„Ephialte. Partea a II-a. Trezirea unui Coșmar” – Cristinne C.C.

Nu-i așa că sunteți curioși să aflați ce se întâmplă mai departe cu Alisia, Max, Andreas și ceilalți? Și eu am așteptat cu nerăbdare să aflu continuarea, iar acum sunt și mai nerăbdătoare pentru următorul volum (va urma, nu?), pentru că acesta se încheie într-un mod care te face să vrei să citești mai repede continuarea.

În primul volum al seriei Ephialte, „Începutul unui coșmar”, am aflat despre Ephialte și Umbre, despre Theon Novac și Victor, care au un plan de a crea cât mai multe Umbre, pentru a distruge Ephialtele. Max își regăsește părinții, pe care îi credea morți, Alisia reușește să scape și împreună cu frații ei și cu familia lui Andreas, se ascund de Umbre, de Theon Novac și de Victor.

Volumul al doilea, „Trezirea unui coșmar”, începe la două săptămâni după evenimentele de pe insula Capri Seconda. O reîntâlnim pe Alisia, care încearcă să își readucă viața la normal. Așa cum probabil vă imaginați, nu prea reușește, mai ales că într-o seară, se reîntâlnește cu Max. Acesta o caută pentru a-i cere ajutorul, în speranța că Alisia o va convinge pe mama lui Max să se hrănească cu energie.

Theon Novac este închis pe insula Capri Seconda, însă evadează. Acesta este un moment declanșator, în urma căruia Max, Kay, Alisia, frații Alisiei și familia Panasis decid să se alieze și să încerce să pună capăt amenințării venite din partea lui Theon Novac și Victor.

„- Am venit azi aici să vă propun să-i găsim pe Theon Novac și pe Victor, și să punem capăt amenințării pe care aceștia o reprezintă. Sunt conștient de faptul că, singur, șansele să reușesc sunt îndoielnice. Umbrele ar putea să-mi anihileze orice echipă de oameni aș angaja în acest sens, indiferent de mărimea ei. Nici la Theon nu mă aștept să fie singur. Cu siguranță, cunoaște și își permite suficienți mercenari cât să creeze o problemă chiar și pentru voi. Consiliul… Consiliul pare să aibă motivele sale să ezite o implicare directă în acest moment.”

Max și Alisia pornesc spre insula Capri Seconda, însă au parte de o surpriză neașteptată. Descoperă că Theon s-a pregătit temeinic pentru evadare și pentru a-și atinge țelul. Astfel, a reușit să creeze o metodă prin care controlează oamenii, determinându-i să se supună voinței lui. Mai mult, are de gând să îl convingă pe Victor să colaboreze în continuare, însă pentru aceasta, are nevoie să i-o ofere pe Alisia.

Dar de ce este Alisia atât de importantă pentru Theon și Victor? Ei bine, se pare că ea este un ephialt cu totul special, deținând o abilitate nemaiîntâlnită, care l-ar putea ajuta pe Victor să creeze mai multe Umbre. Astfel, Alisia este ținta lor și atât ea, cât și cei apropiați ei, sunt într-un permanent pericol. În ciuda încercărilor lor de a-l captura pe Theon, acesta reușește să scape. Planul lui este însă foarte bine pus la punct, astfel că reușește să distrugă toate dovezile și să arunce vina asupra lui Max. Astfel, nu doar Alisia este urmărită, ci și Max, care nu mai beneficiază de încrederea oamenilor și este nevoit să se ascundă.

„Câți erau dispuși să creadă în existența unor asemenea dispozitive fără să vadă cu ochii lor? până și existența unei boli bizare era mai credibilă decât faptul că Umbrele omorau oamenii inexplicabil, de generații întregi. Toată această mașinațiune fusese ticluită special pentru a-l discredita pe Max. în felul ăsta, nu se va mai bucura de suportul nimănui ca să-l poată vâna pe bunicul său… ori Umbrele.”

Într-un final, Marcus decide că este momentul ca, împreună cu Alisia, să se prezinte în fața Consiliului, pentru a cere protecție. Însă nici aici lucrurile nu decurg așa cum se așteptau, Consiliul având un alt plan decât acela de a o proteja pe Alisia. Ce decizie ia Consiliul cu privire la soarta Alisiei?

În momentul în care Consiliul pare să fi decis deja soarta Alisiei, Max decide să o ajute. Însă exact când sunt pe punctul de a reuși să scape, apar Victor și Theon. Va avea loc o confruntare între Ephialte și Umbre. Va reuși Victor să obțină ceea ce își dorește sau vor reuși Alisia și ai ei să învingă Umbrele? Nu veți afla, decât citind cartea.

„Atenția lui Victor îmi aparținea în totalitate. Înalt, în hainele sale impecabile și elegante, cu mâinile la spate și, aparent, fără nicio grijă, părea desprins din cu totul altă epocă. Mă privea fără nicio expresie. Ochii săi negri ca două abisuri mă perforau cu o intensitate de nedescris și am simțit că mă cutremur din cap până-n picioare. Toată ființa mea își aminti chinurile la care fusesem supusă deja de două ori până acum și încerca parcă de la sine să se ferească din calea unei alte asemenea experiențe.”

Volumul al doilea al seriei Ephialte de Cristinne C.C. este interesant și palpitant, chiar. Are acțiune din plin și reușește să îl țină pe cititor cu sufletul la gură, așteptând să afle ce vor păți personajele. În plus, pe lângă acțiunea propriu-zisă, avem parte și de o poveste de dragoste, dar nu vă spun cine sunt protagoniștii. Autoarea a reușit să creeze scene pline de emoție, de suspans și personaje intrigante. Nu lipsește nici sarcasmul personajelor, prezent în dialogurile dintre ele. Mi-a plăcut cartea, atât pentru povestea ei, cât și pentru modul în care este scrisă. Și de această dată, fiecare capitol începe cu câte o strofă din diverse poezii ale lui Eminescu. Vă recomand această serie, dacă vă plac poveștile fantasy.

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru cartea oferită spre recenzie.

Cartea „Trezirea unui Coșmar” de Cristinne C.C. poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers, unde găsiți și primul volum al seriei Ephialte, „Începutul unui Coșmar”.

16003228_560325790843592_4980520470105643541_n

15 thoughts on “„Ephialte. Partea a II-a. Trezirea unui Coșmar” – Cristinne C.C.

  1. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Mă tentezi extrem de tare, pare un roman mult mai alert decât primul…

  2. Te bat!!!da-mi mai repede finalul!!Felicitari am adteptat recenzia ta nerabdatoare!!!

  3. Se pare ca ti-a plăcut cartea. Suna tare bine recenzia. Mă cam tentezi sa iau si eu seria asta la citit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.