Leapșa: First Date with a Book

Antoaneta, de la Drumul Vieții m-a provocat să răspund la această leapșă interesantă. Mulțumesc, Anto! Vă spun de pe acum că nu mi-a fost ușor să răspund, la unele întrebări chiar a fost o adevărată provocare, dar chiar și așa, mi-a făcut plăcere să răspund.

  1. Întâlnire ciudată – o carte în care s-a simțit ceva. Nu a fost o carte rea, dar nu a avut acea pasiune pentru tine.

„O viață mai bună” – Anna Gavalda. A fost una dintre cărțile despre care aș spune că a beneficiat de o oarecare publicitate, dar pe mine m-a dezamăgit. Am și amânat destul de mult să o cumpăr, dar nu cred că pierdeam ceva dacă nu o citeam. Iar dacă prima poveste din carte mi-a mai captat întru câtva interesul, la a doua greu mi-a fost să nu renunț de tot la carte, pentru că nu prea a reușit să îmi trezească nici un sentiment, nicio emoție.

  1. Întâlnire ieftină – o carte care s-a transformat în ceva mai puțin decât te-ai fi așteptat.

„Privilegiații” – Jonathan Dee. M-a atras subiectul cărții, însă mi s-a părut destul de plictisitoare. Poate am avut eu așteptări prea mari de la ea, poate pur și simplu nu se încadrează în gusturile mele.

  1. O întâlnire bine-pregătită – mai bună decât te-ai fi așteptat.

„Între pământ și apă” – Raluca-Andreea Chiper. Habar n-aveți cât am evitat această carte! Auzisem în mare despre ce este vorba și că este o carte tristă, așa că eram aproape sigură că nu m-ar prinde. Am ajuns totuși să o citesc și îmi pare rău doar că am amânat-o atâta timp.

  1. Fierbinte, dar proastă – o carte drăguță, dar nu așa de mișto pe interior

„Misterul gemenelor” – Adi Rule. Recunosc, am avut așteptări mari de la această carte, doar pe baza descrierii sale. Mi-a plăcut, însă am simțit că îi lipsea ceva.

  1. Blind date – o carte pe care ai citit-o fără să știi nimic despre ea

„Toate titlurile bune au fost date” – Silviu Iliuță. Cred că nu există vreo carte despre care să nu știm chiar nimic, fie și numai descrierea de pe coperta 4. Dar în cazul acestei cărți, pot spune că, deși are parte de reclamă (și îl urmăresc pe autor atât pe blog-ul lui cât și pe Facebook), nu am știut chiar nimic. De ce? Pentru că eram sigură că are doar fragmente pline de umor și sarcasm, în schimb am descoperit o adevărată poveste de viață, așa cum este ea, cu bune și cu rele. Am râs, dar a stârnit în mine și alte emoții, este o carte sensibilă chiar, pe alocuri.

  1. Întâlnire pe fugă – o carte pe care ai citit-o foarte repede

„Triplu H”, vol. 1 – Corina Cîndea. O carte voluminoasă, pe care am citit-o cam în 2-3 zile. Efectiv nu puteam să o las din mână.

  1. Revenirea – o carte pe care ai citit-o după un book-hangover și aceasta a ruinat cartea pentru tine

„Totul despre sex” – Candace Bushnell. Citisem alte trei cărți ale autoarei înainte, iar această carte mi-a ruinat complet toate așteptările. Deși aceasta este cartea care se spune că stă la baza serialului, după părerea mea, nu are absolut nicio legătură. Aș spune mai degrabă că în legătură cu serialul sunt alte două cărți ale autoarei: „Jurnalele lui Carrie” și „Vara în New York”.

  1. Întâlnirea pentru care ești excesiv de entuziasmată – o carte pe care ai simțit-o că încearcă prea mult

„Destinule, să te vedem ce poți” – Rebecca Radd. Deși a fost destul de drăguță cartea, atât povestea în sine, cât și dialogurile, mi s-au părut ușor exagerate.

  1. Întâlnirea perfectă – cartea care a făcut totul perfect pentru tine

„Diabolic” – Theo Anghel. Am iubit întreaga serie, și chiar eram curioasă de cum se finalizează povestea. M-a surprins, m-a trecut prin toate stările posibile, mi-a trezit emoții și mi-a oferit un final pe măsura seriei: complet neașteptat și frumos. Știu că titlul nu se potrivește cu ideea mea despre această carte, dar cel puțin finalul a fost ca de basm.

  1. Întâlnirea umilitoare – o carte de care te rușinezi dacă recunoști că ți-a plăcut / te rușinezi dacă ești văzut în public pentru cine știe ce motiv

Nu cred să am vreo carte de care să mă rușinez. Fie că mi-a plăcut sau nu o carte, mi-am asumat întotdeauna părerea despre ea.

 
Anca, Oana și Sorina, dacă încă nu ați răspuns la această leapșă, vă invit să o faceți. De asemenea, oricine dorește, o poate prelua.

0 thoughts on “Leapșa: First Date with a Book

  1. Ma bucur mult ca ai raspuns.
    Intr-adevar este o leapsa care da de gandit si nu o poti scrie fara sa te implici serios.
    Interesante recomandarile tale. Nu am citit decat cateva carti din lista ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.