„Forțe ale naturii – Moartea Vie” – Daniela Faur

Moartea vie

Dacă vreți să citiți o carte care aduce un element de noutate, de originalitate, vă recomand cartea întâi a seriei Forțe ale naturii, „Moartea vie” de Daniela Faur. Pentru mine, această carte a reprezentat o lectură surprinzătoare, care aduce împreună elemente fantastice, romantism, dramă și suspans. O astfel de carte nu are cum să fie altfel decât bună, cel puțin aceasta e părerea mea.

Cartea Forțe ale naturii. Moartea vie este scrisă bine, acțiunea decurge într-un mod alert, făcând cartea ușor de citit. În ceea ce privește personajele, veți descoperi pe parcursul lecturii că unele dintre ele nu sunt deloc ceea ce par a fi.

Forțe ale naturii. Moartea vie – un fantasy despre semnele zodiacale și elemente naturale

Așa cum poate ați dedus din titlul cărții, elementul fantastic al acestei povești constă în înzestrarea oamenilor cu cele patru forțe ale naturii: Apa, Aerul, Pământul și Focul. În ceea ce privește elementele naturii, se poate observa o documentare atentă, întrucât se vorbește despre semnele zodiacale și elementul natural atribuit fiecărei zodii. Însă nu vreau să vă creez falsa impresie că subiectul acestui roman constă în zodiac, nicidecum. Și nu toți oamenii sunt înzestrați cu forța dată de natură, ci doar unii dintre ei, numiți Nativi. Fiecare Nativ poate controla elementul său și îl deține sub forma unui semn pe piele.

„Acasă este locul unde te poartă inima. Acasă nu are limite naturale și nici temporale. Acasă este acolo unde vântul îți șoptește bună dimineața, unde apa îți limpezește gândurile, unde pământul nu-ți fuge de sub picioare și focul inimii arde mocnind. Acasă este oriunde se află familia ta, unde îți vibrează sufletul, unde te lași purtat de plăcerile simple ale vieții. Iubirea voastră mă face să mă simt acasă, indiferent unde mă poartă pașii. Acasă este locul unde inima mea se simte în siguranță.”

22014505_1339809889451655_236432072_n

Personajele

Povestea din romanul Moartea vie ne aduce în prim-plan două familii: Ema, Robert și micuța lor Maia, de o parte, Mona și Eric, de cealaltă parte. De cinci ani, Ema se trezește timp de cinci nopți cu un coșmar, în care o femeie este răpită de către un bărbat. La un moment-dat, visul îi arată că femeia răpită este chiar ea.

Mona și Eric suferă de cinci ani, de când mama Monei a dispărut fără urmă. Deși toată lumea îi încurajează să își vadă de viața lor și să accepte faptul că ea nu mai e, cei doi simt că ea este în viață și că dispariția ei nu a fost una întâmplătoare. Refuză să creadă că a plecat de bună-voie, ci suspectează că ar fi fost răpită.

„Eric era astăzi sigur de un lucru: viața știe să te ia prin surprindere și chiar se pricepe de minune la asta. Nu cântărește dacă ai făcut bine sau rău. Te atacă și te doboară când nici nu te aștepți.”

Suferința Monei

Pierderea mamei îi provoacă multă suferință Monei și afectează relația dintre Mona și tatăl ei. Eric devine extraordinar de protector cu fiica lui, astfel că ea se închide într-o carapace față de toată lumea. Singura ei prietenă este Gabi. Însă în școală există un băiat care o place pe Mona așa cum e – David. El va deveni sprijinul Monei în cele mai dificile momente, persoana căreia Mona simte că i se poate destăinui. El este singurul căruia Mona îi mărturisește adevărul despre familia ei, și anume că ei sunt Nativi și provin dintr-o localitate unde trăiesc doar familiile de Nativi.

Ești cea mai frumoasă fată de pe acest pământ. Ești curajoasă, îndrăzneață, neînfricată. Ești suflet cald, ești spirit liber. Nimic nu te poate răni pe lumea asta. Ești sensibilă și delicată ca o floare, dar puternică precum pământul care o susține. Ești prietenie necondiționată, iubire pură ce dăinuie veșnic. Ești comoară ruptă din sufletul meu. Ești o forță a naturii, ca nimeni alta!”

Alături de Mona și Eric este și Sara, mama lui Eric. Deși se arată dornică să le fie alături și să fie considerată un sprijin pentru ei, Sara nu este acceptată de către cei doi, în special de către Mona. Dar oare este Sara ceea ce pare, vrea binele familie ei, sau joacă un cu totul alt rol?

Ce este Moartea vie?

Viața Emei este dată peste cap din cauza coșmarurilor. Ba chiar mai mult, în momentul în care se întâlnește cu străinul care o urmărește, ea începe să pună la îndoială toată viața ei din ultimii cinci ani. Iar schimbarea din comportamentul fiicei sale, Maia, o debusolează și mai tare. Până și Robert pare schimbat de când cu ultimele coșmaruri ale Emei.

Care e adevărul despre Ema? Vor reuși Mona și Eric să o găsească pe mama și soția lor? Cum se va termina toată povestea lor? Toate acestea le veți afla citind această carte. Vă recomand cu drag cartea „Forțe ale naturii – Moartea Vie”. Este o lectură care vă va determina să încercați să descoperiți adevărul și să căutați vinovații. Deși unele detalii le veți putea intui aproape de la început, finalul vă va surprinde, cu siguranță.

Îi mulțumesc din suflet autoarei pentru exemplarul oferit.

Cartea „Forțe ale naturii – Moartea Vie” de Daniela Faur poate fi comandată pe site-ul editurii Pavcon.

21984336_1339808899451754_82101474_n

37 thoughts on “„Forțe ale naturii – Moartea Vie” – Daniela Faur

 1. Sună foarte tentant… Cred că mie mi-ar plăcea foarte tare, mai ales că aduce în discuție elemente ale naturii, fantasy… Felicitări pentru recenzia minunată! <3

 2. Ce mult îmi place cum scrii recenziile! Pare foarte interesantă cartea (m-ai prins la partea cu forțele naturii și semnele zodiacale), o voi răsfoi cu prima ocazie 😀 Mulțumesc pentru recomandare!

 3. Abia așteptăm părerea ta despre acest volum. Eu am reținut coperta și îmi place tare mult titlul ales seriei. Pare o carte foarte interesantă și am simțit din plin cât de mult ți-a plăcut!

 4. Foarte frumoasă recenzia! O carte foarte interesantă! Mă bucur mult să descopăr că avem atât de mulți autori talentați, din diferite genuri!

  1. Luna asta si eu tare putin am citit. Sper sa imi revin curand. Oricum, la cartea asta m-am trezit azi-noapte pe la 3 sa citesc si n-am adormit pana n-am terminat-o. De mult nu mi s-a mai intamplat asa.

 5. Nu a auzit nimeni de mine pana acum, e prima carte, prima opera. Nu am scris absolut nimic pana la acest roman (poeziile de dagoste din liceu nu cred ca se pun 🙂 ) Multi m-au intrebat cum de am inceput cu un roman. Habar nu am! Adevarul e ca nu citisem altceva in afara de romane. Povestea a fost scrisa din dorinta de a-mi elibera ideile din mintea mult prea aglomerata. Ma bucur ca va place titlul. Saptamana viitoare vom avea o promotie, va va tine Eva la curent 🙂

  1. Va multumesc! Ma bucur ca v-a placut. Autoarea nu este foarte cunoscuta, dar eu sper sa citeasca mai multa lume cartea ei, pentru ca mi se pare o carte diferita de ceea ce citim mereu.

 6. Subiectul pare unul interesant, oameni inzestrati cu cele patru forte ale naturii si nu cred sa mai fi fost folosit de un alt autor si asta imi place. Sunt foarte putini autori care ne aduc ceva nou. Felicitari pentru recenzie.

 7. Recunosc ca nu am mai auzit până acum de carte sau autoare. Dar am reținut-o acum. Mi-a plăcut mult recenzia ta și sunt sigură că romanul ar fi pe placul meu!☺

 8. Eva, ai reușit să mă faci foarte curioasă – mai ales la partea cu coșmarul. Felicitări pentru recenzie! Felicitări aautoarei pentru carte și succes pe mai departe. Cât despre carte.. este deja pe listă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.