„Dispariția din Silver Water” – Haylen Beck

Știți filmele alea thriller la care când vă uitați, stați cu sufletul la gură, în așteptarea momentului următor? Exact așa este și cartea „Dispariția din Silver Water” de Haylen Beck. Este una dintre cărțile care m-a ținut captivă și curioasă, de la primele pagini și până la ultima. O carte scrisă într-o manieră impecabilă, care face ca imaginile să se deruleze precum un film în fața ochilor cititorului.

Audra Kinney este o femeie dispusă să facă orice pentru a scăpa de soțul ei, un om bogat, un soț crud, condus de mama lui. Însă pentru a scăpa de el și a rămâne cu copiii, Sean și Louise, trebuie să recurgă la un gest extrem – să își ia copiii și să fugă în alt stat, cât mai departe de New York. Altfel, Protecția Copiilor urmează să îi ofere lui Patrick custodia copiilor.

În apropiere de Silver Water, Audra este oprită de către șeriful Whiteside, sub pretextul că mașina este supraîncărcată. În timp ce încearcă să mute din bagaje în mașina lui, șeriful descoperă o punguță cu substanțe interzise. Astfel, o arestează pe Audra și o cheamă pe Collins, ajutorul de șerif, să preia copiii și să-i ducă într-un loc sigur. Însă după ce o închide pe Audra, aceasta întreabă unde îi sunt copiii, doar pentru a afla că aceștia nu erau în mașină la momentul arestării.

Uitați, din câte înțeleg eu, în mașina dumneavoastră nu era nici un copil.

Audra își scutură capul.

Despre ce vorbiți? Sean și Louise erau în mașină când m-ați tras pe dreapta. Ajutorul de șerif, nu-i mai știu numele, a venit și i-a luat de acolo.

Nu așa îmi amintesc eu lucrurile, zise Whiteside. Ce îmi amintesc e că v-am oprit, erați singură.”

Deși Audra este convinsă că avea copiii cu ea și ajutorul de șerif i-a luat, toată lumea este de părere că i-a ucis și i-a ascuns undeva, în deșert. În anchetă intervine FBI-ul și agentul special Mitchell, de la Echipa de Investigație a Răpirilor de Copii din cadrul FBI. Însă și aceasta încearcă să o convingă pe Audra să recunoască adevărul despre ce le-a făcut copiilor, neluând în seamă acuzațiile Audrei la adresa șerifului și a ajutorului de șerif.

Deci, spune-mi ce s-a întâmplat. Ai condus timp de patru zile fără pauză, ești obosită, ești speriată, zăpușeala te ajunge din urmă. Poate că Sean și Louise sunt puși pe harță pe bancheta din spate, știi cum fac copiii. Poate că nu încetează să ceară lucruri pe care nu le pot avea, deși le-ai zis de o sută de ori că nu. Poate că urlă și țipă încontinuu, tot mai tare, și pur și simplu nu se opresc. Le-ai făcut ceva, Audra? Ai oprit undeva, acolo, în deșert și te-ai dus la ei pe bancheta din spate? Poate că n-ai vrut decât să-i cerți un pic. Poate o mică palmă pe picior sau pe mână. Poate să-i scuturi un pic, doar atât.”

La problemele Audrei se adaugă și trecutul ei, unul nu prea strălucit, datorită dependenței sale de alcool și medicamente. La această dependență a contribuit soțul ei, care în urma căsătoriei, s-a dovedit a fi un om lipsit de suflet. Însă oare doar suferința și deznădejdea au împins-o pe Audra la dependență, sau a avut și Patrick un oarecare amestec în tot acest trecut al ei?

Știrile sunt pline cu detalii despre caz, astfel că povestea ajunge la urechile lui Danny Lee. Cazul îl răscolește, întrucât, în urmă cu cinci ani, fetița lui a dispărut în circumstanțe asemănătoare, iar vinovată a ieșit soția lui Mya. În urma unor cercetări pe care le-a făcut Danny, a reușit să descopere o rețea de polițiști corupți, care răpesc copii, pentru a-i vinde unor pedofili contra unor sume enorme. Asemănarea dintre cazul dispariției fetiței lui și cel al dispariției copiilor Audrei îl determină pe Danny să pornească înspre Silver Water, în speranța că va reuși să dea de urma răpitorilor și a conducerii grupării Dark Web.

„Danny ascultase cât de mult putuse. Vocile îl trimiseseră înapoi în timp cu cinci ani. Acuzațiile, neîncrederea voită.”

Pe lângă Danny, o singură persoană este de partea Audrei, și anume doamna Gerber, proprietara unei pensiuni din Silver Water, unde Audra este cazată după eliberarea sa din arest. Deși la început este împotriva Audrei, după vizita lui Patrick și după ce doamna Gerber este martora acuzațiilor pe care Audra i le aduce soțului său, neștiind că proprietara aude, aceasta o ajută, ba chiar i se destăinuie cu anumite secrete pe care le păstrează de o viață.

Pentru cititor, nu este un secret ce s-a întâmplat cu copiii. Dar chiar și așa, simte pe parcursul cărții emoția. Chiar dacă știe ce se întâmplă, așteaptă ca adevărul să iasă la suprafață. Însă atunci când toată lumea este împotriva Audrei, descoperirea adevărului pare imposibil. Totuși, când apare Danny în peisaj, o nouă speranță renaște în cititor. Suspansul este la cote maxime, întrucât chiar și atunci când lucrurile par să fie aproape de rezolvare, un nou obstacol apare în calea Audrei și a găsirii copiilor ei.

Vor reuși să scoată adevărul la iveală? Își va mai găsi Audra copiii? Vor fi pedepsiți răufăcătorii? Toate acestea le veți afla doar citind cartea.

După părerea mea, cartea aceasta este genială. Mi-a plăcut povestea în sine, dar și modul în care este scrisă. Personajele sunt bine conturate și interesante. Iar modul în care este prezentată desfășurarea anchetei, precum și acțiunile fiecărui personaj face ca această carte să fie foarte ușor de citit.

Cartea „Dispariția din Silver Water” de Haylen Beck poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Herg Benet.

68 thoughts on “„Dispariția din Silver Water” – Haylen Beck

  1. Eram așa de curioasă cu privire la acest roman… Așa de bine sună, sigur o vreau și eu. Felicitări pentru recenzia minunată! <3

  2. Eram așa de curioasă cu privire la acest roman… Așa de bine sună, sigur o vreau și eu. Felicitări pentru recenzia minunată! <3

  3. Parca văd ca pana la urma o citesc si eu… Multă lume am văzut ca este incantata de carte. Felicitări pentru recenzie, Eva!

  4. Parca văd ca pana la urma o citesc si eu… Multă lume am văzut ca este incantata de carte. Felicitări pentru recenzie, Eva!

  5. Cred că este singura carte din colecția cărților străine de la Herg Benet pe care nu am citit-o încă.
    Mi-am propus să o citesc, iar opinia ta m-a ajutat să mă hotărăsc să o citesc mai repede.
    Felicitări!

  6. Cred că este singura carte din colecția cărților străine de la Herg Benet pe care nu am citit-o încă.
    Mi-am propus să o citesc, iar opinia ta m-a ajutat să mă hotărăsc să o citesc mai repede.
    Felicitări!

  7. Foarte interesantă povestea cărții, pare acea carte care îți provoacă dependență. E fix genul meu. Mi-a plăcut mult modul în care ai descris acțiunea și personajele, m-ai făcut foarte curioasă.

  8. Foarte interesantă povestea cărții, pare acea carte care îți provoacă dependență. E fix genul meu. Mi-a plăcut mult modul în care ai descris acțiunea și personajele, m-ai făcut foarte curioasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.