„Ultima vrăjitoare din Transilvania. Volumul 3: Alexandra” – Cristina Nemerovschi  

alexandra

Primele două volume ale trilogiei „Ultima vrăjitoare din Transilvania” de Cristina Nemerovschi, „Contesa Aneke” și „Mathias” mi-au plăcut enorm, dar al treilea volum, „Alexandra” a fost exact ceea ce mă aștept de la un volum care încheie o serie: să fie la înălțime! Nici nu pot să exprim în cuvinte prin ce fel de stări m-a trecut această carte. Dacă primele două volume m-au ținut în suspans, cel de-al treilea volum m-a determinat să dau pagină după pagină, fără să mai țin cont de oră, de oboseală, de dureri de ochi… pur și simplu, nu am reușit să las cartea din mână, odată intrată cu adevărat în acțiune.

***Trebuie să vă atrag atenția să citiți în continuare doar dacă vă asumați că veți afla și detalii din primele volume.***

„Pentru că totul are un preț, cum spusese și vraciul Anekei, iar prețul pentru unele daruri nu doar că nu merită plătit, dar nici nu poate fi imaginat fără să ți se înfioare fiecare bucățică mică de carne.”

Alexandra

La finalul celui de-al doilea volum, am văzut cum Aneke a ucis-o pe bătrâna vrăjitoare Ica. Aceasta a mutat blestemul nemuririi de la Mathias pe o altă persoană – aflăm în volumul al treilea că este vorba despre Alexandra. Însă ca parte a blestemului vrăjitoarei Ica, Nori îmbătrânește mult mai repede decât normal, astfel că sfârșitul i se apropie. În schimb, Mathias mai are doar trei zile de trăit.

„Nemurirea în sine nu e mare lucru – contează doar ființa alături de care alegi să ți-o petreci, spusese Mathias. Eu nu mi-aș fi petrecut-o alături de nimeni altcineva decât el.”

La începutul celui de-al treilea volum, ne reîntâlnim cu Alexandra, aflată în București, din nou departe de satul V. și de grupul de nemuritori care i-a schimbat complet viața. Relația ei cu Dora s-a mai îmbunătățit, dar se simte distantă atât față de mama ei, cât și față de Ioana și de Răzvan. Gândurile ei sunt tot la satul V. și la Aneke, Lorena, Mathias și Nori.

Nemurirea

O întrebare însă nu îi dă pace Alexandrei: asupra cui a fost transferată nemurirea lui Mathias? Răspunsul îl descoperă treptat, pe măsură ce se rănește și rănile se vindecă exact ca prin magie. Atunci, decide să o caute pe Aneke, pentru a afla adevărul. Dar unde să o găsească? Reușește să dea de Aneke, iar aceasta îi dă câteva vești legate de familia ei: cum a decurs blestemul asupra lui Mathias, cum este Nori și îi vorbește despre încercarea ei și a lui Nicolas de a găsi o magie care să o salveze pe Nori.

Alexandra decide să se reîntoarcă în V., pentru a-l putea reîntâlni pe Mathias, atunci când va reveni, conform noii magii care îl ține între viață și moarte. De data aceasta, cele două sunt însoțite și de către Răzvan. Ajunsă în V., Alexandrei îi este confirmată bănuiala cum că a devenit nemuritoare. Însă poate alege să renunțe la nemurire, pentru a i-o oferi lui Nori.

„Poate că pare absurd, dar aveam și un fel de plan. Aneke credea că Nicolas va putea face ceva pentru mine, mă va putea face la loc cum am fost, o fată obișnuită. Evident, era totuși vorba despre legătura noastră ciudată, acea treime a nemuritorilor – eu „furasem” fără să vreau nemurirea lui Mathias, blestemul lui, și acum eram noi trei: Aneke, Lorena și eu.”

Alexandra are o alegere de făcut

Ce va alege Alexandra? Își va dori să revină la statutul de muritoare, să se reîntoarcă în București și să încerce să își construiască o viață cât mai normală posibil? Sau va accepta ideea că de acum este nemuritoare și va rămâne alături de Aneke? Ce se va întâmpla cu Nori? Dar cu Aneke, Lorena și Mathias? Ei bine, veți descoperi aceste lucruri doar citind cartea.

„Pare că și nemurirea, la fel ca orice viață, e doar un lung și complicat șir de alegeri. Nu se termină niciodată. Nu poți răsufla ușurat niciodată.”

Autoarea a reușit să creeze o poveste plină de suspans. M-am întrebat dacă Alexandra va renunța la nemurire sau nu. Fiecare scenariu părea plauzibil. Și cum vă spuneam la început, cartea aceasta m-a trecut prin toate stările. Spre final, deja ajunsesem să citesc cu emoție, parcă simțeam frământările Alexandrei. Este, cu siguranță, o carte care îmi va rămâne în suflet.

Dacă nu ați citit încă trilogia „Ultima vrăjitoare din Transilvania”, vă recomand cu drag să o faceți. Veți avea parte de o lectură plăcută, antrenantă și plină de emoții de tot felul.

Cartea „Alexandra” de Cristina Nemerovschi poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Herg Benet.

Găsiți pe site și trilogia completă „Ultima vrăjitoare din Transilvania”.

13 thoughts on “„Ultima vrăjitoare din Transilvania. Volumul 3: Alexandra” – Cristina Nemerovschi  

  1. Frumoasa recenzie! Si mie mi-a placut mult seria, a fost foarte echilibrata, iar ultimul volum a incheiat-o asa cum ai spus si tu “la inaltime”.

  2. Recenzia ta mi-a amintit cu drag de trilogia Cristinei, de emotiile pe care le-am avut la final. Adevarul e ca ma gandeam la tot ce e mai rau. Aveam in minte niste scenarii… 😀

    1. Oh, da. Nu aveam cum sa spun fara detaliile respective, dar actiunea si tot ce e mai important a ramas doar in carte. Sunt sigura ca tot ai fi surprinsa daca ai citi cartea.

  3. Felicitări pentru recenzie! <3 Trebuie neapărat să achiziționez și eu trilogia. Din ceea ce scrii, știu sigur că va fi pe placul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d