„Neamul Corbilor. Vol. 2. Blestemul Zorilor” – Lavinia Călina

Lavinia, să știi că merit o cafea! :))

Lăsând gluma la o parte, cartea asta m-a ținut trează până târziu, timp de două nopți la rând (nu puteam să stau toată noaptea, altfel sigur era doar o noapte). Cu atâtea răsturnări de situație și suspans la cote maxime, nu puteam lăsa cartea din mână, curioasă fiind să descopăr ce se va întâmpla în continuare.

* Dacă nu ați citit încă primul volum, poate vreți să vă opriți din citit aici. Nu voi putea spune despre volumul al doilea, fără să dau anumite detalii din primul, deci citiți în continuare pe răspunderea voastră. J

În primul volum, „Copiii întunericului”, am aflat despre cele cinci neamuri de vrăjitori, dintre care cel mai temut este Neamul Corbilor. Aflăm că s-au format două grupuri – de o parte este Neamul Corbilor, care își dorește putere absolută, iar de cealaltă sunt neamurile Cerbilor, Lupilor și Roibilor. Neamul Șoimilor a fost eradicat de către Neamul Corbilor.

Le-am cunoscut pe Nicol și Roxi, iar finalul ne-a lăsat în suspans, cu fiecare dintre fete alături de câte unul dintre cele două grupuri. Pentru a-l salva pe Ovi și a-i fi alături, Nicol jură credință Neamului Corbilor. Roxi, pe de altă parte, alege să rămână lângă Liviu, din Neamul Lupilor.

Datorită alăturării lor la cele două grupuri, prietenia dintre cele două fete este transformată în rivalitate. De aici, fiecare începe lupta pentru supraviețuire. Nicol își ia în serios menirea, astfel că începe să își adune energia prin blestemul zorilor, adică luând-o de la vrăjitori din celelalte neamuri, care sunt capturați pentru a afla de la ei unde este Roxi.

„De când mă alăturasem Corbilor, în urmă cu trei luni, eram oarecum nevoită să-mi consolidez mereu poziția. Nu toți cei care îl urmau pe Radu fuseseră încântați de apariția mea bruscă. Mulți mă priveau ca pe o proastă crescută în pădure, o proastă ce nu știa cum merg treburile în Neamul lor.”

Însă după ce Nicol a ucis-o pe Andreea (în primul volum), Ștefan o caută neîncetat, din dorința de a se răzbuna. Deși nici una dintre cele două prietene nu este de acord cu deciziile celeilalte, totuși fiecare speră ca în final, să revină totul la normal, și toate informațiile pe care le au una despre cealaltă să fie false.

Însă visele prevestitoare pe care le avea Roxi înainte ca vrăjitorii să intre în viața lor par să devină reale. Se poate ca Nicol să fie cea care îi va aduce moartea lui Roxi? Întâlnirea dintre ele nu decurge deloc bine, ci se sfârșește cu aducerea lui Liviu la un pas de moarte. O singură persoană ar putea să îl salveze. Va accepta? Dar care va fi prețul plătit în schimbul vieții lui Liviu?

Secrete ies la suprafață, iar lucrurile pe care Radu le-a ascuns de Nicol o afectează cum nu se poate mai mult. Ca și în primul volum, avem parte de multe răsturnări de situație, de data aceasta cu efecte mult mai mari, iar acțiunea este mai alertă și o trăim la o intensitate mai mare decât în primul volum.

Și personajele s-au schimbat enorm pe parcursul poveștii. Dacă inițial Roxi era fata cuminte și liniștită, care accepta chiar să fie umilită, de data aceasta este mult mai îndrăzneață. Acceptă schimbările din viața ei și este dispusă să facă totul pentru Liviu, iubitul ei, dar și pentru a-și salva prietena. Nicol, în schimb, devine crudă și nepăsătoare față de prietenia ce le-a legat odată… sau, cel puțin, așa lasă impresia. Dar veți vedea voi exact cum stau lucrurile cu Roxi și Nicol, ce secrete le leagă și cum aleg să continue sau să împiedice războiul neamurilor de vrăjitori.

„În minte nu-mi veneau decât imaginile ultimei noastre întâlniri. Cât de mult se poate schimba o persoană! O persoană pe care credeai că o cunoști, împreună cu care ai trăit atâta vreme și alături de care ai împărtășit atât clipe bune, cât și clipe grele. E ciudat cum unele prietenii, în loc să devină mai frumoase, se pierd în negura timpului și devin simple amintiri, dar mai rău e când devin rivalități.”

Vă recomand această carte, în special dacă vă plac cărțile fantasy, dacă iubiți adrenalina și suspansul. Iar dacă v-a plăcut măcar o carte scrisă de Lavinia, sunt sigură că și aceasta o să vă placă. Dacă nu ați citit încă nimic de la această autoare, ei bine, ce mai așteptați?!

Cartea „Neamul Corbilor. Vol. 2. Blestemul Zorilor” de Lavinia Călina poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Herg Benet.

Sau găsiți seria completă aici.

herg-benet

11 thoughts on “„Neamul Corbilor. Vol. 2. Blestemul Zorilor” – Lavinia Călina

  1. Ce rapidă ai fost! <3 Felicitări pentru recenzia minunată! <3 E clar, trebuie să am și eu această serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d