„Neamul Corbilor. Vol. 3. Din negura timpului” – Lavinia Călina

„Din negura timpului” de Lavinia Călina este volumul al treilea al seriei „Neamul Corbilor” și poate cel mai intens. Aici, suspansul este deja la maxim, acțiunea atinge punctul culminant din războiul neamurilor de vrăjitori. Dacă în primul volum, „Copiii întunericului” am cunoscut personajele și am aflat despre cele cinci neamuri de vrăjitori, iar în al doilea, „Blestemul zorilor” am descoperit ce înseamnă blestemul zorilor, în al treilea volum este timpul ca războiul dintre neamuri să ajungă la final.

Despre cea care a dat viață acestor neamuri, despre mama noastră. A tuturor. Mereu a circulat printre noi o legendă cum că atunci când doi vrăjitori din neamuri diferite vor avea sentimente atât de puternice unul pentru celălalt încât să uite de diferențele lor și de tot războiul iscat cu secole în urmă, ea va reveni și va purifica magia ce dăinuie în noi.”

Volumul al treilea prezintă și o retrospectivă a principalelor evenimente din primele două volume, astfel că cititorul poate să reintre în poveste fără probleme, chiar și dacă citește acest volum la mult timp după primele două.

„În adolescență am aflat că sunt, de fapt, o vrăjitoare și că mai multe clanuri aveau să încerce să mă convingă să le jur credință. Dintre cele cinci, Corbi, Cerbi, Lupi, Șoimi și Roibi, eu am ales să le jur credință Lupilor. Nu pentru că aș fi simțit o oarecare apropiere față de neamul respectiv, ci am făcut-o pentru că am vrut să salvez omul pe care-l iubeam.”

Volumul al treilea începe cu Roxi, care este ținută captivă la Corbi. Radu așteaptă momentul oportun să o poată determina să jure credință Neamului Corbilor. Nicol a fost scoasă din peisaj la finalul celui de-al doilea volum și toți au aflat că Radu a ucis-o. Însă în timpul acesta, cât Roxi este ținută sub puterea lui Radu, visele încep să acapareze somnul lui Roxi. În vise îi apare un bărbat – Marian, dar și persoane despre care Roxi nu își amintește cine sunt. Prin vis, descoperă că restul neamurilor au un plan de a o salva de Corbi. Cu toate că nu își dă seama cine e Marian, simte o legătură puternică cu acesta.

Când reușesc să o salveze de sub vraja lui Radu, ceilalți o duc pe Roxi la adăpost. Odată cu ea, îl salvează și pe Ovi, băiatul lui Nicol și a lui Radu. La adăpost, află despre planul Cameliei de a o readuce la viață pe mama neamurilor, acesta fiind singurul mod prin care războiul poate fi încheiat. Însă pentru a face acest lucru, este nevoie de un ritual și acesta nu poate fi făcut decât la momentul potrivit. Ritualul poate fi realizat datorită Ligiei, micuța născută prin sentimente puternice între neamuri diferite.

Acela e un fluviu, îl lămuri Camelia. Apa curgătoare ar fi împrăștiat rămășițele ei în toată lumea, pe când aici cenușa ei a rămas pe fundul lacului. Dintre toate cele cinci elemente, foc, pământ, apă, aer și spirit, doar unul e cel care dă viață. Doar apa! Când va veni timpul, ea se va întoarce din adâncuri și ne va aduce pacea mult dorită.”

Dar vor permite Corbii ca ritualul să fie dus la bun sfârșit? Ce se va întâmpla cu vrăjitorii în urma ritualului? Aceste lucruri va trebui să le descoperiți singuri, nu vreau să vă stric plăcerea de a afla secretele din carte.

Așa cum ne-a obișnuit de la primele volume, autoarea a creat și în acest volum o serie de răsturnări de situație. Personaje pe care le credeam negative se întorc de partea binelui, sunt făcute vrăji de către ambele tabere, pentru a reuși să își atingă scopurile. Nicol și Roxi, care și-au dorit cu orice preț să se ascundă de neamurile de vrăjitori, au ajuns pionii centrali în acest război al neamurilor.

Pe lângă suspans și intensitatea emoțiilor legate de războiul neamurilor, cartea prezintă o poveste ce adună sentimente de iubire necondiționată, prietenie, ură intensă, dar cuprinde și sarcasm.

La final, am știut că de magie nu te poți ascunde, că mai devreme sau mai târziu te găsește și că o să dai socoteală pentru modul în care ai folosit-o.”

 

Cartea „Din negura timpului” de Lavinia Călina poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Herg Benet.

Tot pe site-ul editurii, găsiți întreaga serie „Neamul Corbilor”.

herg-benet

0 thoughts on “„Neamul Corbilor. Vol. 3. Din negura timpului” – Lavinia Călina

  1. Se vede cât de mult ți-a plăcut după cât de repede ai citit seria. Felicitări pentru recenia minunată! <3 Acum, vreau și eu să o citesc, nu am citit nimic de la autoare, dar clar îi voi acorda credit pe viitor.

    1. Multumesc! Da, chiar mi-a placut enorm. La alte carti imi ia atata timp sa citesc o singura carte, cat mi-a luat la asta 3 volume. 😄 Chiar sunt curioasa si de parerea ta. ❤️

  2. Felicitari, frumoasa recenzie, foarte frumos punctate ideile. Si eu am deja primele doua carti din serie luate, dar inca necitite. Sper sa reusesc sa o citesc cat mai curand, pare o serie pe gustul meu!

  3. Frumoasa recenzie! Sincera sa fiu, ma asteptam la tot ce e mai rau in privinta celui de-al treilea volum, dar am constatat ca nu aveam de ce sa ma tem. Povestea a fost exact asa cum mi-o dorisem. Epilogul m-a lasat cu zambetul pe buze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.