„Revertis” – Laura Nureldin

< Când ești nemuritor, „niciodată” înseamnă foarte mult timp. >

V-ați întrebat vreodată când și cum a apărut primul vampir? Desigur, asta în eventualitatea în care există. În cartea „Revertis”, nu doar că aflăm despre existența vampirilor, ci ni se transmit și informații despre cum au apărut vampirii, dar și vrăjitorii. Este o carte cu vampiri și vrăjitori, dar cu o poveste de dragoste foarte frumos conturată. Spre deosebire de „Demoni”, care mi s-a părut mai adolescentină, aceasta mi se pare a fi mai matură atât ca poveste, cât și ca stil de scriere.

„Povestea zice că, în urmă cu foarte multă vreme, imediat după facerea lumii și crearea omenirii, a fost un foc mare care l-a despărțit pe Cel Întunecat de Lumină. Răul, de bine, dacă vreți. Și se pare că unii oameni au fost atinși de acele flăcări magice. Nu au ars, dar focul a lăsat o urmă: culoarea roșie a părului lor. Se presupune că ei și urmașii lor sunt liantul care ține lumina și întunericul laolaltă. Sunt tot oameni, dar cu un strop de magie.”

„Revertis” este scrisă din mai multe perspective, ale diferitelor personaje, dar și din prezent și amintiri din diverse perioade din trecut. O cunoaștem pe Lauren B. Callis, o femeie-vampir, care a fost toată viața pe fugă, din cauza trecutului. Pe când încă era om, s-a îndrăgostit de Victor, care s-a dovedit a fi un vampir. Neputând accepta natura bărbatului pe care îl iubea, Lauren, pe atunci Beatrice , a încercat să se sinucidă. Norocul a făcut să cadă fix în brațele lui Jérôme, un alt vampir, care o transformă și pe ea, pentru a o salva.

Deși la început nu își dorește noua viață, Beatrice este ajutată de o vrăjitoare, pe nume Alice. Vrăjitoarea îi oferă lui Beatrice Piatra Lunii, astfel că poate ieși pe timp de zi. În ceea ce-l privește pe Jérôme, Beatrice îl respinge la început, dar atracția dintre ei învinge, astfel că devin un cuplu.

Însă Victor o caută neîncetat, odată ce descoperă că a fost transformată în vampir, sperând că va reuși să o recucerească. Pentru a scăpa de el, Beatrice este nevoită să lase în urmă Parisul și, astfel, ajunge la New York. Acolo, soarta îi surâde și devine un organizator de evenimente de succes.

Datorită ocupației, Lauren ajunge să fie angajată de către doamna Royalston, o femeie bogată, pentru a organiza o petrecere de proporții. Doamna Royalston, una dintre cele mai bogate persoane din New York, este, în realitate, vampir. De fapt, este primul vampir care a existat. Iar petrecerea este doar acoperirea de care are nevoie pentru a-și duce planul la îndeplinire.

Atunci când Lauren își dă seama că evenimentul s-ar putea să ascundă ceva necurat, își cheamă prietenii, pentru a-i fi alături, în cazul în care se întâmplă ceva. Are de partea ei vampiri și vrăjitoare. Dar vor putea lupta împotriva celei mai puternice femei-vampir din toate timpurile? Asta rămâne să descoperiți voi, citind cartea.

Mi-a plăcut modul în care este scrisă cartea, precum și povestea. Mai mult chiar, mi s-a părut inedit modul în care autoarea a gândit apariția vampirilor, transformarea lor și povestea de dragoste dintre Lauren și Jérôme.

„În timpul petrecut cu vrăjitoarea, află că vampirii se transformau în pulbere atunci când mureau pentru că, la fel ca tot ce se întâmpla cu trupurile lor, și descompunerea era accelerată. Soarele îi ucidea pentru că renașterea lor întru veșnicie era legată de noapte: pentru a se transforma, trebuia să bea sânge de om înaintea primului răsărit, chiar dacă îi despărțeau de el doar câteva minute.”

 

Cartea „Revertis” de Laura Nureldin poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Herg Benet.

herg-benet

12 thoughts on “„Revertis” – Laura Nureldin

  1. Mai, unde gasesti tu toate titlurile astea bune? Trebuie sa recuperez serios. Momentan sunt acaparata de un serial 😀 apoi, clar trec lectura pe lista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.