PRE-RECENZIE – „Tărâmul Mistic vol. 2: Suflete pereche” – Alina Cosma

suflete pereche

Alina continuă să mă surprindă în mod plăcut, cu fiecare carte pe care o citesc de la ea. Recent am citit volumul 1 al seriei Tărâmul Mistic, Îngerul Luminii. Abia am așteptat să citesc și continuarea și am avut bucuria să o primesc de la autoare. În primul rând, trebuie să vă spun că am simțit o îmbunătățire a stilului de scriere. Deși mi-a plăcut foarte mult și primul volum, în „Suflete pereche” acțiunea este conturată mai bine.

Seria „Tărâmul Mistic” este fantasy, dar un fantasy care m-a surprins. Este o poveste cu adevărat neașteptată, despre spirite, stăpânii elementelor și, așa cum zice și titlul celui de-al doilea volum, despre suflete pereche. Spre surprinderea mea, Alina a adus în discuție noțiuni precum karma și reîncarnare, ceea ce mi s-a părut deosebit.

La începutul celui de-al doilea volum al seriei „Tărâmul Mistic”, o regăsim pe Daria, care lucrează la un spital. După ce micuța Hope este ucisă, Daria dispare, iar lui Gabriel îi ia doi ani să o găsească. Însă starea în care o găsește nu îi dă prea mari speranțe să o poată lua înapoi cu el, în Tărâmul Mistic. Daria nu își amintește cine este, nu îl recunoaște pe Gabriel și a uitat tot ce s-a întâmplat, până în urmă cu doi ani.

„– A dispărut de mai bine de doi ani, continuă Eduard înaintând din rândul gnomilor. Cine știe unde este?! Dacă o căutăm, va trebui să renunțăm la puteri, să nu ne simtă Nyx.

– Eu cred că ar trebui să pornim de unde a fost găsită ultima oară, zise Raul privind la Gabriel care stătea cu privirea pierdută în fața ferestrei.

– Dacă nu vrea să se întoarcă? întrebă Selena, frumoasa nimfă a Lunii. Moartea micuței Hope a afectat-o.”

Suflete pereche – Daria și Gabriel

Gabriel are acum o sarcină dificilă, întrucât trebuie să o readucă pe Daria pe Tărâmul Mistic. Daria poate fi singura salvare a Tărâmului, împotriva lui Nyx. Dar ce poate face ea, dacă nu își amintește cine este? Și, mai ales, cum poate Gabriel să o ducă înapoi în Tărâm, dacă ea nu își dă acceptul? Întâi, atunci când o găsește, în sfârșit pe Daria, Gabriel se angajează la același spital, pentru a fi aproape de ea.

„Avea loc schimbul de ture. Aștepta cu sufletul la gură să o revadă, chiar dacă nu ar fi recunoscut nimănui. Pe poartă ieși o femeie tânără, cu bucle aurii, purta un pardesiu bej, legat peste talie, și o pereche de pantaloni drepți. Părea îngândurată, ar fi putut spune că era tristă. Era singură. Inima lui o luase razna, gata să-i iasă din piept. Coborî din autovehicul și porni în urma ei.”

Încetul cu încetul, Gabriel reușește să se apropie de Daria și să pătrundă dincolo de zidul pe care ea l-a creat în jurul ei. Cu toate că ea nu își amintește cine e și dacă îl cunoaște pe Gabriel, sentimentele ei pentru el sunt stranii, întrucât simte că îl cunoaște și că între ei a fost ceva, în trecut.

Lupta din Tărâmul Mistic

În momentul în care cei doi sunt părtași la o crimă, nu mai este timp de pierdut și Gabriel trebuie să ia o decizie, astfel încât să se salveze pe el și pe Daria. Ajung, astfel, înapoi în Tărâmul Mistic. Acolo, Daria află despre lupta dintre lumea fantastică și demoni, în care demonii vor să atace omenirea, iar cei de pe Tărâmul Mistic fac totul pentru a-i proteja pe oameni. Află că ea joacă un rol important în această luptă, chiar dacă nu știe care este acest rol.

„– Ce se întâmplă dincolo de zidurile de apărare?

– Are loc lupta dintre spirite și demoni.

– Luptă?!

– Gabriel nu ți-a spus nimic?

– Mi-a spus doar că sunt în pericol. Nu mi-a spus cine mă urmărește și de ce. De fapt nu mi-a spus mai nimic!

– Nyx, îngerul întunecat, a scăpat din infern și a adunat toți demonii ca să atace omenirea. Noi stăm între ei și oameni.”

Va reuși Daria să își atingă scopul? Cum va decurge relația dintre ea și Gabriel? Cine sunt sufletele pereche? Toate acestea le veți afla doar citind cartea „Tărâmul mistic: Suflete pereche”, pe care v-o recomand cu drag!

Alina, îți mulțumesc din suflet pentru că mi-ai oferit cartea spre recenzie, pentru încrederea ta!

Dacă vă doriți cartea „Suflete pereche”, dar și alte cărți scrise de Alina Cosma, puteți lua legătura cu ea, pe blogul Petale scrise – Alina Cosma.

Citiți și impresiile mele despre „Darul vieții” și „O singură minune”, ambele scrise de Alina Cosma.

14 thoughts on “PRE-RECENZIE – „Tărâmul Mistic vol. 2: Suflete pereche” – Alina Cosma

    1. Multumesc! :* Iti recomand sa incerci macar. Dramele mi-au ramas de tot in suflet, dar si cele doua carti fantasy mi-au placut tare mult. Are un stil aparte de scriere, diferit de alti autori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.