„Tărâmul Oaselor” – Andrada-Cosmina Posedaru

Am fost atrasă de prima dată când am citit descrierea cărții „Tărâmul Oaselor” de Andrada-Cosmina Posedaru. Așadar, nu este o surpriză că în momentul în care am văzut postarea autoarei în care anunța că este disponibilă cartea în format pdf pentru download, nici nu am stat pe gânduri. Citisem deja „Ochiul Pisicii”, unul dintre primele romane ale autoarei și mi-a plăcut.

Așa cum mă așteptam deja de când am citit descrierea cărții, subiectul a fost exact pe gustul meu. Pot să vă spun că povestea mi-a intrat în suflet. Este o carte scurtă, a cărei acțiune este precipitată, însă reușită, după părerea mea. Subiectul este unul trist, dar autoarea a reușit să creeze o poveste frumoasă și emoționantă pornind de la acesta.

Cartea o are în prim-plan pe Moira, o americancă specializată în medicina militară. Viața ei se învârte în jurul răniților de pe frontul din Amazon. Nu cunoaște viața dincolo de război și nu are pe nimeni pe lume, în afară de colegii de suferință. În momentul în care este trimisă într-o misiune specială, condusă de Sergentul Carter, lucrurile încep să se schimbe în viața ei. În urma acestei misiuni, Moira descoperă un secret dureros, care o face să îl vadă cu altă ochi pe sergentul Carter.

„Dată situația de față am ales să ignor sentimentele pe care începeam să le am față de acest om de fier. O inimă liniştită e secretul pentru o viață durabilă şi fericită. Dar oare cât de mult poți ignora acei ochi mari albaștrii care fac să se topească chiar şi gheața cea mai veche din inima mea glaciară?”

Deși nu își dorește acest lucru, ea începe să se îndrăgostească de Carter. La scurt timp după misiunea specială, sunt trimiși doar ei doi într-o misiune de spionaj, în Rusia. Eșecul lor în misiune nu este permis, fiind pedepsit cu moartea. Însă misiunea se dovedește a fi imposibil de realizat, astfel că Moira și Carter sunt nevoiți să fugă, pentru a-și salva viața. De aici începe cu adevărat povestea lor.

Dacă până în acest punct, suntem martorii războaielor și a încercării de supraviețuire pe front și în cadrul misiunilor militare, de aici încolo totul se schimbă. De acum, cei doi sunt nevoiți să lupte pentru supraviețuirea lor, să se ascundă de cei care le vor moartea. Astfel ajung în Germania, unde primesc adăpost.

Liniștea și senzația de libertate își găsesc treptat loc în sufletele celor doi. Odată cu sentimentul de liniște, în inimile lor înfloresc și alte sentimente. Dacă la început, Carter o trata pe Moira cu răceală, atitudinea lui se schimbă cu timpul. Între ei se înfiripă o frumoasă relație, marcată în carte printr-o scenă erotică încărcată de senzualitate.

„Aceea a fost prima noapte în care am adormit amândoi cu zâmbetul pe buze. Dar, aşa cum se întâmplă de obicei, lucrurile frumoase nu sunt făcute să dureze. Iluziile noastre de fericire aveau să fie spulberate extrem de curând, dar noi momentan dormeam liniştiți visând la clipe de neuitat şi minunea unui zâmbet.”

Însă pot doi oameni care au trăit în și pentru război să își refacă viața, departe de suferință și teroare? Cu siguranță viața îi va trece prin multe încercări. Iar chiar și atunci când totul pare să se așeze și lucrurile par să o ia pe calea cea bună și liniștită, răul pândește după colț.

„Era o lume aşa diferită de a noastră. Mă întrebam dacă am putea trăi şi noi într-un loc ca acesta. Izolați de fosta noastră viață, ascunşi de spiritele ce umblă prin tărâmul oaselor. Părea ireal, poate şi pentru că, orice alegeam să facem, o parte din noi va rămâne mereu pe front, prinşi într-o luptă nesfârşită pentru o dreptate inexistentă şi împotriva unor inamici artificiali, aleşi arbitrar de forțe superioare nouă.”

Nu o să vă spun mai multe detalii și nici cum este finalul. Tot ce pot să vă spun, fără să dau prea multe informații care ar strica plăcerea lecturii, este că finalul este potrivit cu povestea.

Cartea „Tărâmul Oaselor” de Andrada-Cosmina Posedaru poate fi download-ată gratuit de aici.

7 thoughts on “„Tărâmul Oaselor” – Andrada-Cosmina Posedaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.