Eugenia Crainic a lansat „Studenta criminală” la Oradea

12 aprilie 2018 – o zi poate obișnuită pentru majoritatea dintre voi. Nu și pentru mine și alte câteva zeci de persoane. În ceea ce mă privește, am așteptat cu nerăbdare ziua asta. De dimineață, am fixat ceasul cu privirea, nu care cumva să ratez ora de plecare, spre lansarea de carte a Eugeniei Crainic.

Despre Eugenia Crainic și cartea ei, „Studenta criminală” aflasem deja de la Arci, de la Literatura pe tocuri. Trebuie să vă spun că modul în care mi-a vorbit Arci despre autoare și despre carte m-a convins că ambele sunt minunate! Și nu a exagerat deloc!

Din momentul în care am ajuns în sală, am fost captivată de prezența Eugeniei. Este genul acela de persoană care luminează încăperea în care se află. O persoană exuberantă, caldă și prietenoasă, toată un zâmbet, emană bucurie. Așadar, vă puteți imagina cum, încă înainte de a începe lansarea efectivă, a însuflețit publicul și a transmis celor din jur o stare de bine și o atmosferă familiară.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea. Alături de autoare s-au aflat domnul Ioan Matiuț – directorul Editurii Mirador, prof. univ. dr. Dan Horațiu Popescu, domnul Mircea Pricăjan – scriitor si traducător și Ioana Dumitrăchescu – editor și scriitoare la Editura Celestium.

Fiecare dintre invitați a vorbit câte puțin despre cartea „Studenta criminală”. Toți și-au spus părerea sinceră despre cum văd cartea de debut a autoarei. Conform spuselor lor, cartea este o comoară pentru literatura polițistă de la noi din țară. Autoarea a primit aprecierea lor, datorită modului în care a reușit să contureze povestea, în jurul unei crime care a existat în realitate. Domnul Popescu și domnul Pricăjan au ținut să menționeze faptul că autoarea a reușit să creeze personaje credibile, situații în care personajele reacționează firesc, dar și o poveste care ocolește clișeele. Domnul Matiuț ne-a vorbit despre cum a ajuns cartea să fie publicată. Ioana a vorbit despre carte, despre modul în care a perceput-o ea și a menționat că este o carte pe care ar trebui să o citească toată lumea. Printre altele, a fost discutat și titlul cărții și s-a dezbătut motivul pentru care autoarea a ales acest titlu.

La final, autoarea a povestit puțin despre carte, dar și despre planurile ei de viitor, în ceea ce privește scrisul. Iar ca încheiere, cu toții am primit autografe, îmbrățișări, ne-am pupat și ne-am fotografiat împreună cu minunata Eugenia!

Va urma să citesc și eu cartea, cât de curând și să revin cu impresiile mele. Iar la final, vă las câteva poze, ca să vă faceți o idee despre atmosfera destinsă și caldă de care ne-am bucurat în cadrul lansării cărții „Studenta criminală”, de Eugenia Crainic.

17 thoughts on “Eugenia Crainic a lansat „Studenta criminală” la Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.