„Pasiune și satin roșu” – Corina Cîndea (Seria Salem, vol. 2)

Mă tot întreb de ce am amânat atât să citesc cărțile Corinei, când toată lumea îmi spunea că trebuie să le citesc. Încă mai am două necitite, dar promit să remediez problema cât de curând. Ca să nu sune clișeic, când spun simplu că mi-a plăcut cartea, o să vă spun exact cum văd eu cărțile ei: sunt balsam pentru suflet! Modul în care Corina îmbină romantismul cu umorul este absolut fantastic. Iar personajele pe care le creează sunt adorabile!

În primul volum al seriei Salem, „Dragoste și mătase albă”, am cunoscut cele șase personaje principale: Faith, April, Piper, Logan, Quinn și Declan. Cele trei vrăjitoare și cei trei extratereștri – cine a citit măcar primul volum, știe despre ce vorbesc. În primul volum, asistăm la povestea de dragoste dintre Faith și Logan, care se și căsătoresc la final. Al doilea volum începe cu finalul primului, de data aceasta, povestit din perspectiva lui Quinn.

Astfel, volumul 2 al seriei Salem începe în momentul în care Quinn și Declan se reîntorc în Salem, pentru a participa la nunta prietenului lor, Logan. Ambii sosesc însoțiți de câte o femeie. Quinn vine la nuntă cu Megan, o femeie superbă. Surpriza pe care o are când o întâlnește pe April constă în inelul de logodnă așezat pe degetul ei. Însă și Quinn are o surpriză: se mută în Salem.

„- Spune-mi că inelul ăla l-ai găsit în cutia de cereale pe care le-ai mâncat azi-dimineață! mă trezesc că spun după doar doi pași, iar April se oprește brusc, ridicându-și chipul spre mine.”  

Atracția dintre April și Quinn nu poate trece neobservată, însă ce se întâmplă cu logodna ei? Ei bine, se pare că April are o logodnă „de formă” cu Justin, pentru a-l ajuta pe acesta. Justin are nevoie de această logodnă iar April s-a oferit să îl ajute, atât din prietenie, cât și în speranța că așa va reuși să stea departe de Quinn la nuntă. Dar presupusa lor logodnă este pusă la încercare atunci când Quinn se mută în Salem. Quinn nu pare să se dea bătut și este hotărât să o determine pe April să recunoască sentimentele pe care le are pentru el și să renunțe la logodna cu Justin. Însă lucrurile se complică în foarte scurt timp, astfel că cei doi, deși își doresc să fie împreună, întâmpină numeroase piedici în calea relației lor.

„Cu greu, îmi ascund un rânjet încântat. Poate că nu se arată prea bucuroasă de apariția mea și o fi logodită cu altul, dar felul în care reacționează la apropierea dintre noi îmi spune că mai există acea atracție. Nu mai e la fel de evidentă, dar există și April e conștientă de ea. Mai rămâne doar să o fac să și recunoască asta.”

April și Quinn încep să formeze un cuplu, dar din cauza promisiunii pe care April i-a făcut-o lui Justin, trebuie să se ascundă, să se întâlnească fără să fie văzuți. Când în sfârșit, lucrurile par să meargă înspre bine, complicațiile să se rezolve și logodna de formă să ia sfârșit, o altă răsturnare de situație le pune piedică în relație: Megan. Cum vor reuși să treacă peste toate obstacolele? Vor reuși April și Quinn să fie împreună? Veți afla doar citind cartea.

„Ochii îmi cutreieră avizi peste corpul femeii la care m-am gândit întreaga zi și înghit în sec. Hainele mulate nu mă ajută să respir mai ușor, din contră. Colanții ăia nu fac decât să îi arate forma perfectă a picioarelor, talia subțire și abdomenul plat. Știu fiecare părticică din corpul ei, pentru că l-am mângâiat de multe ori. La naiba, i l-am gustat de-a dreptul, fără să scape gurii mele nici măcar un milimetru din pielea fină ca de satin, dar tot nu mă pot sătura.”

„Pasiune și satin roșu” este o carte minunată despre dragoste, presărată cu mult umor. Ironia personajelor este sarea și piperul în această carte, la fel ca și în primul volum al seriei. Răsturnările de situație completează povestea de dragoste, creând momente de tensiune. Pe lângă povestea în sine, mi-a plăcut modul în care autoarea a creat povestea și personajele. Uneori adori personajele, alteori te enervează, sunt scene pline de dragoste, în care simți emoția personajelor de parcă ai fi tu în locul lor, și scene de tensiune maximă, în care stai cu sufletul la gură în așteptarea momentului următor.

Îți mulțumesc din suflet, Corina, pentru carte!

Cartea „Pasiune și satin roșu” de Corina Cîndea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Hathor.

21 thoughts on “„Pasiune și satin roșu” – Corina Cîndea (Seria Salem, vol. 2)

  1. Multumesc frumos pentru o recenzie minunata, Anca! <3 Ma bucur nespus ca ti-a placut! :*

  2. Multumesc frumos pentru o recenzie minunata, Anca! <3 Ma bucur nespus ca ti-a placut! :*

  3. O carte absolut superba! Mi-a plăcut foarte mult si abia aștept să apară si al treilea volum al seriei. Felicitări pentru recenzie, Eva, frumoasa!

  4. O carte absolut superba! Mi-a plăcut foarte mult si abia aștept să apară si al treilea volum al seriei. Felicitări pentru recenzie, Eva, frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.