Viață dublă la Veneția – Monica Ramirez

viață dublă la veneția

Îmi place tot ceea ce ține de paranormal, sunt pasionată de astfel de lucruri. Deși nu pot spune că neapărat cred în reincarnare, nici nu exclud această posibilitate. Iar când reîncarnarea presupune și o frumoasă poveste de dragoste, chiar nu am cum să nu fiu de acord cu ea. Și exact despre asta este vorba în cartea „Viață dublă la Veneția” de Monica Ramirez.

Viață dublă la Veneția – viziuni

Kate Martin este o americancă ajunsă în Veneția din dorința de a cumpăra antichități pentru magazinul ei. Veneția o fascinează din primul moment și se simte familiară cu locurile pe care le vizitează. În Veneția, viața îi rezervă lui Kate o surpriză. Încă din prima zi, îl cunoaște pe Patrick, de care se simte atrasă. El este de asemenea atras în mod ciudat de Veneția și simte că locul lui este acolo. Însă întâlnirea lor este brusc întreruptă de o femeie care pare să joace un rol important în viața lui Patrick.

„Orașul o vrăjise din prima clipă, chiar dacă intuia un pericol nedefinit ce-o pândea din umbre după fiecare colț de stradă și că în aer se împleteau misterul și decadența. Sau poate tocmai de aceea. O vrăjise complet și iremediabil. Așezată la granița culturală a Imperiului Bizantin, Veneția părea un oraș al libertății și al fanteziei, dar și unul al bucuriei și al plăcerilor interzise.”

Amândoi au viziuni cu persoane care par să fi trăit în urmă cu sute de ani. Protagoniștii acestor viziuni sunt Caterina Benedetta și Patrizzio Caseli, care au trăit în secolul al XVI-lea. Caterina este fiica unui om bogat, în timp ce Patrizzio este pictorul chemat să îi realizeze portretul Caterinei. Aceste viziuni sunt intercalate cu povestea, astfel că suntem purtați prin timp, între prezent și anul 1506.

Întâmplări stranii

Două momente importante declanșează toată acțiunea, care este una demnă de filmele polițiste. Kate cumpără dintr-un anticariat un colier foarte vechi, cu topaz, la un preț foarte mic. Încă de când îl atinge, este transportată în amintirea Caterinei, celei căreia îi aparținuse colierul. Pe cealaltă parte, Patrick cumpără de la prietenul său, Donato, un tablou care o înfățișează pe Caterina și care îi surprinde pe Patrick prin asemănarea izbitoare dintre cea din tablou și Kate, pe care o cunoscuse cu doar o seară în urmă.

„Vânzătoarea ezită pentru un moment înainte de-a deschide vitrina pentru a scoate colierul. Probabil era foarte scump, dar Kate avea de gând să-l cumpere indiferent de preț. În momentul în care-l atinse, se simți transportată în Veneția perioadei renascentiste. Un caleidoscop de imagini îi defilară prin minte…”

O serie de similitudini și întâmplări stranii sunt declanșate în momentul în care Kate și Patrick ajung în Veneția și mai ales după ce cumpără colierul și tabloul. După câte se pare, cei doi sunt nevoiți să descopere misterul care stă în spatele colierului și a viziunilor pe care le au amândoi.

Atracția dintre Kate și Patrick

Însă colierul pe care l-a cumpărat Kate este dorit de multe persoane, printre care se numără nu doar anticari și italieni, ci și americani și turci. Kate și Patrick sunt uniți de soartă și de împrejurări, astfel că trebuie să descopere împreună de ce colierul este atât de râvnit de toată lumea. În plus, între ei se naște o atracție puternică. Deși nici unul dintre ei nu își poate explica de ce simt ceea ce simt, amândoi au impresia că sunt legați sufletește unul de celălalt și că le-a fost menit să se întâlnească.

„Patrick se întrebă la ce se gândește Kate în timp ce-o ținea în brațe cu ochii închiși. Gândul că avea s-o piardă din nou nu-i dădea pace. O pierduse în urmă cu o eternitate și nu încetase niciodată s-o caute. Chiar și acum, când se aflau unul în brațele celuilalt, se temea că avea s-o piardă din nou. Următorul gând îl făcu să se încrunte. De unde provenea acel sentiment că o mai pierduse și înainte, acea convingere că o căutase neîncetat? Nu avea niciun sens.”

Ajutați de familia de italieni cu care Patrick este prieten – Donato și Emilia – dar și de alte persoane pe care le cunosc în diverse împrejurări, cei doi încearcă să scape de cei care îi urmăresc pentru a pune mâna pe colier. Lucrurile sunt cu atât mai ciudate cu cât au impresia că au mai întâlnit persoanele cu care intră în contact. Până și numele din prezent sunt asemănătoare cu ale celor care au luat parte la povestea Caterinei și a lui Patrizzio, astfel că fiecare persoană pare să joace un rol important în această poveste.

Viață dublă la Veneția – despre reîncarnare?

Este posibil să fie Kate și Patrick reîncarnarea Caterinei și a lui Patrizzio? Iar dacă da, vor reuși să schimbe sorta și să fie fericiți împreună? Aceste lucruri le veți descoperi citind cartea. Vă recomand să citiți „Viață dublă la Veneția”, pentru a descoperi o poveste frumoasă, care vă va determina să vă puneți întrebări despre reincarnare, despre dragostea care poate trece peste sute de ani, peste probleme, piedici și suferință.

Cartea „Viață dublă la Veneția” de Monica Ramirez poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Tritonic.

Puteți citi impresiile mele despre alte cărți scrise de Monica Ramirez:
„Asasin la feminin”
„Identități secrete”
„Balanța puterii”
„Bariere de fum”
„Abis”
„Recviem pentru un asasin”
„Kit Black”

27 thoughts on “Viață dublă la Veneția – Monica Ramirez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: