„Ducele de Castle. Fiica regelui” – Alina Cosma

fiica regelui

Am citit până acum toate cărțile publicate de Alina Cosma, mai puțin seria Ducele de Castle. Știam că se încadrează în historical romance și cumva, am tot ocolit-o, eu nefiind o mare fană a genului. Să nu mă înțelegeți greșit, am citit câteva cărți din acest gen și chiar mi-au plăcut, dar nu se numără printre genurile pe care le citesc prea des. Totuși, „Fiica regelui” m-a surprins în mod plăcut. Alina își păstrează stilul simplu, deși dacă ați citit alte cărți de-ale ei, trebuie să știți că în această carte nu predomină atât de mult dialogul, precum în altele.

Fiica regelui

Povestea începe în Regatul Lycaste, unde o fată este găsită într-o temniță și dusă la palatul Comandantului oștirii. La început, fata nu acceptă să comunice cu nimeni, dar treptat, începe să vorbească doar cu Comandantul. După îndelungi șicanări între ea și Comandant, aceasta îi spune că o cheamă Miriam și părinții ei au murit. De asemenea, îi povestește în ce circumstanțe a ajuns închisă în temniță.

„Ostașii răvășeau încăperile palatului părăsit, servitorii plecaseră imediat după moartea stăpânei lor.

Comandantul aștepta într-o sală, odihnindu-se pe un jilț.

– Am găsit ceva în temniță! îi aduse la cunoștință un ostaș.

Bărbatul, cam tânăr pentru a fi comandantul întregii oștiri a țării, se ridică și îl urmă. Într-o încăpere întunecată din pivnița palatului, era închisă o ființă. Se opri în ușă și zări o siluetă în beznă.”

Comandantul, Alexandru, află cine este cu adevărat Miriam și încearcă să o ajute să fie recunoscută și de către tânărul Rege Eduard, fiul Regelui Ferdinand. Lucrurile nu sunt atât de simple, însă, întrucât Regele Eduard este o persoană crudă, iar de când puterea este în mâinile lui, Regatul Lycaste este sub teroare și cu lupte continue. Astfel, după ce Alexandru îi dezvăluie adevărata identitate a lui Miriam, trebuie să o salveze.

„Lumea din jur amuți. Regele își schimbă mimica. Miriam rămase surprinsă de cuvântul „prințesă”, dar văzând mimica regelui, se îngrozi. Comandantul scoase o scrisoare din haină și i-o întinse regelui.”

Miriam și Alexandru

Alexandru o ia pe Miriam și pornesc într-o călătorie lungă, până în Regatul Clare, unde este familia lui Alexandru, iar unchiul său, Ducele Sebastian, conduce Regatul. Drumul este presărat cu obstacole, sunt urmăriți și cu greu reușesc să supraviețuiască. Însă după câteva aventuri și o lună chinuitoare, cei doi reușesc să ajungă la destinație.

„Merseră o vreme pe străzile orașului. Se îndreptau spre un palat impunător pe o alee lungă și pietruită, mărginită de copaci înalți. Miriam privea clădirea apropiindu-se și simțea nesiguranță. Bănuise că familia lui era bogată, dar palatul era imens. Chiar și palatul lui i se păruse mare, dar acea clădire era de cel puțin două ori mai mare.”

Ajunși în Regatul Clare, Miriam este lăsată în grija familiei lui Alexandru, iar el se retrage la palatul său. Atracția dintre Miriam și Alexandru devine din ce în ce mai evidentă și totuși, el încearcă să își ascundă în continuare sentimentele și să o îndepărteze pe Miriam de el.

Ducele de Castle

După intervențiile lui Miriam, Alexandru își recâștigă titlul de Duce de Castle. Atunci când Regele Eduard moare, Miriam este chemată să îi ia locul pe tron. Cu toate că se opune vehement, este obligată să răspundă la această chemare. Pleacă, însoțită de Alexandru și de Ramon, majordomul acestuia. Situația în Regatul Lycaste este una cât se poate de tensionată, iar cei care i-au fost devotați Regelui Eduard, plănuiesc uciderea Reginei Miriam.

Alexandru devine mâna dreaptă a lui Miriam, o ajută, o sfătuiește și o protejează. Totuși, relele nu întârzie să apară, iar el este nevoit să plece, în încercarea de a împiedica un atac asupra palatului. Însă chiar atunci când el lipsește, palatul este atacat și Miriam este pe punctul de a fi prinsă de mercenarii plătiți să o ucidă. Va reuși să scape? Ce se va întâmpla în continuare cu ea și cu Alexandru? Nu o să vă spun mai multe, vă las să descoperiți voi, citind cartea.

„Calul galopa prin întuneric. Nu se vedea nimic în jur, numai umbre. În depărtare se auzea galopul urmăritorilor. Miriam desluși zidul care înconjura curtea palatului părăsit. Își opri calul, iar după ce descălecă, îl lovi să fugă mai departe. Iarba era udă de la rouă. Halatul lung se desfăcuse în față și simți aerul rece al nopții cuprinzându-i picioarele. Poarta era închisă, trebui să sară zidul. I se agăță halatul și fu nevoită să îl lase în urmă. Nu se îndreptă spre palat, știa că ușile erau ferecate. Alergă spre grajduri, ascunzându-se într-o lojă. După o vreme auzi mai mulți pași, nu era sigură de numărul celor care o urmăriseră.”

Fiica regelui – un historical romance frumos

Mi-a plăcut povestea și modul în care Alina a conturat povestea de iubire dintre Alexandru și Miriam. Iar spre final, suspansul a crescut până a atins cote maxime. Prin stilul în care este scrisă cartea, am reușit să am imaginile în fața ochilor, pe măsură ce citeam. Am reușit să îmi imaginez personajele, locurile, trăirile lor. Chiar dacă preferata mea dintre cărțile Alinei rămâne „O singură minune”, trebuie să recunosc faptul că „Fiica regelui” mi s-a părut scrisă mai bine decât celelalte, cu mai multă atenție la detalii și cu descrieri mai bogate.

Cartea „Ducele de Castle. Fiica regelui” de Alina Cosma poate fi achiziționată de pe Pagina de autor, unde găsiți toate cărțile autoarei.

Impresiile mele despre celelalte cărți scrise de Alina Cosma:
„Darul vieții”
„O singură minune”
„Tărâmul Mistic: Îngerul Luminii”
„Tărâmul Mistic: Suflete pereche”
„Înger de pază”

19 thoughts on “„Ducele de Castle. Fiica regelui” – Alina Cosma

  1. Foarte frumoasa prezentarea!Imi place si mie stilul simplu al autoarei.Exact aceeasi carte o citesc si eu acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.