„O singură minune” – Alina Cosma

o singură minune

Știam că „O singură minune” este dramă, dar vă spun sincer că nu mă așteptam să reușească să mă facă să plâng. La început chiar stăteam să mă întreb de ce o fi zis autoarea că e dramă. Mi se părea o foarte frumoasă poveste romantică. Pe parcurs au fost câteva pasaje care m-au înfiorat și am crezut că atât va dura drama. Dar nu, Alina s-a asigurat că ultimele pagini le voi citi printre lacrimi.

Cartea este scrisă într-un mod simplu, dialogurile sunt preponderente, astfel că se citește foarte ușor. Dar trebuie să vă spun că Alina are un stil deosebit, prin care reușește să introducă în poveste suficiente detalii și descrieri, chiar dacă dialogurile predomină.

Alexandra și Dan

Dan Alexandra Maria este o arhitectă talentată, însă sensibilă și timidă. Iar într-o lume condusă de bărbați, talentul unei femei nu este niciodată recunoscut. Șansa ei apare în momentul în care este chemată să prezinte un proiect. Șeful prezent, Maria Dan Alexandru, îi admiră talentul. Astfel, ajunge să rezolve transferul ei în Riad, acolo unde lucrează și el.

„După câteva minute de așteptare ușa se deschise și își făcu apariția o tânără cu păr șaten, căzându-i într-o cascadă de bucle, evidențiindu-i ochii albaștri. Îmbrăcămintea îi era modestă, un costum vișiniu.

(…)

Ea îl privi. Nu îl mai văzuse până atunci în companie. Era un bărbat trecut de treizeci de ani, brunet, cu ochi căprui, cu trăsături frumoase, dar cu mimică inexpresivă.”

Ajunsă în Riad, Alexandra descoperă o lume total diferită de cea în care a trăit. Dacă în România îi era greu să se afirme prin munca ei, aici pare chiar imposibil. O lume unde femeile nu sunt respectate și ascultate, o lume în care ea trebuie să lupte pentru a reuși să reziste. Însă Dan nu o lasă singură, ci o susține și o încurajează să rămână în Riad, să nu renunțe la job-ul ei.

Povestea de dragoste

Cu timpul, între Alexandra și Dan începe să se lege o frumoasă poveste de dragoste. Dan nu a apreciat niciodată femeile, dar sensibilitatea și inocența Alexandrei îl determină să o iubească. Dan a rămas orfan de mic, iar pierderea părinților l-a determinat să își piardă și credința. De cealaltă parte, Alexandra este credincioasă și ține foarte mult la credința ei.

„Majoritatea oamenilor nu cunosc dragostea adevărată vreodată în viață. Eu am cunoscut-o. De ce aș fi nefericită?”

Alexandra și Dan se logodesc într-o biserică din Riad. În timp, Alexandra îl convinge pe Dan să revină în România. Relația lor este una frumoasă, însă, ca în orice căsnicie, problemele apar. Iar problema lor se numește Florentina și este nimeni alta, decât sora Alexandrei. Aceasta își dorește cu orice preț să îi despartă și aproape reușește.

O singură minune – o carte care îți rămâne în suflet

Cearta cauzată de Florentina este doar începutul problemelor, însă. De aici încolo, intervine soarta. Cei doi își doresc foarte mult un copil, însă acesta întârzie să apară. Iar când dorința lor pare să se împlinească, alte probleme ies la suprafață. Vor reuși să fie fericiți? Va reuși Alexandra să aducă fetița pe lume și să supraviețuiască nașterii?

Va trebui să descoperiți voi ce se întâmplă. Eu simt fiori și acum, în timp ce scriu recenzia. Când o carte mă face să plâng, este clar că transmite o emoție foarte puternică. Ultimele pagini din cartea „O singură minune” le-am citit printre lacrimi, abia am reușit să le citesc. Dacă vă plac cărțile cu povești minunate, cu romantism și dramă, atunci cartea „O singură minune” este exact ce aveți nevoie.

Cartea „O singură minune” de Alina Cosma poate fi achiziționată de pe Librarie.net.

20 thoughts on “„O singură minune” – Alina Cosma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.