Tag-ul Crăciunului

Fetele de la Delicatese Literare, Oli și Tyna, au făcut un minunat tag cu tema Crăciunului. Le-am promis atunci că voi răspunde și eu, dar recunosc că am uitat. Făcând astăzi puțină ordine printre hârtiuțele de pe masa mea de lucru, am găsit bilețelul pe care îmi notasem să nu uit să răspund la provocarea fetelor. Așadar, iată-mă cu răspunsurile. Sper să vă placă.

  1. Verde tot timpul anului. O carte clasică nemuritoare, care ți-a rămas în suflet.

„Notre-Dame de Paris” de Victor Hugo. Am citit-o prin adolescență și mi-a rămas în suflet. Mă gândesc de ceva vreme să o recitesc.

  1. Steaua din vârful bradului. Un volum care încheie „la înălțime” o serie preferată.

„Diabolic” de Theo Anghel. Întreaga serie mi-a plăcut enorm, iar finalul este pe măsură. Nici nu putea să găsească ceva mai „wow” de atât pentru a încheia o serie fantastică.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Ce carte ați asocia cu beteala – strălucitoare, atractivă, începând cu coperta și titlul?

Aș încadra aici cam toate cărțile scrise de Natașa Alina Culea. Totuși, dacă este vorba despre strălucitoare și atractivă, atunci voi alege „Marat”, pentru că mi se pare cea mai potrivită aici. Atât coperta, cât și titlul și povestea sunt absolut atrăgătoare.

marat-natasa-alina-culea

  1. O carte îndrăgită cu tema Crăciunului.

Singura carte care îmi vine în minte la această categorie, deși nu are ca subiect principal Crăciunul în sine, ci doar acțiunea se petrece în preajma sărbătorilor, este „Sinucidere fericită și la mulți ani!” de Sophie de Villenoisy. O carte care mi-a plăcut și m-a făcut să râd.

sinucidere-fericita-si-la-multi-ani-sophie-de-villenoisy

  1. Instalația de lumini. O carte care te-a făcut să zâmbești.

Cea mai recentă carte care m-a făcut să zâmbesc a fost „Vorbește cu mine” de A. Stephanie. Mi-a plăcut povestea adolescentină de dragoste, mi-a adus zâmbete prin replicile dintre personaje și prin amintirea acelor fluturași resimțiți de adolescenți când se îndrăgostesc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Cadourile de sub brad. O carte surprinzătoare, cu răsturnări de situație neașteptate.

Pentru că este vorba despre cadouri, îmi permit să menționez o serie, nu doar o carte. La această categorie, se potrivește de minune seria „Alina Marinescu” de Monica Ramirez. Această serie te ține cu sufletul la gură în permanență și este încărcată cu răsturnări de situație.

P2270501.JPG

  1. Bomboane de pom. O serie care dă dependență.

Una dintre seriile care dau dependență este seria „Nu te împiedica de mine, te implor!” de Georgiana Vâju. Pur și simplu, am adorat sarcasmul personajelor și abia aștept să aflu ce se întâmplă în continuare. Povestea este una care nu are cum să nu te prindă.

23737601_10203750412478539_7532223427695130432_o

  1. Felia de cozonac. O carte pe care ai citit-o pe nerăsuflate.

„Rockstar” de Cristina Nemerovschi. A fost una dintre cărțile care m-a surprins și care nu m-a lăsat nici să dorm până nu am terminat-o.

P8140536.JPG

  1. Vinul fiert. O carte „fierbinte”.

Seria „Crossfire” scrisă de Sylvia Day este una dintre cele mai fierbinți cărți pe care le-am citit.

  1. O carte care te-a răscolit.

Cea mai recentă carte care m-a răscolit de-a dreptul a fost „Ultimii martori” de Svetlana Aleksievici. O carte care cuprinde mărturii reale ale persoanelor care erau copii în vremea celui de-al Doilea Război Mondial, astfel că nu are cum să nu te marcheze.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Zăpada. O poveste petrecută într-un decor hibernal.

„Pentru că eu sunt. Pentru că tu ești” de O.G. Arion. Acțiunea, cel puțin în prima parte a cărții (încă o citesc) se petrece pe timp de iarnă. Decorul este atât de frumos descris, încât în timp ce citesc, mă simt ca și cum aș vedea peisajul mirific.

PB290565.JPG

  1. Moș Crăciun. O carte care te-a impresionat în copilărie.

Seria care mi-a rămas în suflet din copilărie și care se petrece parțial și pe timp de iarna este „Harry Potter” de J.K. Rowling. Este cu siguranță una dintre seriile și cărțile care îmi vor rămâne mereu în gând și pe care le voi reciti cu drag.

 
Oricine poate prelua acest tag.

34 thoughts on “Tag-ul Crăciunului

  1. Minunate și foarte inspirate răspunsurile și alegerile tale!!! Mă bucur mult ca ti-a plăcut tagul nostru și ca l-ai preluat!

  2. Ce cărți frumoase ai ales! <3 Deja mă faci să visez… Trebuie să încerc și eu cărțile Natașei Alina Culea <3

  3. Minunate alegeri.Multe din carti le-am citit si eu.O zi super sa ai .La cat mai multe carti frumoase!

  4. Minunate alegeri.Multe din carti le-am citit si eu.O zi super sa ai .La cat mai multe carti frumoase!

  5. Un tag foarte fain, pe care am zis si eu ca il preiau de la fete si chiar intentionez sa o fac cat de curand, mai ales ca se si apropie Craciunul! Frumoase alegeri, Eva!

  6. Un tag foarte fain, pe care am zis si eu ca il preiau de la fete si chiar intentionez sa o fac cat de curand, mai ales ca se si apropie Craciunul! Frumoase alegeri, Eva!

  7. Fain tag, dar și mai faine titluri. Cred că vreo 2 nu le-am citit, ceea ce e bun de recomandare pt lista Moșului, asta daca sunt cuminte în continuare.

  8. Fain tag, dar și mai faine titluri. Cred că vreo 2 nu le-am citit, ceea ce e bun de recomandare pt lista Moșului, asta daca sunt cuminte în continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.