Păcatele fiului. Cartea întâi – Theo Anghel

păcatele fiului

Cred că nu mai este de mult o noutate faptul că Theo Anghel se numără printre autorii mei preferați. Până acum, aveam ca termen de referință doar „Rochia aurie” și seria „Am murit, din fericire!”. Acum, o nouă carte s-a adăugat listei care îi poartă semnătura și listei mele de cărți preferate. Pur și simplu am devorat cartea „Păcatele fiului”, pentru că nu ai cum să o citești altfel. Nici nu știu cum să vă vorbesc despre carte, mă aflu încă sub vraja ei.

Deși „Păcatele fiului” este tot o carte din genul fantasy, pot să spun că nu mi-a adus deloc aminte de seria „Am murit, din fericire!”. Este adevărat că Theo își păstrează stilul inconfundabil, dar povestea este atât de diferită, încât nu ai cum să faci legătura între aceste două serii. Într-adevăr, la un moment dat am avut tendința să îl asociez pe Luca din această carte cu Marc din seria sus-amintită. Asta doar din cauză că am avut eu un atașament pentru personaj, deși nu se aseamănă deloc.

Lia

Lia este o tânără de 24 ani, jurnalistă la un tabloid, numit Gura Lumii. Locuiește singură, în chirie, tatăl ei fiind internat la un sanatoriu, iar mama decedată. Are un „aproape iubit”, Dima, avocat și un bărbat pe care Lia îl simte mai degrabă ca pe un bun prieten, decât pe un iubit în adevăratul sens al cuvântului. Traiul Liei este unul destul de liniștit, cu excepția greutăților financiare și a suferinței cauzate de boala tatălui ei.

Într-o zi, Andrei, șeful redacției, o trimite într-o misiune extrem de importantă. Această misiune are să le ridice vânzările tabloidului și să îi scoată din prăpastia aproape de faliment. Misiunea implică un interviu pe care Lia trebuie să îl realizeze cu un bărbat, condamnat pe viață pentru crime. Deși ar vrea să refuze și încearcă să scape din această sarcină, Lia nu prea are de ales, având mare nevoie de salariul de la redacție.

Astfel, ajunge la închisoare, unde îl cunoaște pe misteriosul bărbat, a cărui înfățișare o intrigă și o înspăimântă deopotrivă. În special ochii lui, în nuanțe surprinzătoare, o pun pe Lia pe jar. Prima întrevedere nu decurge așa cum ar fi trebuit, astfel că Lia este nevoită să se întoarcă la redacție fără interviul mult-așteptat.

„Purta un tricou de un alb strălucitor, lucru care m-a mirat, fiindcă eram absolut convinsă că pușcăriașii erau, cu toții, niște nespălați. Pe piept, agățat de un lănțișor discret, i se odihnea o cruce. N-am putut să nu mă întreb în sinea mea cum se împăcau crimele de care era acuzat cu credința.

Era bine clădit, însă ceea ce mi-a atras atenția au fost șuvițele ondulate ce i se încolăceau într-o dezordine delicioasă în jurul capului. Maxilarul îi era încordat, iar ochii verzi, cu neobișnuite irizații solare, exprimau un soi de tristețe reținută.”

Inelul

După câteva întrevederi, Luca – deținutul, îi oferă Liei un inel cu piatră albastră, spunându-i că are să o ajute să nu îi mai fie teamă de el. Însă din acel moment, se declanșează cu adevărat problemele în viața Liei. Începe să aibă vise stranii, în care ia locul celei pe care o visează, o femeie pe nume Lheya, a cărei sat a fost atacat de demoni, conduși de Beleth.

„- Beleth, Beleth! se striga în piață.

Ai noștri îi aclamau pe cel care ne decimase familiile. Probabil că o făceau de frică sau din speranța că astfel îi vor câștiga bunăvoința. Chiar și printre oamenii Elazardului, recunoscuți în toate cele Șapte Orașe ca fiind cei mai onești, erau trădători.”

Lia și Luca – să fie destinul?

Visele nu sunt singurul lucru straniu care se întâmplă cu Lia. Treptat, ea ajunge să comunice din ce în ce mai deschis cu Luca și astfel, reușește să afle detalii despre trecutul lui. Iar din câte se pare, Lia și Luca au fost aduși împreună de destin, unul care îi urmărește încă din trecutul lor. Despre ce este vorba și dacă vor reuși să găsească o soluție care să îi ajute, veți descoperi citind cartea. De fapt, să nu mă credeți pe cuvânt, pentru că veți afla doar o parte din detalii în primul volum, iar finalul vă va lăsa cât se poate de curioși. Theo s-a asigurat că ne induce o doză serioasă de suspans, pe care o vom resimți până apare următorul volum.

„Nu puteam să-l las să facă asta. Nu după ce dăduse buzna în viața mea și-mi făcuse ferfeniță planurile de viitor. Nu că aș fi avut eu cine știe ce program bine pus la punct în legătură cu asta, dar și schițele alea anemice se duseseră naibii, iar eu mă găseam acum împărțită între două lumi, una mai neprietenoasă decât alta.”

Păcatele fiului – un fantasy excepțional

„Păcatele fiului” este un fantasy excepțional, cu elemente surprinzătoare, care îmbină prezentul cu trecutul. O poveste în care trecutul revine în forță prin intermediul personajelor. Este o carte care îl ține pe cititor în suspans, îi crește adrenalina și îl determină să își ridice întrebări legate de cine sunt personajele, cum s-a încheiat povestea din trecut, amintită în carte și cum se va termina cea din prezent.

„Dacă m-ar fi anunțat că trebuia să mă gătesc pentru a participa la propria decapitare n-aș fi fost mai speriată decât eram acum. De îndată ce am rămas singure, m-am agățat de gâtul însoțitoarei mele, rugând-o să mă omoare. Cum o ști, cum s-o pricepe, dar să-mi facă un bine și să-mi ia zilele!”

Nu îi lipsește nici doza de sarcasm, cu care autoarea ne-a obișnuit și ne-a cucerit de la începutul carierei ei de scriitoare. Cât despre romantism, este și el prezent, într-o formă inedită, aș spune. Și veți descoperi și câteva scene erotice, unele destul de subtile, dar incitante.

„- Ce faci? i-am mormăit printre dinți, enervată de faptul că zăcea ca mortul în păpușoi, în vreme ce situația degenera.

Îmi strânse degetele, apoi răspunse cât putu de încet.

– Încerc să-mi controlez temperamentul.

– Acum ți-ai găsit?

– E imperios necesar s-o fac tocmai în momente ca ăsta.

– Atunci, treci în spatele meu. O să încerc eu să te apăr în timp ce tu aplici tehnici de management al furiei! am replicat, roșie ca un gogoșar.”

Așadar, vă recomand din suflet cartea „Păcatele fiului”. Sunt sigură că nu veți regreta că ați citit-o!

Mulțumesc Theo Anghel și Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit pentru recenzie!

Cartea „Păcatele fiului” de Theo Anghel poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

Citește și: Păcatele fiului. Cartea a doua – Theo Anghel

16003228_560325790843592_4980520470105643541_n

44 thoughts on “Păcatele fiului. Cartea întâi – Theo Anghel

 1. M-ai topit! Mulțumesc pentru recenzia faină! Aveam emoții, mai ales că mi-a fost greu să mă desprind de personajele din seria Am murit, din fericire, cu care am împărțit și bune și rele câțiva ani. Dar, dacă ceri volumul 2, înseamnă că e de bine. :*

  1. Cu mare drag! Ma bucur ca ti-a placut recenzia. Seria Am murit, din fericire are un loc special in inima mea, dar cred ca si asta i se va alatura (de fapt, sunt cam sigura deja).

 2. Super! Adevarul e ca aceasta carte imi apare zilnic in fata, e ca o ispita 🙂 Eu sunt restanta cu seria ” Am murit, din fericire” se odihneste cuminte pe mobilsa pana imi fac timp de ea. Si vreau sa o citesc inaintea ispitei 🙂 Dar m-ai facut sa mai trec o carte pe lista 😍

 3. Felicitari pentru minunata recenzie, Eva! Chiar eram curioasa sa iti aflu parerea. Si eu ador cartile autoarei Theo Anghel, asa ca i-am achizitionat cartea. Saptamana viitoare ma voi pregati (psihologic) pentru urletul de final :))

 4. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Abia o așteptam… Eu am trecut de jumătate, dar cu greu poți lăsa cartea asta din mână. E ca un puzzle, trebuie să descoperi totul pas cu pas și parcă nu doar pentru Lia era atenționarea lui Luca cu nu îți pot oferi toate detaliile acum, că nu le-ai înțelege, cred că și nouă ne este dedicat îndemnul, ca un fel de inițiere a noastră în noua lume creată de Theo… Iubesc foarte tare și Elazardul.

  1. Iti multumesc! <3 Da, ai mare dreptate. Elazardul mi se pare fenomenal, a reusit Theo sa il scrie in asa fel incat chiar te transpune acolo, in timpul si locul respectiv.

 5. Când ai scris că eroina merge să ia interviu unui deținut, mi-a venit în minte celebra întâlnire din „Tăcerea Mieilor” (prima dintre doctorul-monstru și agenta aia tinerică de la FBI).
  Apoi am citit că Luca și Lia sunt aduși împreună de un destin care-i urmărește din vremuri îndepărtate (parcă) și imaginația m-a purtat imediat spre „Adam și Eva” lui Rebreanu.
  Frumoasă recenzie! Incitantă!
  Ai un stil aparte, foarte plăcut 🙂

 6. Ce lectura interesanta! Meseria de jurnalist are mereu ceva care sa te impresioneze profund. Imi place cum e creionat personajul Lia! Trebuie neaparat sa citesc si eu cartea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: