„Neamul Corbilor. Vol.1 Copiii întunericului” – Lavinia Călina

Dacă îmi citiți blogul de ceva timp, știți deja că nu pot să vorbesc despre cărțile Laviniei decât la superlativ. Încă de la prima carte pe care am citit-o de la ea, am fost fascinată de stilul în care scrie. Poveștile ei au o naturalețe aparte, sunt inspirate categoric din realitatea noastră, dar transformate în fantasy-uri și distopii de excepție, după caz.

Primele două volume ale seriei „Neamul Corbilor” stau de ceva vreme în biblioteca mea, dar am tot amânat să le citesc. Nu pentru că mi-ar fi fost teamă că nu mi-ar plăcea, ci pentru că eram sigură că odată ce le citesc, nu voi mai avea răbdare până la ultimul volum. Așadar, acum că am deja toată seria aici, am zis că i-a cam venit timpul la citit. Astfel că mi-am propus un maraton al seriei, pe care l-am început aseară. Să vă spun că am adormit târziu și am dormit pe fragmente, pentru că pe cum mă trezeam, citeam iar?

Am mai citit cărți cu și despre magie, vrăjitori și tot tacâmul, dar mai rar am găsit cărți care să reușească să mă transpună atât de bine în poveste, încât să simt eu teama personajelor, să simt nevoia să privesc peste umăr, de teama că ar putea fi vreo umbră în spatele meu, pândind momentul să atace. Dar „Copiii întunericului” exact asta a făcut.

Acțiunea este narată din două perspective – cea a lui Nicol și cea a lui Roxi. O întâmplare neplăcută le aduce pe cele două fete împreună. Cele două sunt total opuse: Nicol este cunoscută drept o rebelă, în timp ce Roxi este o fată cuminte și ascultătoare, chiar credincioasă. Dar ce este mai potrivit pentru a crea o prietenie strânsă, dacă nu un eveniment tragic? Bunica lui Nicol le explică fetelor că trebuie să se ascundă de Neamul Corbilor, care le va urmări, pentru a le lua puterile. Asta deoarece ambele fete au anumite puteri magice, pe care trebuie să le țină ascunse, altfel devin ținta temuților vrăjitori din Neamul Corbilor. Fetele se mută din satul natal, într-un oraș ascuns.

„Doar când spui numele meu pe ulița satului se veștejesc pomii, găinile nu mai ouă, vacile nu mai dau lapte. Treci pe stradă, zici Nicol și vezi imediat babele cum își fac cruce.”

După șapte ani de la evenimentul care le-a adus împreună, cele două se chinuiesc să își ducă traiul de pe o zi pe alta. Locuiesc în chirie, iar Nicol are un băiețel, Ovi. Nicol lucrează la bar, iar Roxi la un magazin, dar banii abia le ajung să plătească și chiria și din facturi. Singurul ajutor ocazional pe care îl primesc este de la Radu, tatăl lui Ovi.

Viziunile tot mai frecvente ale Roxanei le determină să se întrebe dacă nu cumva Neamul Corbilor le va găsi în curând. Iar lucrurile iau o întorsătură neplăcută în momentul în care Nicol este atacată într-o seară, în barul în care lucrează. Însă lucrurile nu se opresc aici, ci a doua zi, o doamnă pe nume Andreea îi propune un pact. Nicol urmează să o ajute să îi prindă pe cei care au atacat-o în bar, iar Andreea o va plăti cu o sumă frumoasă, indiferent de rezultatul acțiunilor lor. deși sceptică la început, Nicol acceptă, având nevoie urgentă de bani.

Pe parcurs, aflăm povestea Neamului Corbilor. Acesta nu este singurul neam de vrăjitori, ci sunt cinci, toate pornite din aceleași origini: Neamul Corbilor – cel care își dorește să ia puterile tuturor, pentru a deține puterea absolută; Neamul Cerbilor, Neamul Roibilor, Neamul Șoimilor și Neamul Lupilor.

Cel mai mic dintre ei, în goana lui nebună de-a-și întrece frații, a ales să vâneze alți vrăjitori, pentru a le fura puterile. A devenit mai puternic în câteva luni decât frații lui în câțiva ani. Și-a luat de soață o altă vrăjitoare și și-au crescut neamul. Iar pentru a fi și mai puternici, i-au convins și pe alții să li se alăture. Astfel s-a născut Neamul Corbilor. Aceștia sunt cei de care ne temem, cei de care ne ascundem. Cei de care am încercat să mă feresc toată viața.”

Fetele sunt prinse în bătălia dintre neamurile de vrăjitori. Însă așa cum le-a învățat bunica lui Nicol, ele știu că nu trebuie să se alăture nici unuia dintre cele cinci neamuri de vrăjitori. Dar pot ele refuza ce li se oferă? Sau au măcar o alternativă?

Răsturnările de situație și noile detalii pe care le află cele două fete pe parcursul cărții fac deliciul poveștii. Nu lipsesc nici scenele romantice sau suspansul. Așadar, din nou, Lavinia a reușit să mă surprindă într-un mod plăcut și să mă țină captivă într-o poveste grozavă.

Cartea „Neamul Corbilor. Vol. 1. Copiii întunericului” de Lavinia Călina poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Herg Benet.

De asemenea, puteți cumpăra pachetul complet, din 3 volume aici.
 
Citește și:
„Ultimul avanpost”  – Lavinia Călina
„Ultimul avanpost 2: Vânătoarea” – Lavinia Călina
„Ultimul avanpost 3: Renașterea” – Lavinia Călina
„Zona Zero” – Lavinia Călina
„Proiectul Zero”  – Lavinia Călina

herg-benet

6 thoughts on “„Neamul Corbilor. Vol.1 Copiii întunericului” – Lavinia Călina

  1. Waw cât de bine sună! <3 Nu am citit nimic de la autoare, m-ai tentat foarte tare cu această serie. Clar o pun pe listă. Sunt aproape sigur că o voi devora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.