„Dragoste și mătase albă” – Corina Cîndea (Seria Salem, vol. 1)

Am mai citit de la Corina seria Triplu H (vol. 1 și vol. 2) și Micuța balerină, și toate mi-au plăcut enorm. Cu riscul de a mă repeta, vă spun că stilul de scriere al Corinei mi se pare unul dulce, dar în sensul bun, presărat cu amuzament. Așadar, o combinație minunată, care nu are cum să nu atragă cititorii.

Cartea „Dragoste și mătase albă” a sosit exact la momentul potrivit. Am avut o perioadă grea, în care nu am reușit să citesc – nu a fost reading slump, nu prea cred în așa ceva. Pur și simplu, începusem o carte tristă, iar evenimentele din viață nu mi-au permis să o termin. Așa că am trecut la această carte, care a reușit să îmi redea pofta de citit și pofta de viață.

Care este primul lucru care vă vine în gând când auziți cuvântul Salem? Vrăjitoare, nu-i așa? Ei bine, și mie și la fel și personajelor din carte. Avem șase personaje cu roluri importante, două dintre ele sunt personajele principale. Așa cum am observat, Corinei îi place să creeze povești complexe, cu personaje numeroase, iar astfel, cărțile îi ies minunate.

„S.O.P.S. Salem Oregon Paranormal Society. Literele mari mi-au atras atenția și, fără să vreau, mi-am și imaginat deja un grup de femei îmbrăcate cu pelerine și pălării ascuțite pe cap, zburând pe mături.”

Logan, Declan și Quinnsunt trei prieteni și împreună formează o echipă în cadrul locului lor de muncă. Periodic, cei trei se mută dintr-un oraș în altul, în interes de serviciu. Așa se face că ajung în Salem, Oregon. Încă din momentul în care ajung în oraș, viața lor este dată peste cap de trei femei, care par să fie vrăjitoare. Cele trei sunt Faith, April și Piper și sunt cât se poate de reticente la avansurile celor trei tineri.

Întâmplarea face ca ei să fie vecini cu Faith. Ba mai mult, casa în care sunt cazați cei trei prieteni a fost a lui Simone, o renumită vrăjitoare din Salem. Se spune chiar că există o magie care face ca persoanele din casă să își găsească perechea. Să fie oare adevărate aceste mituri despre vrăjitoare și descântece de dragoste?

În scurt timp, Logan își dă seama că Faith a pătruns în visele lui, în imaginația lui și își dorește să o aibă cu orice preț. Deși la început îl evită, Faith știe și ea că Logan nu îi este indiferent. Cu timpul, după diverse peripeții, cei doi încep o relație. Una deloc ușoară, din cauză că amândoi sunt atrași unul de celălalt și sunt legați de sentimente neașteptat de puternice, dar și din cauză că timpul petrecut de Logan în Salem este limitat.

„Faith.

Repet numele de câteva ori și sunt mirat de cât de familiar îmi pare. Ca și cum subconștientul meu l-ar recunoaște, deși sunt sigur că nu am mai cunoscut pe nimeni cu acest nume.”

Amândoi, atât Faith, cât și Logan, au de dus lupte grele cu alegeri și fapte din trecut, cu relații eșuate, care deși s-au încheiat înainte ca ei doi să se cunoască, încă amenință să le distrugă liniștea. Pe lângă acestea, contractul de muncă al lui Logan nu îi oferă opțiunea de a rămâne în Salem. Cum vor reuși să treacă peste impedimentele care stau în calea iubirii și a fericirii?

De cealaltă parte, avem personajele secundare, dar care au un rol extrem de important în poveste – și cumva, presimt că seria va continua cu acestea. Declan este înnebunit după roșcate, lucru ce îl determină să îi atragă atenția lui Piper, de îndată ce o vede pe stradă. Pe parcursul cărții, cei doi se împung cu fiecare ocazie și par să nu se agreeze – sau cel puțin, Piper nu îl agreează pe Declan. În schimb, Quinn este atras de April, tot fără rezultat.

„Cu aplombul lui obișnuit, Declan înțepenește în fața femeii, făcând-o pe aceasta să tresară și să se oprească brusc, ridicându-și privirea spre prietenul nostru zăpăcit, în timp ce Quinn și cu mine îi observăm din mașină.”

Personajele sunt create astfel încât să fie în contradicție unele cu altele, dar în același timp să se completeze perfect. Băieții – în special Declan – sunt obișnuiți cu aventurile și sunt impulsivi, încrezători în forțele lor. Fetele, în schimb, sunt hotărâte să îi țină la distanță pe băieți.

Povestea este una exact în stilul caracteristic al Corinei, și anume, dulce-amuzantă. Interacțiunea dintre personaje este creată astfel încât să atragă măcar un zâmbet cititorului, iar povestea de dragoste dintre Faith și Logan este una deosebit de frumoasă.

Așadar, dacă vă doriți să citiți o carte a cărei poveste vă pune inimile pe jar, vă aduce zâmbete, încruntări, oftaturi de emoție și vă trece prin diverse stări sufletești, atunci „Dragoste și mătase albă” este exact ceea ce aveți nevoie.

Corina, nu pot să îți mulțumesc îndeajuns pentru această carte!

Cartea „Dragoste și mătase albă” de Corina Cîndea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Hathor.

9 thoughts on “„Dragoste și mătase albă” – Corina Cîndea (Seria Salem, vol. 1)

  1. Mulțumesc frumos pentru recenzie, Eva, este minunată! <3 Mă bucur foarte mult că ți-a plăcut cartea și sper ca și următoarele două volume ale seriei Salem să îți placă cel puțin la fel de mult! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: