„Un bărbat, o fată, o insulă pustie” (Vol. 2) – Uirebit

un bărbat, o fată, o insulă pustie

Vă mai amintiți despre cartea „Un bărbat, o fată, o insulă pustie”, despre care v-am povestit prin luna mai? Mi-a plăcut tare mult primul volum și am așteptat cu nerăbdare continuarea. Norocul meu a fost că nu am avut mult timp de așteptat, partea mai grea e că mai am de așteptat următorul volum. Cu doar câteva zile înainte de a pleca în concediu, Uirebit mi-a dat o veste bună: volumul al doilea este gata și mi l-a trimis. Nu pot să vă spun cât de bucuroasă am fost la gândul că voi savura o lectură relaxantă și amuzantă în zilele libere. Așteptările nu mi-au fost deloc înșelate, pentru că al doilea volum este unul absolut delicios și plin de umor.

Povestea lui Tiberiu continuă în volumul 2 din seria „Un bărbat, o fată, o insulă pustie”

De data aceasta, reluăm acțiunea de unde ne-a lăsat la finalul primului volum. Astfel, Tiberiu îi povestește Evei despre relația lui cu Mia. Aflăm povestea de viață a Miei – de fapt, continuarea, ce nu ni s-a spus în primul volum – și povestea Miei cu Tiberiu. Cei doi ajung să trăiască împreună, în ciuda diferențelor dintre ei. Mia are un trecut greu și dureros, pe care îl descoperim treptat. Tiberiu, pe de altă parte, este un bărbat care nu pare să aprecieze deloc femeile – în special femeia de lângă el, oricare ar fi ea. În schimb, nu este nici lipsit de suflet. Dimpotrivă, atâta timp cât stă cu Mia, o consideră pe micuța Gabriela, fetița Miei, ca fiind fiica lui și are grijă de ea ca un adevărat tată.

„În timpul zilei, prezența Gabrielei în casă ne mai tempera. Eram doi oameni normali. Mia era mama, iar eu eram un fel de… nu știu, jucam rolul unui cap de familie, un soi de tată de împrumut.”

Tiberiu o cunoaște pe Laura

După trei ani de relație, Mia ia atitudine și îi cere lui Tiberiu ceva total neașteptat: să se căsătorească. Deși inițial nu își dorește, Tiberiu acceptă, cu o condiție: să îi facă un copil. Abia acum încep cu adevărat problemele între cei doi. Chiar în ziua nunții, Tiberiu decide că nu este pregătit pentru acest pas, astfel că fuge de la nuntă, înainte de a apuca să semneze actele. Astfel, ajunge într-un parc. Acolo, o fată grasă stă pe bancă, fumează o țigară și citește. Din dorința de a primi o țigară, Tiberiu intră în vorbă cu fata, deși i se pare total respingătoare.

„S-a mai auzit un țipat undeva, prin apropiere. M-am uitat repede într-acolo. Era o fată grasă, așezată pe-o bancă. Își scăpase țigara pe jos.

– Nu mă cheamă Gabriela! gemea aia cu ochii spre mine și cu mâna la piept. E o confuzie! Pe mine mă cheamă Laura.

Am privit-o cu un dispreț adânc, fără să-i adresez vreun cuvânt. De ce naiba se băga-n seamă? O-ntrebase cineva de sănătate? Normal că nu era Gabriela. Nici n-avea cum!

Gabriela mea era micuță cât o pitulice. Balena de pe bancă avea vreo 150 de kile. Poate chiar 200.

Era, cu certitudine, o Laură, așa cum zisese. Chiar avea față de Laură. Tot trupul ei purta ștampila de Laură. Mi-am întors privirea și-am lăsat-o-n plata Domnului. Am revenit la ale mele.”

Află că fata se numește Laura și este nimeni alta decât fiica unui fost profesor universitar de la Drept, adică un fost profesor de-al lui. Deși la început nu vrea nici să o vadă pe Laura, ea este cea care îl salvează pe Tiberiu. Îl duce acasă la ea, dar lucrurile o iau razna. Însă, în ciuda eforturilor lui Tiberiu de a scăpa de Laura, aceasta nu se lasă cu una – cu două, ci continuă să îl caute și să insiste, până obține ceea ce își dorește.

Evoluția lui Tiberiu

Pe parcursul lecturii, printre alte întâmplări din viața lui Tiberiu, îl vedem cum se străduiește să își găsească un loc de muncă sau să îl păstreze pe cel existent, cum refuză diverse job-uri, cum se luptă cu dependența de alcool și cum ajunge internat la sanatoriu. Iar acolo, viața îi este îngreunată și mai mult de asistenta-nebună, pe nume Tabita. Detaliile poveștii vă las să le descoperiți singuri, citind cartea.

„Din toată povestea cu pokerul și pastilele, tot mă alesesem cu ceva: aflasem de ce se temea tot spitalul de asistenta-șefă.

Nu era doar FORȚA aia, din filmele cu cavaleri spațiali și nave intergalactice de luptă. Nu, nici pe departe!

Și nici forță cealaltă, mult mai terestră și mai pământeană – forța Pleosc! – nu era adevăratul motivul. Câtuși de puțin!

Principalul motiv era altul și era dureros de simplu: Tabita era mai nebună decât toți amărâții pe care-i îngrijea! Ea era șefa haitei, nebuna alfa! De aia se transformau toți în mielușei când își făcea apariția.

Da, era neîndoielnic că locul ei era la balamuc. Era o persoană nebună și se afla într-un spital de nebuni. Până aici, toate bune.

Singura anomalie era că… purta halat alb. Era isteață! Își găsise cea mai bună acoperire.”

„Un bărbat, o fată, o insulă pustie” – cartea perfectă pentru concediu

Deși au cam lipsit părțile cu Tiberiu și Eva pe insulă, nu pot să spun că mi-a lipsit ceva, în timp ce citeam. Dimpotrivă, am fost extrem de curioasă de direcția în care o iau lucrurile și m-am bucurat să pot afla povestea lui Tiberiu, dar și a Miei. Cartea a fost exact lectura relaxantă și delicioasă de care aveam nevoie în concediu. Vă avertizez, însă, că limbajul este licențios, iar scenele sunt explicite, dar într-un mod comic, astfel că nu mi s-au părut deloc obscene. Și deși nu am regăsit aceeași sensibilitate a personajului, ca în primul volum, pot afirma că l-am simpatizat, totuși.

Așadar, și după al doilea volum al seriei „Un bărbat, o fată, o insulă pustie”, vă recomand să citiți seria, mai ales dacă aveți nevoie de o lectură ușoară și plăcută, relaxantă și amuzantă.

Mulțumesc, Uirebit, pentru posibilitatea de a citi această carte!

Cartea „Un bărbat, o fată, o insulă pustie” vol. 2 de Uirebit poate fi achiziționat de pe Amazon, în format fizic.

Primul volum îl găsiți pe Amazon, aici.

13 thoughts on “„Un bărbat, o fată, o insulă pustie” (Vol. 2) – Uirebit

 1. Eva, Eva… dulce ai fost, dulce ai rămas (și dulci îți sunt recenziile)!
  Aproape că m-ai convins să citesc și eu cartea!
  Ups! Stai un pic… am citit-o deja.
  Ghinion!
  Dar să nu mă gândesc numai la mine!
  Am un cadou pentru cititorii blogului Evei: volumul 2 poate fi descărcat gratuit chiar acum!
  Link-ul de mai jos e valabil până la data de 15 august:
  http://www.uirebit.com/ro/vol2.pdf
  Salutări tuturor și, mai ales, sărutări de mână Evei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: