PRE-RECENZIE „Doi la pătrat, un singur pat” – Georgiana Vâju

Pe Georgiana am cunoscut-o cu toții prin intermediul celor două volume ale seriei „Nu te împiedica de mine, te implor!”. În cele două volume, ne-a surprins prin sensibilitate și prin latura psihologico-filosofică a poveștii. Ei bine, de data aceasta, ne surprinde din nou, cu un roman clasificat în colecția „18+ HOT”. Totuși, sfatul meu este să nu vă lăsați înșelați de aparențe, întrucât Georgiana continuă să ne surprindă prin modul în care, subtil, îmbracă povestea într-o latură psihologică.

„Doi la pătrat, un singur pat” este o carte amuzantă, spumoasă, perfectă pentru relaxare. Comicul situațiilor și al personajelor îl determină pe cititor să se amuze la tot pasul. Și totuși, dincolo de situațiile amuzante și de drama pe care o trăiesc personajele, găsim același stil care se regăsește în cărțile Georgianei – unul axat pe psihologie.

Dacă mi-ați cere să descriu cartea într-un singur cuvânt, acesta ar fi fresh. Este primul cuvânt care îmi vine în minte când mă gândesc la această carte. De ce fresh? Pentru că stilul este unul pe care nu foarte mulți autori îl adoptă în cărțile lor, pentru că povestea e alertă și nu permite să te plictisești, dar în același timp este și amuzantă și relaxantă.

Povestea este scrisă din perspectiva a patru personaje: Monica, Dorian, Camelia și Florin. Monica și Dorian sunt căsătoriți și au împreună triplete. Viața lor decurge normal, fără nimic deosebit. Dorian este avocat, iar Monica este casnică, responsabilă cu creșterea celor trei fetițe. Monica este veșnic obosită, iar Dorian este sătul de monotonie.

„La primul ecograf a mers singură pentru că eu eram la muncă, logic. S-a întors acasă un pic răvășită, mi-a zis că e totul în regulă și că-i prea mic fătul ca să se vadă sexul. Dacă tot acceptasem să am un copil, îmi doream cu ardoare să fie băiat. Am bănuit că e fată și că nu-mi spune ca să nu mă supere, nicidecum nu-mi trecea prin cap că în pântecul ei băteau trei inimi de fete.

Dumnezeule! Avem triplete!”

Însă monotonia este întoarsă pe dos în momentul în care apare Camelia, o nouă clientă a lui Dorian. Camelia este genul de femme fatale, căreia nu îi poate rezista nici cel mai fidel bărbat. Totuși, Dorian se străduiește din răsputeri să reziste ispitei din fața lui, gândindu-se la soția lui și la fetițele pe care le are cu Monica. Dar cât poate rezista un bărbat unei asemenea tentații, mai ales dacă și ea pare interesată de el? O să descoperiți voi cât, în carte!

„Bucata asta, deși e trecută binișor de prima tinerețe, arată super trăsnet! Are un păr negru, lung și lucios, ce se odihnește peste umerii mici și îi încadrează delicat fața ovală. Mie întotdeauna mi-au plăcut brunetele, iar ea chiar este una veritabilă. Ochii îi sunt căprui închis spre negru, ușor migdalați, tenul este neted și seamănă cu o piersică bine coaptă, gura ei este a naibii de senzuală, cu buza inferioară mai cărnoasă decât cea superioară, lucru care mă duce cu gândul direct la… dar mai bine nu mai zic la ce.”

De cealaltă parte, aflăm povestea Monicăi. Ocupată cu cele trei fetițe, Monica nu are timp și energie să se gândească prea mult la căsnicia cu Dorian sau la deplasările acestuia, în interes de serviciu. Însă și monotonia cotidiană a ei este dată peste cap când primește o scrisoare de la Florin, în care o anunță că se întoarce acasă, adică aproape de ea. Florin este fostul ei iubit, de dinainte de Dorian. Nu, Florin este prima și marea dragoste a Monicăi. Și Florin nu apare oricum, ci cu propunerea ca Monica să lucreze împreună cu el.

„Sunt la limita puterilor. Să fii mama a trei copii, toți de patru ani, nu e un lucru tocmai ușor. Știu că lumea mă invidiază: La naiba, Monica, nu ai de ce să te plângi atât, stai acasă toată ziua. Dar ia imaginează-ți tu să fi avut și serviciu! Unele femei au și copii, și muncesc, dragă. Asta mi-a spus de dimineață o vecină care pleca la muncă în momentul în care eu scoteam fetele din casă. Da sigur, nu contest că nu ar fi așa. Dar de ce mama mă-sii consideră toți că eu nu muncesc suficient? Mi-am angajat cumva bucătar, grădinar, menajeră și dădacă la copii, iar eu stau toată ziua la televizor, picior peste picior? Ei bine, la naiba! Nu! Toate asta de mai sus cad exclusiv în sarcina mea, și credeți-mă când vă spun că cele douăzeci și patru de ore ale unei zile și nopți nu-mi ajung deloc. Din ele muncesc douăzeci și dorm doar patru. Pe bune acum.”

La un moment-dat, Dorian cedează tentației, Camelia devenind amanta lui. Dar cum știm că minciuna are picioare scurte, Monica află de relația lor și fără să stea prea mult pe gânduri, decide să divorțeze. Înșelată și rănită, Monica ajunge să fie alinată de însuși Florin. Cât durează însă de la consolare și până la readucerea în prim-plan a sentimentelor din trecut? Nu prea mult, astfel că Monica și Florin formează din nou un cuplu.

„Să nu-ți faci griji! îmi spunea mama. O femeie știe întotdeauna, simte întotdeauna când bărbatul ei o înșală. Simte pe dracu`, mamă!  Dacă ai fi acum în fața mea, oare ai gândi tot la fel? Aș vrea să văd și eu femeia aia măritată care, cu trei copii acasă și o grămadă de treburi, stă cu gândul la ceea ce face bărbat-su când nu este cu ea.”

Cum vor decurge lucrurile pentru cele două cupluri nou-formate și pentru fostul cuplu Monica-Dorian, veți afla doar citind cartea.

Să nu credeți că povestea este atât de simplă, precum pare din spusele mele. Dimpotrivă, veți fi surprinși să descoperiți răsturnări de situație, veți lua parte la scene pe cât se poate de amuzante, veți citi replici spumoase între personaje și veți fi chiar reținuți în a ține cu unul sau cu celălalt dintre personaje.

Vă recomand din suflet cartea „Doi la pătrat, un singur pat” de Georgiana Vâju, dacă sunteți deschiși la asemenea povești de viață, presărate cu umor și chiar ironie. Vă garantez că nu vă veți plictisi, încercând să descoperiți ce se va întâmpla cu cele patru personaje principale.

 
Georgiana, îți mulțumesc pentru încrederea de a-mi oferi cartea la citit, pentru o primă impresie despre ea!
 
Cartea „Doi la pătrat, un singur pat” de Georgiana Vâju poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

33 thoughts on “PRE-RECENZIE „Doi la pătrat, un singur pat” – Georgiana Vâju

  1. Cât de bine sună! Felicitări pentru recenzie! <3 Abia aștept să citesc și eu acest nou roman al Georgianei.

  2. Vaaaai, ce imi faci! Deja nu mai am rabdare 🙂 si asa sunt o MARE fana a Georgianei si iubesc orice scrie ea, indiferent de gen. Minunata recenzia, multumim pentru pareri! Abia astept sa o citesc si eu 🙂

  3. Pare super interesanta povestea! Recunosc, sunt tare curioasa sa vad rocada asta a genului. Orice ar scrie, Georgiana își pune amprenta.

  4. Interesanta prezentarea ,m-ai facut curioasa!Sper sa ajung sa citesc si eu cartea aceasta!

  5. Ce faina si amuzanta recenzie! 🙂 … PS: trebuie sa faci ceva cu legatura cont wordpress – link-ul de blog. De cate ori apasam pe o poza de-a ta, nimeream in fosta locatie a blogului, acum pustie. 😀 Te gasim greu asa. Doar dupa postarea de promovare. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.