Pe romanul „Rockstar” de Cristina Nemerovschi am pus ochii pe când se anunța apariția lui. Însă așa cum probabil mulți dintre voi ați pățit, m-am lăsat influențată de părerile controversate referitoare la cărțile Cristinei. Deși citisem recenzii pozitive la cărți scrise de ea, am tot amânat momentul, din cauza vorbelor „de rău” pe care le citisem împrăștiate ici-colo.
De curând, o prietenă m-a convins că trebuie să citesc „Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată”. A lăudat cartea de câte ori vorbeam cu ea. Și am zis să încerc. Mi-a plăcut, așa că a urmat la citit „Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”, o carte care m-a amuzat.
Așadar, convinsă deja că îmi place stilul Cristinei, mi-am propus să citesc și celelalte cărți scrise de ea. Iar cea pe care am luat-o a fost „Rockstar”, pe care oricum mi-am dorit de la început să o citesc. Ei bine, să vă spun simplu că mi-a plăcut e mult prea puțin. Deși mă așteptam să fie bună, cartea m-a surprins într-un mod cât se poate de plăcut. A fost exact genul acela de carte care nu mă lasă să dorm noaptea, dacă nu am citit seara suficient. Așa am și reușit să o termin. Aseară am adormit după câteva zeci de pagini, îmi mai rămăseseră cam 90 de pagini din carte. M-am trezit după ora două noaptea și ia ghiciți ce am făcut… Exact, am citit până am terminat cartea!
Nu știu cum sunteți voi, dar eu, dacă o carte reușește să trezească în mine un sentiment puternic, sau dacă mai reușește să-mi aducă și măcar o lacrimă în ochi, sigur adaug cartea la lista mea de cărți favorite. Așadar, „Rockstar” tocmai și-a câștigat locul pe acea listă. Povestea în sine, modul în care sunt construite personajele, precum și stilul scrierii mi s-au părut de o sensibilitate aparte.
„– Să fii rockstar nu înseamnă doar să umpli stadioane cu oameni extaziați. Rockstar e atunci când deschizi ochii dimineața fericit că te-ai trezit în corpul singurei persoane din lumea asta în care ți-ar plăcea să fii. E mai mult un sentiment. Bucuria de a îmbrăca singura piele căreia ai vrea să-i dai viață, din tot universul.”
În romanul „Rockstar” autoarea include diverse subiecte sensibile, precum homosexualitatea, limbajul dezinhibat al personajelor, consumul de alcool și droguri, precum și altele asemenea. Însă având în vedere tema care stă la baza acestui roman, aceste teme sunt potrivite, se încadrează perfect în poveste.
Cartea îl are în prim-plan pe Storm, solistul trupei rock Hurricane Inside. Deși beneficiază de aprecierea celor care îi ascultă muzica, de atenția fanelor și are succes, Storm este încercat de o durere interioară cumplită, și anume pierderea unei persoane dragi – Fire. Însă în ciuda durerii interioare și a sentimentului de vină care îl macină de patru ani, Storm nu lasă aceste lucruri să fie văzute la suprafață, nici măcar de către cele mai apropiate persoane.
„Că nu pot lupta, nu cu adevărat, pentru că nu vreau să fiu puternic și să uit, nu vreau viitorul ăsta singur, în care doar eu să am parte de ceva la care visasem împreună. Nimic nu e corect, mă gândesc și, imediat cum mâinile lor mă poartă înapoi spre scenă, mă prind că rahatul ăsta de pe fața mea nu e transpirație, sunt lacrimi.”
O are alături pe Kat, mama lui, care îl susține și îl încurajează cu fiecare ocazie, chiar dacă ea nu locuiește împreună cu el, în România. De asemenea, alături de el este Alice, prietena din copilărie, iubita și cel mai mare sprijin. La un moment-dat, sătul de sentimentele de tristețe care îl acaparează mereu, chiar și în timpul concertelor, Storm decide să încerce să se vindece.
„Și de asta mai stătusem pe aici. Asta mă învățase Lola. Că e bine să încerci să schimbi lumea. Că oamenii ca noi, atât de diferiți, nu ar trebui să se dea bătuți. Să-i ajutăm și pe ceilalți să simtă, să învețe să trăiască. Fără noi, ei ar fi cu adevărat pierduți, s-ar sufoca în banal și mediocru, în plictis, în conformism. Uneori, îmi spusese Lola din clipurile ei trăznite și intense, uneori merită să mai trăiești și pentru alții, nu doar pentru tine.”
Pentru aceasta, el hotărăște să meargă la un concert al Lolei, pe care a idolatrizat-o dintotdeauna. Astfel, Storm pornește spre Argentina, unde Lola urmează să aibă un concert. De aici, încep peripețiile lui. Dintr-o întâmplare, ca o joacă a sorții, Storm reușește să o cunoască pe Lola. Împreună, pornesc într-o nouă aventură. Se distrează, suferă și își împărtășesc unul altuia poveștile de viață. Întâlnirea cu Lola și aventurile de care are parte alături de ea reprezintă un punct de cotitură în viața lui Storm.
„Nu trebuie să ai așteptări, să crezi că oamenii îți datorează ceva. Doar să te bucuri ca un copil atunci când primești.
Fiecare dar să fie o surpriză.
Fiecare zi să fie o luptă câștigată.
Fiecare amintire dureroasă să fie un imbold să mergi mai departe.”
Nu voi continua să vă dau mai multe detalii despre povestea în sine, deoarece s-ar pierde tot farmecul lecturii. O să vă las în schimb să descoperiți voi ce se întâmplă cu Storm, prin ce aventuri trece alături de Lola, și dacă va reuși să își atingă scopul pentru care a pornit în căutarea ei.
Povestea este una interesantă și scrisă foarte bine, însă mai presus de povestea care stă la baza cărții, mi s-a părut că autoarea pune foarte mult accentul pe trăirile și gândurile personajului principal. Trebuie să recunosc că mi-a plăcut mult acest lucru, mi s-a părut că am reușit să cunosc personajul mai bine decât în alte cărți pe care le-am citit. În plus, aceste trăiri ale lui Storm fac esența poveștii, după părerea mea.
Așadar, dacă doriți să descoperiți o poveste de viață specifică unui star rock, să îi cunoașteți gândurile și sentimentele, să îl însoțiți în diversele aventuri de care are parte, vă recomand să citiți „Rockstar”.
„Rockstar” de Cristina Nemerovschi poate fi comandat de pe site-ul Editurii Herg Benet.
Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Abia aștept să citesc și eu ceva scris de această autoare….
Multumesc, Oana! ❤️
Felicitări! Eu recunosc ca nu sunt tentată sa citesc cartea.
Multumesc! Depinde si de gusturi, e adevarat.
Mulțumesc mult pentru recomandare! 😍
Cu drag! 😘
😙😙
Rockstar a fost pentru mine prima carte scris de Cristina pe care am citit-o. M-a impresionat. Nu neaparat povestea cat stilul autoarei. Mi se pare reuseste sa transmita foarte mult prin cuvinte ceea ce nu se intampla la prea multi autori.
Exact asa mi se pare si mie. Povestea e frumoasa, dar stilul ei de a scrie e unic.
Era o vreme când îmi doream mult un tricou cu Rockstar. Am depășit faza, vreau doar cartea :))
Sau poti sa le ai pe amandoua. Oricum, cartea e must-have!
Sunt foarte intrigata de aceasta autoare, iar recenzia ta nu a facut decat sa ma convinga ca trebuie sa iau cel putin o carte a ei. Felicitari!
Multumesc! Ma bucur ca te-am convins!
Felicitări pentru recenzie! Nu am citit cartea încă, dar mă tentează. O am deja, mi-am luat-o chiar la lansare, cu autograf cu tot, așa ca mi-e ciudă că am amanat-o atât de mult. Nu am citit multe cărți ale autoarei, dar trilogia Contesa Aneke mi-a plăcut foarte mult, însă e genul fantasy. Sunt curioasă să descopăr și alte cărți ale autoarei, iar Rockstar e cu siguranță printre ele.
Multumesc, Oli! Eu voi citi in curand “Papusile”. Din seria Vrajitoarei am doar primul volum, dar urmeaza sa le iau si pe celelalte doua. Stiu ca daca ma apuc de serie, nu o sa mai pot citi altceva pana nu o termin.
Trebuie să recunosc că nu pare genul meu de carte, dar nu se știe niciodată :).
Stilul de scriere al autoarei mi se pare profund, s-ar putea ca asta sa va placa, dincolo de povestea in sine.
Felicitări pentru recenzie! Ai reușit să mă intrigi. Voi da o șansă acestei cărți.
Multumesc! Ma bucur ca te-am convins.
O prezentare care arata placerea care ti-a provocat-o lectura. Nu m-au atras pana acum cartile autoarei, dar nu se stie niciodata!
Eu le-am amanat mult, dar acum ma straduiesc sa recuperez, vreau sa le citesc pe toate.
Felicitari pentru recenzie!
Multumesc!
Tot ezitam în privința acestei cărți, nu eram sigură dacă o să-mi placă sau nu. Totuși, din recenzia ta pare că accentul cade asupra călătoriei lui Storm, nu asupra comunității rock (de care sunt foarte străină, din păcate, așa că mi-era teamă că n-aș înțelege prea multe), așa că acum sunt curioasă s-o citesc 🙂
Si eu am avut mereu impresia ca aceasta carte este doar despre o trupa rock, sau despre solistul ei, mai precis. Da, normal ca are in vedere si comunitatea rock, dar dincolo de ceea ce ne imaginam cand ne gandim la asta. Iar povestea in sine este mult mai complexa si mai profunda. Sper sa iti placa si tie, daca o vei citi.
Din ianuarie, mai multe carti Herg Benet vor intra in circuitul clubului de lectura de la Penitenciarul Timisoara. Tare sunt curioasa de impactul lor! Cristina Nemerovschi e o scriitoare promitatoare, care cert prinde la publicul tanar!
Da, eu cred ca va prinde si la ei. Eu am evitat multa vreme cartile ei, desi ma tentau. Dar am descoperit ca este o autoare care scrie extrem de bine. Are povesti bune, dar mai presus de poveste e modul in care sunt create personajele. Succes cu programul! Sunt curioasa ce impact vor avea cartile ei.
Sincer, nu am citit nimic scris de această autoare, nu cred că e pe stilul meu… dar văd că mulți o laudă, poate îi voi da o șansă cândva deși lista mea e lectură e mereu plină.
Eu zic ca merita macar o sansa.
Probabil i-o voi acorda cândva 🙂
Interesant! Imi place cum ai prezentat cartea.Subiectul pare desprins din realitatea zilelor noastre.
Multumesc! Da, chiar este, la fel ca si celelalte carti ale Cristinei (ma refer strict la cele pe care le-am citit).