„Darul vieții” – Alina Cosma

darul vieții

Am mai citit două cărți până acum, scrise de Alina Cosma – „Tărâmul Mistic: Îngerul Luminii” și „O singură minune”, așa că deja cunoșteam oarecum stilul de scriere și inclusiv tendința de a face orice pentru a smulge măcar o lacrimă cititorilor. Totuși, cartea „Darul vieții” m-a surprins într-un mod plăcut. Spun asta deoarece deși mi-au plăcut și celelalte două cărți, aceasta mi s-a părut scrisă mai bine.

Dalia și Cristian

Dalia și Cristian se cunosc întâmplător, într-un concediu. El încearcă să o agațe, ea nu se lasă. El este bărbatul dorit de toate femeile, frumos – irezistibil chiar – și bogat. Ea este fata timidă, retrasă și care nu își dorește să aibă o relație cu un bărbat necunoscut. Totuși, Cristian nu se dă bătut. Astfel, când se reîntâlnesc în oraș, Cristian îi propune Daliei un contract de 3 luni, timp în care să îl acompanieze oriunde are el nevoie.

„Porni încălzirea în mașină. Tânăra se întinse pe scaun, rabatându-l. O privi pentru o clipă, era frumoasă, dar nu acea frumusețe artificială pe care o aveau majoritatea femeilor pe care le cunoscuse, ci ceva special. Îi inspira inocență și fragilitate.”

Dalia acceptă contractul, astfel că încep să se întâlnească tot mai des. Dalia ajunge să îi cunoască prietenii și să descopere adevărul despre trecutul lui Cristian. În același timp, și el începe să o cunoască pe ea și să afle care sunt lucrurile din trecut care au afectat-o într-o asemenea măsură.

„După ce intrară în localul în care muzica bubuia se prinse de brațul lui, privind în jur. Era aglomerat. Își dădu seama că era speriată. Se strecurară prin mulțime, îndreptându-se spre un grup de șase tineri care râdeau zgomotos. Cu toții purtau haine scumpe, fetele aveau bijuterii extravagante, vestimentația vulgară și erau fardate intens. Dalia simți cum i se strânge stomacul. Cristian o cuprinse peste talie, apropiind-o de trupul lui, nu se opuse, probabil nici nu remarcase.”

De la contract la iubire nu e decât un pas

În urmă cu opt ani, părinții Daliei au murit într-un accident de mașină. De atunci, ea a rămas singură și a luptat ca să se descurce bine. Mama lui Cristian a pierdut o sarcină, în timpul unui accident de mașină, iar de atunci, Cristian și tatăl său nu se mai înțeleg.

Odată ce descoperă care este motivul temerilor ei, Cristian decide că Dalia trebuie să învețe să trăiască și să își învingă fricile. Deși nu este de acord de fiecare dată cu ceea ce îi propune Cristian, Dalia îi face pe plac.

Dalia și Cristian se îndrăgostesc pe parcursul perioadei contractului, însă trecutul îi ajunge din urmă. În momentul în care Cristian își dă seama cine este Dalia, nu mai poate să o privească la fel. Din cauza lui, ea ajunge să sufere și să se arunce în brațele unui bărbat care nu este deloc ceea ce pare. Va reuși Cristian să o salveze pe Dalia? Vor fi fericiți împreună, sau viața le rezervă încă multe surprize? Toate acestea le veți afla doar citind cartea.

„Ieși din birou îngândurat. Îi dădea dreptate tatălui său, era vinovat pentru ce i se întâmplase Daliei. Și ea îl acuzase că o abandonase. Aveau dreptate amândoi, fugise ca și un laș și încă o mai făcea.”

Darul vieții – o carte sensibilă

Povestea este una deosebit de frumoasă și de sensibilă. Finalul m-a lăsat cu un nod în gât, dar și cu speranță. Când mă gândesc la cartea aceasta – și la cărțile Alinei, în general – primul cuvânt care îmi vine în minte este sensibilitate. Așa aș descrie cărțile ei: pline de sensibilitate. Cartea aceasta, la fel ca și cartea „O singură minune” le-am citit cu sufletul, pentru că exact așa sunt scrise.

Așadar, dacă doriți să citiți o poveste superbă, de dragoste, încărcată cu dramă, atunci „Darul vieții” de Alina Cosma este cartea potrivită. Vă recomand din suflet să o citiți.

Cartea „Darul vieții” de Alina Cosma poate fi achiziționată de pe Librarie.net.

19 thoughts on “„Darul vieții” – Alina Cosma

  1. Am si eu cartea si ii va veni randul. Sunt curioasa. Am citit “O singura minune” care mi-a placut dar parca i-a lipsit ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.