție! Pot să vă spun că autoarea însăși este o „vrăjitoare”. Una dintre acele vrăjitoare bune, care se pricep la incantații și vrăji care să aducă fericire și bunătate în sufletele celor din jur.

Îmi amintesc că și primele două volume ale seriei, „Dragoste și mătase albă” și „Pasiune și satin roșu” m-au amuzat, dar acest al treilea volum, „Iubire și catifea albastră” cred că este cel mai amuzant din întreaga serie. Nici nu este de mirare, pentru că protagoniștii acestui volum sunt Declan și Piper. Iar dacă ați citit primele volume, știți deja că ei doi sunt precum șoarecele și pisica, deși sunt atrași unul de celălalt, iremediabil.

„Părul îi este mai ciufulit decât de obicei și este puțin încruntat, dar fluturașii ăia nebuni își fac din nou de cap în interiorul meu când privirea mi se oprește pe gura lui Declan. Aceeași gură pe care ador să o văd zâmbind, indiferent dacă o face în mod ironic sau nu. aceeași gură care, cu doar un sărut, mi-a scuturat lumea din temelii, exact cum a spus el.”

Știm deja că Faith și Logan, la fel ca April și Quinn, sunt căsătoriți. Cele două vrăjitoare și cei doi extratereștri au căzut, pare-se, pradă farmecelor lui Simone, celebra vrăjitoare din Salem. Ambele cupluri prevestesc o căsătorie între Declan și Piper, dar cei doi par să se împungă de fiecare dată când se întâlnesc. Piper folosește glume ironice și mult sarcasm la adresa lui Declan, de câte ori are ocazia. Declan, în schimb, este un bărbat extrem de sexy și nestatornic, fapt ce o și pune pe Piper pe gânduri cu privire la sentimentele pe care el le are pentru ea.

„Am vrut să ascult de sfatul fetelor și, mai ales, de ceea ce simt. Mi-am dorit să mă las pradă nebuniei de moment, să uit că bărbatul care mă ține în brațe și mă privește de parcă aș fi tot ce își dorește mai mult, e doar pasager în viața mea. în ciuda faptului că mă simt irezistibil atrasă de el – așa cum am fost de când l-am cunoscut – sau că îmi bântuie nopțile în vise fierbinți, gândul că niciodată nu rămâne în Salem mai mult de câteva zile m-a oprit mereu din a arăta ce simt pentru el. Am preferat să mă prefac indiferentă și să glumesc mereu pe seama lui, pentru că așa mă durea mai puțin. Mai puțin decât să îl văd plecând după ce aș fi cedat sentimentelor mele.”

Chiar dacă Logan și Quinn au renunțat la misiunile frecvente din cadrul agenției, în favoarea stabilirii permanente în Salem, alături de soțiile lor, ei fiind doar ocazional convocați pentru diverse misiuni, Declan a rămas la fel de implicat ca înainte.

Atunci când April, soția lui Collin, naște, toți cei șase sunt chemați în Seattle, pentru a avea grijă de copilul mai mare al șefului celor trei băieți. Piper este nevoită să doarmă la Declan. Deși încearcă să își mențină atitudinea rece față de Declan, Piper cedează în cele din urmă, astfel că între ei doi începe o relație.

„Îmi place părul ei ciufulit, indiferent ce culoare are. Sunt fermecat de ochii ei albaștri ca cerul unei zile de vară și îi ador temperamentul vulcanic. Îmi place modul în care mă ironizează mereu sau glumește cu mine și că are un chip atât de expresiv. Îi știu fiecare trăsătură și ticurile pe care le are, deși nu cred că e conștientă de ele.”

Dar va putea Declan să renunțe la misiunile lui și să se stabilească în Salem, alături de Piper? Misiunea curentă al lui Declan este mai periculoasă decât s-ar fi așteptat, fapt ce declanșează o serie de evenimente pline de adrenalină și emoții. Nu vă dau detalii referitoare la relația dintre cei doi sau despre ce se întâmplă, însă vă spun că această carte este un adevărat deliciu. Am gustat din plin replicile dintre cei doi protagoniști – Piper și Declan – și m-am bucurat atunci când și-au mărturisit, în sfârșit, sentimentele. Cât despre acțiunea care se intensifică spre finalul cărții, pot spune că am trăit-o din plin, așteptând cu sufletul la gură ca lucrurile să se rezolve.

După ce am citit primele două volume ale seriei, nu a mai fost o surpriză pentru mine faptul că am râs în hohote la unele scene sau dialoguri. Corina reușește să creeze niște dialoguri amuzante și personaje atât de simpatice, încât cititorului îi este imposibil să rămână neutru pe timpul lecturii. Iar modul în care îmbină umorul cu scenele romantice și erotice este absolut fabulos!

Deși eu nu sunt tocmai mare fană a cărților romantice, motiv pentru care citesc foarte rar astfel de cărți, trebuie să vă spun că romanele Corinei Cîndea au un loc special în inima mea. Poveștile ei sunt balsam pentru suflet, îndeamnă la visare și aduc un strop de magie în viața cititorilor. Așadar, vă recomand să citiți seria Salem, oricând aveți nevoie de o pauză de relaxare și o poveste de dragoste.

Mulțumesc, Corina și Editura Hathor pentru exemplarul oferit!

Cartea „Iubire și catifea albastră” de Corina Cîndea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Hathor.

0 thoughts on “Iubire și catifea albastră – Corina Cîndea (Seria Salem, vol. 3)

  1. Ti-am asteptat cu nerabdare parerea. Eram convinsa ca si acest volum va fi pe placul tau. Poate ca nu are prea multa actiune, spre deosebire de celelalte carti din serie, dar reuseste sa ne atraga prin umor. Si sa nu mai vorbesc de disputele dintre cei doi protagonisti! E cireasa de pe tort 😀

  2. Multumesc frumos, Eva! Ma bucur ca ti-a placut si ca am reusit sa te binedispun cu povestea lui Declan si Piper. <3

  3. Nu am mai citit de mult timp o carte de-a Corinei! Îți așteptam părerea! Am admirat coperțile (știu, stiu) și chiar mă întrebam ce se ascunde în spatele lor.

  4. Corina Cîndea şi seria Salem…iubesc atât stilul autoarei cât şi seria. Am primul volum în biblioteca personală. Am citit şi următoarele două volume în timp ce erau publicate pe wattpad (de altfel, Corina fiind singurul motiv pentru care aveam instalată aplicaţia), dar recenziile probabil le voi face imediat ce am exemplare fizic şi cu o recitire în prealabil. Felicitări pentru recenzie! :*

    1. Multumesc! Este o serie minunata, iar pentru mine este cu adevarat deosebita, intrucat am citit-o in momente grele, cand nimic nu parea sa ma scoata din starea in care eram. Ea a reusit, cu siguranta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d