Guest Post – „Suflete pereche” – Alina Cosma – impresie Nicol

Nicol, de la Literatura pe Tocuri, ne spune impresiile ei despre cartea „Suflete pereche” de Alina Cosma. Îți mulțumim, Nicol!

Dacă în primul volum asistăm la transformarea Dariei în Îngerul Luminii, în volumul doi, îl găsim pe Gabriel, foarte supărat, iar tentativa de sinucidere nu îl ajută cu nimic. Când s-a îndrăgostit de soția sa, aceasta este dispărută de doi ani. Se poate să fie încă foarte supărată pentru moartea lui Hope, dar de ce nu dă niciun semn de viață?

Nyx, Îngerul Întunericului, a scăpat din infern și pornește o luptă nemiloasă împotriva viețuitoarelor din Tărâmul Mistic, ultimii apărători ai omenirii.

Când Geea, stăpâna Pământului, și Tetis dispar, Raul și Gabriel sunt tot mai depășiți de acest război. Singura șansă ar fi să o găsească pe Daria. Cel care este în stare să dea de urma fetei este Gabriel, dar acesta este foarte supărat că a fost abandonat acum doi ani. Când Gabriel se va angaja la spitalul unde lucrează fata, va da peste o Daria cu ochii triști, dar care nu îl recunoaște deloc. Se pare că Daria suferă de amnezia veșniciei.

,,În acei doi ani de când dispăruse trăise sentimentul de revoltă pentru că plecase și îl părăsise, apoi se împăcase cu gândul că dispăruse. Începuse să accepte faptul că niciodată nu va fi a lui. Iar acum o găsise, iar ea nu-și amintea nimic despre ei. Nu știa ce urma să facă, știa doar că îi va fi imposibil să nu o vadă, știind că era acolo.”

Daria nu știe de ce, dar se simte atrasă de acest bărbat cu ochii triști și care se pare că nu o suportă. După o perioadă, când Gabriel va veghea asupra fetei, și când cei doi vor pleca la o conferință, o scenă crudă pune capăt calmului relativ. Deconspirându-și puterile, Gabriel va fi descoperit de către demoni în lumea oamenilor.

Daria va fi dusa în Tărâmul Mistic, unde i se va explica despre ce este vorba. Ea va ști că este o bătălie crudă, toate viețuitoarele din Tărâm așteaptă ceva de la ea, iar Gabriel va fi mai morocănos ca oricând.

,,- De ce a venit tocmai un stăpân după mine?

El oftă.

– Putea să o lase doar pe Nadia sau Nemesis… De ce nu m-a adus aici imediat ce m-a găsit?

– Cred că nu avea de gând să te aducă.

– De ce?

– Ar trebui să-i pui lui asemenea întrebări.

– De ce tocmai el?!

– Doar el putea să-și dea seama că ești tu.

Îl privi mirată.

– Cum?

– Este o întrebare tot pentru el.

Daria se enervă.

– Cu ce crezi că v-aș putea ajuta?

– Vei ști când să ne ajuți!”

Aici, Daria va afla că acum doi ani a avut o legătură cu Gabriel, că de fapt ei sunt suflete pereche de mii de ani. Aflăm și cum micuța gardian Hope, decedată, acum spirit, ar fi sufletul pereche a unui preot muritor. Foarte interesantă această idee din carte. Asistăm la reîncarnarea de secole a sufletelor, la amnezia lor, și lungul drum spre aducere aminte.

În toiul lungii bătălii, Gabriel dispare, iar Daria va fi îngrijorată și va pleca pe urmele lui. Cum și Gabriel este iubitor de oameni la fel ca și Daria, va da peste el construind un spital.

Vom avea parte de salvarea Dariei din luptă, de încercarea sa de apropiere de Gabriel, înțelegerea a ceea ce sunt, de unde sunt și care le este menirea.

Știu că autoarei îi este foarte dragă această serie, iar ea vrea să îi fie dragă și fiului ei. Eu zic că o va citi cu multă plăcere, știind că mama sa a descris o lume atât de fantastică, iar noi, cei mari, ne delectăm cu plăcere cu aceste povești fantasy.

Alina, aștept continuarea!

Nu pot să nu menționez că îmi place stilul simplu al autoarei. Nimic în plus, nu descrieri pompoase și întortocheate, ci o poveste care îți merge direct la inimă!

 

Cartea „Tărâmul Mistic: Suflete pereche” de Alina Cosma poate fi achiziționată de pe pagina de autor.

3 thoughts on “Guest Post – „Suflete pereche” – Alina Cosma – impresie Nicol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.