Guest Post – „Îngerul Luminii” – Alina Cosma – impresie Nicol

Nicol, de la Literatura pe Tocuri, dorește să împărtășească impresiile ei despre cartea „Îngerul Luminii” de Alina Cosma, cu cititorii blogului Rândurile Evei. Așadar, mai jos aveți o scurtă recenzie a cărții. Mulțumim, Nicol!

ÎNGERUL LUMINII

ALINA COSMA

EDITURA PRIMUS

„Îngerul Luminii” este primul volum al seriei Tărâmul Mistic, de Alina Cosma. Un roman alegoric, care ne poartă într-o lume paralelă cu lumea  oamenilor, Tărâmul Mistic. Cine spune că nu putem citi povești mitice? Chiar dacă această serie este pentru copii mai mult, eu m-am delectat cu ea. Întâlnim personaje din mitologie, fantastice, alături de stăpânii celor patru elemente primordiale-Apa, Aerul, Focul si Pământul. Întâlnim harpii, gardieni, zâne, silfe, fauni, gnomi. Povestea noastră începe cu aducerea în Tărâmul Mistic a gardienilor. Ciudat, gardienii sunt cam tineri pentru asemenea responsabilitate: Eduard, un băiețel de șapte ani, Rafael, un medic veterinar, și Hope, o fetiță nu mai mare de șase ani.

,,- Unde sunt? întrebă Eduard speriat.

Un omuleț cu pielea verde si urechi ascuțite, care nu-i ajungea nici măcar la umeri, își făcu apariția de după un tufiș.

– Ai ajuns in Tărâmul Mistic, îi răspunse omulețul.

-Tu ești gardianul nostru.”

La fel va fi și cu Rafael:

,,-Ești o închipuire?

– Nu. Sunt Diana, regina cerbilor. Iar el este Pegas!

Tânăra arăta spre unicornul care se apropiase.

– Ce se întâmplă? întrebă tânărul speriat.

– Avem nevoie de ajutorul tău. Tu ești gardianul nostru.”

Regentul responsabil le va împărți Gardienilor armele care se potrivesc fiecăruia și îi va arunca în luptă. Aici, e puțin ciudată povestea, dar e fantastică, nu? Se poate întâmpla orice.

Facem cunoștință cu Daria, o studentă la medicină, care, aparent, ar fi și ea Gardian. Gardienii au fost aduși în Tărâmul mistic pentru a lupta împotriva Stăpânului Focului, care vrea supremația, iar din plictiseală, alături de el va lupta Stăpânul Aerului. Gabriel, presupus gardian, dar, în realitate, un Stăpân, o va lua pe Diana de pe câmpul de luptă și o va duce în palatul lui. Daria va insista să fie eliberată pentru a se întoarce la luptă. Daria și Gabriel încearcă să reziste impulsurilor care îi atrag împreună, deși cei doi se vor comporta ca pisica cu șoarecele.

,,Rămase în picioare privindu-l. Era un bărbat înalt, cu ten deschis, cel mai frumos chip masculin pe care îl văzuse vreodată. Pentru o clipă, se întrebă dacă nu era un demon care luase chip de înger.

– Încă mai cred că faci o greșeală ținându-mă aici. I-ai văzut pe ceilalți gardieni?

– Da.

– Ii simți și pe ei?

– Da.

– Îi simți diferiți de mine?

– Pe fiecare îl simt altfel.

– Stăpânii pot fi omorâți?

– Dorești să mă omori? se amuză el.

– Nu știu, mă mai gândesc.”

Gabriel, odată la mai multe sute de ani, suferă de amnezie. Nu știe cine e Daria, și vrea să o descifreze. Fata va fi în pericol de moarte, ea fiind ascunsă de Raul. Am asistat fascinată la revenirea în viață, după ce a fost înghețată, după ce mușchii au căzut de pe oase și oasele puse la loc. Aici, Gabriel își dă seama că Daria este o persoană mult mai puternică decât pare. Puterea de regenerare a Dariei o întâlnim doar la Stăpâni. Cine este Daria? Sau, mai exact, ce? Daria nu poate să înțeleagă războiul care se dă între stăpânii elementelor.

Când Gabriel se va îndrăgosti de Daria, aceasta va face sacrificiul suprem pentru concilierea războiului.

Cartea „Tărâmul Mistic: Îngerul Luminii” de Alina Cosma poate fi achiziționată de pe pagina de autor de pe Facebook.

3 thoughts on “Guest Post – „Îngerul Luminii” – Alina Cosma – impresie Nicol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.