PRE-RECENZIE – „Lacrimi de îngeri (Dincolo de viață)” – Ioana Dumitrăchescu

Sunt onorată să fiu prietena Ioanei și printre primele persoane care au citit noua variantă a cărții „Lacrimi de îngeri”. Citisem recent varianta inițială și mi-a plăcut, dar trebuie să vă spun că noua variantă este mult diferită și mult mai bună. Așadar, dacă ați citit prima variantă, vă asigur că aceasta vă va surprinde într-un mod plăcut.

„Lacrimi de îngeri” este o carte care trezește sentimente puternice și contradictorii în cititor. Este o dramă despre iubire, dar presărată cu atât de multe răsturnări de situație, încât nu ai cum să te plictisești, citind-o. Aștepți mereu să descoperi ce se va întâmpla în continuare, prin câte încercări îi mai poartă viața pe protagoniști.

Alexandra este personajul principal al cărții. O fată destul de tristă, care deși pare să aibă tot ce își dorește, simte lipsa iubirii în viața ei. Părinții par nepăsători față de dorințele ei, ba chiar severi cu ea, de cele mai multe ori. Singura persoană care îi este aproape întotdeauna este Cristi, prietenul ei din copilărie. Relația de prietenie dintre Alexandra și Cristi pare să meargă bine, până în momentul în care Alexandra îl întâlnește pe Florin.

Florin i se înfățișează Alexandrei în vis și pare să fie răspunsul ei la căutarea menită să îi aducă în viață iubire și fericire. După ce se cunosc în realitate, Alexandra și Florin încep să formeze un cuplu. Cei doi au o relație frumoasă, se înțeleg bine și se iubesc. Florin își dorește cu orice preț să o facă fericită pe Alexandra, oferindu-i surprize, care mai de care mai deosebite.

„Fata se apropie de Florin și îl sărută. Surprins, îi mângâie cu delicatețe gâtul și îi răspunse cu inima bătându-i în întregul corp. Era un sărut al nebuniei, al vieții, al propriei lor existențe. Ceva mai viu nici nu exista. Lumea se oprea în loc, lăsându-i pe ei să fie actorii cei mai importanți ai piesei de teatru. Aplauzele chemau inima lor într-un singur loc iar spectatorii băteau în propriul lor piept.”

Însă tot cu o surpriză începe și declinul relației lor, în momentul în care Florin o duce pe Alexandra într-o excursie la mare. Încă din tren, cei doi au parte de o surpriză neplăcută, în momentul în care Cristi se nimerește în același compartiment cu ei. Prietenia dintre Alexandra și Cristi s-a distrus în momentul în care Cristi, gelos pe relația ei cu Florin, a decis să rupă prietenia care l-a legat de Ale atâția ani. Totuși, împrejurările îi determină să țină legătura cât timp stau la mare.

„Zilele care au urmat au oferit îndrăgostiţilor şansa de a se cunoaşte mai bine. Deşi au avut camera lor proprie, au hotărât de comun acord să se mai întâlnească cu Cristi şi Cristina. Până la finalul sejurului, Alexandra s-a simţit mai stăpână pe ea şi mai plină de iubire pentru Florin. În fiecare zi o surprindea cu câte ceva. Îi cumpăra trandafiri şi îi lăsa pe pernă când ea era la duş, îi lua jucării de pluș şi o răsfăţa cu multă iubire.”

Acolo, Alexandra și Cristi nu se sfiesc să le demonstreze lui Florin și Cristinei, noua iubită a lui Cristi, că ei doi simt altceva unul pentru celălalt, decât prietenie. Deși rănit, Florin încearcă să treacă cu vederea comportamentul Alexandrei de la mare. Însă odată ajunși acasă, în Oradea, treptat, relația lor se năruie. Unul dintre motive a fost comportamentul Alexandrei, disperată că prietenul ei, Cristi, nu mai este de găsit.

Alexandra, trădată, se desparte de Florin, cu toate că îl iubește. Indiferent de cât încearcă el să o înduplece să se împace, nu acceptă. Suferința pierderii Alexandrei, alături de alte lucruri care par să meargă rău în viața lui Florin, îl determină să facă un gest necugetat.

După pierderea lui Florin, Alexandra decide că este momentul să îl caute pe Cristi, indiferent ce presupune această căutare. Astfel, pornește într-o călătorie până la Brașov, orașul preferat al lui Cristi, în speranța că îl va găsi. Din momentul în care ajunge în Brașov, viața Alexandrei se schimbă complet. Va avea parte de o serie de răsturnări de situație, care o vor face să sufere enorm, dar îi vor reda și speranța. Îl va găsi pe Cristi? Ce se va întâmpla în continuare cu Alexandra? Nu vă spun, pentru că va trebui să descoperiți citind cartea.

„Alexandra porni spre casă, cu gândul că s-ar putea să pornească în această minunată călătorie. Nu ştia nici măcar unde avea să îl găsească. Brașovul este un oraş mare. Peste 300.000 de suflete. În acelaşi timp, avea în suflet speranţa că el va fi acolo şi când o va vedea totul va reveni la normal. De data asta nu îl va mai respinge. Nu trebuia să facă asta de la început, dar era deja cu Florin. Şi pe el l-a iubit, nu putea să nege asta.”

Cartea este o dramă, presărată cu numeroase răsturnări de situație. Este o poveste în care speranța piere și reapare, în care sufletul este în centrul atenției. Sunt dezbătute subiecte precum iubirea, viața și posibilitatea existenței unei vieți dincolo de moarte, posibilitatea de a comunica cu cei plecați dincolo. Pe lângă povestea principală, cartea conține și jurnalele și însemnările personajelor principale. Astfel, veți reuși să descoperiți sentimentele și gândurile care au stat în spatele diverselor acțiuni ale personajelor. Alături de povestea în sine, mi-a plăcut modul în care Ioana a reușit să scrie din perspectiva fiecărui personaj, modul în care s-a transpus în pielea lor, utilizând limbajul adecvat, în funcție de personalitatea personajului, reușind astfel să dea o notă de autenticitate fiecăruia.

Vă recomand din suflet cartea „Lacrimi de îngeri” de Ioana Dumitrăchescu, dacă vă doriți să citiți o poveste cu adevărat deosebită, care vă va trece prin diverse stări. Eu am reușit să îndrăgesc personajele și să le detest, în același timp. M-am înfiorat la diverse scene și m-am bucurat la altele. Este, cu siguranță, o carte care va rămâne în sufletul meu!

 

Cartea „Lacrimi de îngeri” de Ioana Dumitrăchescu poate fi comandată de pe site-ul Editurii Celestium.

10 thoughts on “PRE-RECENZIE – „Lacrimi de îngeri (Dincolo de viață)” – Ioana Dumitrăchescu

  1. O recenzie care imi starneste curiozitatea! Felicitari!
    Vrei sa iti spun ceva? Imi e putin teama sa o citesc pentru ca evit drama. Exista destula drama in viata reala. Dar, in acelasi timp, ma gandesc ca as putea rata ceva sublim. Am sa o pun pe lista!

    1. Iti multumesc, Alina! Ai tu dreptate cu destula drama in viata reala, dar eu citesc si drama, pentru ca asa, mai uit de dramele mele si le traiesc pe cele ale personajelor.

  2. Multumesc mult draga mea, pentru pre-recenzie! 🙂 legat de drama, sa stiti ca nu e doar drama, am vrut sa dezbat aspecte legate de moarte, viata, iubire, dragoste neimpartasita dar si dragoste care vindeca. Sunt si scene de dragoste insa dincolo de drama exista un mesaj pe care am vrut sa-l aduc in inimile oamenilor. Ma bucur ca sunteti curioase si sper sa va placa, in cazul in care va veti hotara sa il cititi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: