Seducția apei – Monica Ramirez

seducția apei

Cartea „Seducția apei” este scrisă cu o măiestrie care m-a făcut să mă întreb, nu o dată pe parcursul lecturii, câtă documentare și câtă experiență de viață a ajutat-o pe autoare în crearea poveștii. Și spun asta pentru că povestea este scrisă cu detalii pe care doar un cunoscător al mărilor și al navigației ar putea să le știe. Însă pe lângă acestea, Monica m-a surprins printr-o poveste de dragoste care reușește să îl sensibilizeze pe orice cititor. Cu personaje bine conturate, acțiune alertă și suspans, cartea este o lectură cu adevărat plăcută.

Seducția apei – Nathalie și Căpitanul

Nathalie este o tânără doctoriță, care se întoarce acasă, în San Francisco, după patru ani petrecuți la Paris, unde a fost plecată pentru a învăța să practice meseria la care a visat dintotdeauna. Pe vasul care o duce acasă, în timpul unei furtuni, îl cunoaște pe Căpitan, față de care începe să simtă o atracție inexplicabilă. Ajunsă acasă, descoperă că fratele ei geamăn, Claude, este dispărut.

„Tocmai îmi petrecusem ultimii patru ani la Paris, orașul luminilor și al l᾿amour. Dar nu și pentru mine. Pentru mine, Parisul nu era decât locul unde-mi împlinisem visul de-a deveni un doctor adevărat, oferind pacienților mei tratamente corecte care să nu facă mai mult rău decât bine.”

La scurt timp după întoarcerea acasă, o misiune primită de la Maiorul Moore o duce în casa lui Don Miguel Cabrillo. Ea are menirea să îl diagnosticheze și să îl vindece pe Don Cabrillo, însă pacientul nu este unul tocmai cooperant. Însă atunci când îl vede, Nathalie are parte de o surpriză: Don Cabrillo este nimeni altul decât Căpitanul vasului The Silhouette. În ciuda încăpățânării lui, Nathalie este determinată să îl ajute să se vindece de boala misterioasă care a pus stăpânire pe el.

„Căpitanul. Era chiar acolo în fața mea, pe uscat șu nu pe ocean. Era aici. Dintre toate locurile de pe pământ și mare unde s-ar fi putut afla, el era tocmai aici?”

Secretele

Însă pentru a putea rămâne alături de el, fără să trezească suspiciuni, cei doi fac un pact: se vor comporta precum un cuplu. Astfel, Nathalie reușește să rămână în casa lui Miguel, ba chiar în dormitorul lui. Miguel a moștenit averea și titlul, în defavoarea vărului său, Ricardo, un bărbat rămas la mintea unui copil.

Miguel este un bărbat misterios, care dispare în timpul nopții, iar atunci când doarme este cuprins de coșmaruri care îi pun viața în pericol. Nathalie descoperă în scurt timp că Miguel este otrăvit, acest lucru fiind cauza stării lui precare de sănătate. Treptat, și alte secrete încep să iasă la iveală, iar Nathalie află că nu doar ea lucrează pentru Maiorul Moore.

„Era atât de diferit față de marinarii obișnuiți care se laudă cât îi ține gura cu aventurile lor pe mare, fie că sunt adevărate ori nu. El nu spunea niciodată nimic. Tăcerea aceea modestă era atât de tipică pentru el. un bărbat misterios care ascundea multe secrete până în momentul în care somnul dădea frâu liber coșmarurilor.”

Atracția

Între Nathalie și Miguel există o atracție magnetică, astfel că relația lor de ochii celorlalți depășește granițele unui joc de rol. Ca cititori, luăm parte la adevărate scene romantice și erotice între ei. Însă când totul pare să fie bine între ei, un eveniment are să le zguduie relația și încrederea lui Nathalie în Miguel.

„Durerea surdă mă izbi în stomac ca un fulger care-mi străbătu tot corpul, despicându-mi inima în două și lăsând o gaură neagră și arsă. Nu-mi venea să cred. Nu voiam să cred. Îmi venea să-l rănesc cumva, să-i rănesc pe amândoi la fel cum mă răniseră și ei pe mine. În același timp, îmi doream să pot fugi departe și să nu-l mai văd niciodată.”

Miguel trebuie să transporte aurul furat cu nava lui, însă lucrurile iau o turnură neașteptată, astfel că Nathalie este luată prizonieră pe vas, iar el pornește vasul, pentru a-și face dreptate. Pe mare, vasul The Silhouette este atacat de o navă Confederată. Ce se va întâmpla în continuare, dacă vor reuși Nathalie și Miguel să scape de pe vas și cum se vor aranja lucrurile între ei, veți afla doar citind cartea.

Seducția apei – un roman captivant

Eu vă recomand cu încredere cartea „Seducția apei”, întrucât este un roman care îl ține pe cititor pe jar. După ce am trecut de jumătatea cărții, curiozitatea de a afla ce se întâmplă în continuare nu mi-a mai dat voie să abandonez prea mult cartea, astfel că am lăsat somnul și lucrul, în favoarea lecturii.

Cartea „Seducția apei” de Monica Ramirez poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Tritonic.

De aceeași autoare:

„Asasin la feminin”
„Identități secrete”
„Balanța puterii”
„Bariere de fum”
„Abis”
„Recviem pentru un asasin”
„Kit Black”

„Viață dublă la Veneția”

14 thoughts on “Seducția apei – Monica Ramirez

  1. Captivanta recenzie! Am citit-o cu mare interes. Nu stiu de ce pana in momentul de fata nu am achizitionat cartea. Cred ca de fraiera :)) Promit sa remediez problema!

    1. Iti multumesc! Nu intotdeauna reusim sa cumparam si sa citim toate cartile. Eu am achizitionat toate cartile individuale (nu cele din serie) ale Monicai deja de un an, dar inca mai am de citit 2. Imi place foarte mult cum scrie, dar am nevoie sa le citesc printre altele, poate pentru a ma bucura pe timp indelungat de scrierile ei. Abia astept parerile tale. Cartea asta sunt sigura ca iti va placea!

  2. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Am romanul acasă, însă nu am reușit să ajung încă la el…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.