„Micuța balerină” – Corina Cîndea

Am tot amânat să citesc „Micuța balerină” de Corina Cîndea, deși citisem Triplu H (vol. 1 și vol. 2) și mi-a plăcut și prietenele mă îndemnau să o citesc, spunând că e frumoasă. Nu știu de ce am avut această reținere, dar odată ce am început să o citesc, după doar câteva pagini, eram sigură că este una dintre cărțile care ajung în sufletul meu. Stilul Corinei mi se pare unul dulce, sentimental, care creează dintr-o poveste ceva cu adevărat magic.

Cartea are ca subiect povestea de iubire aproape imposibilă dintre Rya și Jay. Rya este o balerină extrem de talentată, care are dansul în sânge, pune suflet în fiecare mișcare. Frumoasă și talentată, ea atrage toate privirile în general, dar mai ales când dansează. Jay este fundașul echipei de fotbal. Nu numai că arată bine și este dorit de toate fetele, dar este și jucătorul care a dus echipa la victorie. Rya are doar 17 ani, iar Jay 22 și ambii locuiesc în Dallas. Momentul în care se întâlnesc pentru prima dată este decisiv pentru soarta lor.

„Deși nu își dă seama, poziția lui nu mai e relaxată acum, din contră. Desprins de perete, ușor încordat, privește cu uimire mișcările grațios executate de micuța balerină care pare înconjurată de o aură proprie. Plutește ușor pe scenă într-o înșiruire de unduiri și sărituri, apoi se oprește brusc, arătând ca și cum ar fi speriată de cei din jurul ei și fuge în culise.”

Cei doi se îndrăgostesc imediat și iremediabil. Însă cum poate să funcționeze o relație între un star al fotbalului și o minoră? Riscurile unei relații sunt enorme, paparazzi pe urmele lor în permanență și timpul petrecut împreună limitat. Are șanse de reușită o astfel de relație? Cu toate că amândoi sunt convinși că vor întâmpina numeroase obstacole în calea relației, atât Rya, cât și Jay sunt dispuși să încerce.

„Relația voastră va fi oricum, numai ușoară nu. O să fiți ocupați, tu cu școala și repetițiile, el cu meciurile și cantonamentele. O să fie suficient de greu să vă găsiți timp să fiți împreună, nu trebuie să mai luați în seamă și ce spune lumea.”

Astfel, între ei doi începe o relație care avansează foarte repede. Iubirea dintre ei este foarte puternică, însă și gelozia este la fel. Și cum amândoi sunt râvniți și de alte persoane, motive de gelozie par să existe la fiecare pas. Însă adevăratele probleme apar în momentul în care Rya obține o invitație pentru un curs de dans la o tabără de pregătire în Los Angeles. În urma acestui curs, Rya are șansa la o bursă timp de un an.

Distanța însă își pune amprenta asupra relației celor doi. Deși amândoi sunt fideli unul celălalt, există mereu câte un obstacol care se interpune în calea fericirii lor. Fiecare știe ce înseamnă pasiunea celuilalt pentru el și deși la început par dispuși să facă compromisuri pentru ca relația lor să meargă, lucrurile se schimbă pe parcurs, când timpul petrecut despărțiți devine mai lung.

În viața Ryei apare Shane, un dansator care se îndrăgostește de ea de cum o vede prima dată. Și el din Dallas, a cunoscut-o pe Rya la un depozit unde merg toți pasionații de dans. Mai mult decât atât, el a fost sprijinul ei atunci când a suferit din cauza comportamentului lui Jay. Dar poate Rya să îi împărtășească sentimentele, sau îi va rămâne dedicată lui Jay?

„Gândul că Jay renunță la noi așa de repede îmi provoacă durere! Ne așteptam să nu fie ușor, dar nu mă așteptam ca el să renunțe atât de repede! Sau, poate, m-a mințit tot timpul.”

Nu o să vă dau mai multe detalii despre poveste, pentru că aș strica tot farmecul. Cu toate că mi-a plăcut Jay și modul în care și-a manifestat iubirea pentru Rya, am avut momente când l-aș fi preferat pe Shane. Dar în final, povestea este una deosebit de frumoasă, una sentimentală și magică. Pur și simplu, cartea aceasta m-a vrăjit complet, de la început și până la sfârșit.

Cartea „Micuța balerină” de Corina Cîndea poate fi cumpărată de aici.

0 thoughts on “„Micuța balerină” – Corina Cîndea

  1. Super recenzia, felicitări!
    Dintre cărțile Corinei aceasta este cartea mea de suflet! ❤️ Este atât de emoționantă încât îți atinge corzile sufletului!

  2. O carte absolut minunată, ai dreptate, autoarea creează magie… Felicitări pentru recenzia minunată! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.