„Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești” – O.G. Arion

pentru că eu sunt

Am așteptat cu nerăbdare să citesc ultimul volum al seriei „Nemuritor” de O.G. Arion, „Pentru că eu sunt, pentru că tu ești”. Nu pentru că îmi doream să se încheie, ci pentru că eram curioasă cum se vor așeza lucrurile în viața Victoriei. Seria Oanei Arion mi-a intrat la suflet încă de la primul volum și și-a croit drum adânc acolo, unde va rămâne cu siguranță. Toate cele cinci volume au fost minunate, și pe măsură ce povestea a avansat, a devenit tot mai frumoasă, tot mai incitantă. Nici nu mă așteptam la mai puțin de la volumul final al seriei, iar Oana s-a asigurat că încheie această serie în stil mare.

Răsturnări de situație

Ce pot să vă spun despre acest ultim volum? Primul gând care îmi vine în minte este că Oana nu doar a creat personaje fantastice și vrăjitoare, ci este ea însăși o adevărată magiciană a cuvintelor. A reușit să creeze o poveste și personaje care îl determină pe cititor să le primească în viața lui și să le păstreze în inimă și în gând, chiar și după ce a închis ultima copertă. Dacă nu înțelegeți despre ce vorbesc, înseamnă că încă nu ați citit nicio carte din această serie.

Autoarea ne-a plimbat în primele volume prin diverse țări și orașe și a pus personajele în fața diverselor încercări. Răsturnările de situație și evenimentele inedite ne-au acompaniat pe parcursul întregii serii. Însă în cel de-al cincilea volum, „Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești”, suntem purtați și prin alte lumi. Despre ce lumi este vorba, nu o să vă dau prea multe detalii. Însă o să vă spun că autoarea a reușit să creeze o imagine de vis, a reușit să descrie lumi fantastice în așa fel încât cititorul să și le poată imagina pe măsură ce citește.

„Orașul părea cufundat într-o mare de zahăr tos, alb și tăcut ca o vietate adormită. Cei câțiva trecători înfofoliți în haine groase mergeau grăbiți pe trotuarele înguste, cărând pungi pline cu cadouri frumos împachetate ori târând în urma lor brazi, iar zăpada le scârțâia sub tălpi la fiecare pas.”

Nunta Victoriei cu Arrio

Cartea începe cu planificarea nunții dintre Victoria și Arrio. Acțiunea se petrece iarna, iar modul în care sunt realizate descrierile creează o imagine de vis, îi induce cititorului acea atmosferă ca de basm. Lucrurile iau întorsături neașteptate, astfel că la un moment-dat, Victoria dispare din peisaj. Cum și de ce, trebuie să descoperiți singuri. Dacă până într-un anumit punct, povestea este prezentată din perspectiva Victoriei, așa ca în primele volume, dintr-un anumit moment, acțiunea este prezentată la persoana a treia.

„Ziua nunții. Am oftat încetișor, trecându-mi degetele peste husa protectoare din plastic transparent a unei rochii atârnate în cuierul de lângă oglindă. Totul părea ireal. Ideea în sine era incredibilă: un om și un vampir, uniți pe viață.”

Acum este momentul ca Victoria să fie salvată. Pentru aceasta, se realizează o adevărată unire de forțe. Revin în poveste personaje din primele volume. Se creează alianțe neașteptate între personaje care nu s-au înțeles niciodată sau între care a existat o anumită rivalitate. Toți sunt dispuși să facă orice pentru a o aduce pe Victoria înapoi între ei. Însă în toată această agitație, devine dificil ca persoanele care țin cu adevărat la Victoria să își dea seama cine are intenții sincere și bune, și cine nu.

„Toți veniseră în salon. Chiar și Anais. Am observat că avea ochii înroșiți de plâns. La fel și sora mea. Mă simțeam obosită. Epuizată.”

Pentru că eu sunt, pentru că tu ești -un final de serie extraordinar

Luăm parte la diverse ritualuri și incantații magice. Aici, se simte documentarea aprofundată pe care a făcut-o autoarea pentru a da o notă credibilă întregii povești. Victoria reîntâlnește personaje din trecut, unele la care a ținut și altele care au avut un rol negativ în viața ei. Fiecare dintre acestea a jucat însă un rol important în evoluția ei ca personaj și au și de această dată un rol bine delimitat.

Noi doi ne știm de atâta vreme. Am colindat pământul ăsta și nu ne-a păsat de prea multe lucruri sau de prea mulți oameni. Dar ea, ea ne-a învins pe amândoi. După ce vom pleca, vom redeveni noi înșine, ne vom regăsi pe noi, cei de odinioară.”

Acțiunile din trecut au repercusiuni în prezent. Astfel, Victoria va pierde ceva, dar se va alege cu o minune. Despre ce minune este vorba și cum se va încheia povestea Victoriei, rămâne să descoperiți singuri.

Cartea „Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești” de O.G. Arion poate fi comandată de pe site-ul Editurii Up.

Tot pe site găsiți și pachet complet cu seria Nemuritor.

Impresiile mele despre celelalte volume ale seriei „Nemuritor” de O.G. Arion le găsiți aici:
„Ultimul viking”
„Te voi găsi”
„Dincolo de timp”
„Prin cenușă de visuri”

9 thoughts on “„Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești” – O.G. Arion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.