Book Blogger Tag

Sorina de la Scrinul cu cărți știe deja cât de mult îmi plac tag-urile și așa că s-a gândit la mine cu acest tag. Răspund cu drag provocării. Așadar, să vedem ce am de spus despre cărți…

3 lucruri pe care nu le suporți la o carte

  1. Frazele interminabile – mă omoară, pierd esența până ajung la final, efectiv uit de unde am pornit.

  2. Greșelile de orice fel – gramaticale, de punctuație…

  3. Lipsa de acțiune, lipsa acelui ceva care să îl țină pe cititor prins în poveste.

Descrierea locului tău preferat de citit

Patul, fără nicio îndoială. Deși mai citesc și pe scaunul de la birou, sau amestecând în mâncare, sau în parc, nimic nu se compară cu patul când citesc.

3 confesiuni legate de cărți

1. Nu am mai citit autori clasici cred că din vremea liceului.

2. Nu mă pot opri din a cumpăra cărțile din colecția Cărți Romantice, deși a trecut cam un an de când am citit ultima dată o carte din această colecție.

3. Nu prea obișnuiesc să citesc cărți care sunt extrem de mediatizate.

51Jc1BylO2L._SL500_

Care carte te-a făcut să plângi ultima dată?

Pf, sunt o plângăcioasă, v-am mai spus? Pe bune, plâng și fără motiv, plâng de tristețe, plâng de fericire, plâng de emoție, plâng de prea mult romantism și așa mai departe… Așadar, greu răspuns la această întrebare, dar cred că a fost „Între pământ și apă” de Raluca-Andreea Chiper.

Câte cărți se află pe noptiera ta?

De obicei, una singură. Nu suport să citesc două cărți în același timp, iar biblioteca fiind chiar lângă mine în permanență, nu are rost să iau cărțile de acolo. Dar de data asta, m-ați prins: am două. Asta pentru că am început „Pe jumătate moartă” de Kim Harrison, dar azi am primit „Diabolic” de Theo Anghel și evident, nu suportă amânare…

pendant-temporium

Care este gustarea ta preferată în timp ce citești?

La capitolul acesta, sunt o ciudățică (sau nu doar la acesta?). Nu obișnuiesc să mănânc nimic în timp ce citesc. Pentru mine, cititul e ceva deosebit, cartea e sfântă și nu prea se împacă bine cu mâncarea. Totuși, în cazuri excepționale, s-a întâmplat să mănânc chipsuri, ciocolată sau alte dulciuri.

Alege 3 cărți pe care le-ai recomanda oricui

Alegerile mele s-ar putea să vi se pară mai diferite puțin, dar astea sunt cărțile care m-au marcat cu adevărat, fiecare într-un anume fel. Și deși nu știu în ce măsură aceste cărți i s-ar potrivi oricui, sunt cele care îmi vin instantaneu în minte când vine vorba de recomandări.

  1. „Îngeri rătăciți” de Marius Albert Neguț, pentru că este o carte care merită și trebuie citită. Prezintă o poveste strâns legată de istoria noastră recentă, o realitate pe care cu toții ar trebui să o cunoaștem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. „Războiul nu are chip de femeie” – Svetlana Aleksievici, pentru că este o carte care conține mărturii reale ale femeilor care au participat, într-un fel sau altul, la război. Deși este o carte grea, pentru mine a fost o carte de suflet, umplând acele goluri pe care le-au lăsat în inima mea unchiul și bunicul meu, care îmi povesteau întâmplări din timpul războiului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Seria lui Radu Cinamar, în care prezintă o teorie a conspirației, care chiar m-a pus pe gânduri – și are legătură cu România, mai precis, cu Munții Bucegi. Am citit-o în urmă cu câțiva ani, dar îmi doresc să o recitesc în curând – și să citesc și al cincilea volum, care a apărut anul acesta și pe care încă nu l-am citit.

radu-cinamar-set-5-carti

Arată-ne o poză cu raftul preferat din bibliotecă

Când vine vorba despre cărți, este greu să aleg un raft preferat, pentru că le iubesc pe toate.

P9040567.JPG

Care este cel mai mare secret de cititor al tău?

Singura serie pe care am recitit-o de vreo 3-4 ori (incluzând aici varianta în română și pe cea în engleză) este „Harry Potter” de J.K. Rowling.

11 thoughts on “Book Blogger Tag

  1. Ah, si eu fac asta si am uitat sa bag la confesiuni! Si eu cumpar carti in prostie, le adun compulsiv si nu apuc sa le citesc :))
    Mi-au placut raspunsurile, abia le asteptam. Multumesc ca ai onorat provocarea asa rapid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: