„Îngerii războiului au vorbit” – Alexandru-Mihai Gulie

„Îngerii războiului au vorbit” – Alexandru-Mihai Gulie

 

Când am citit descrierea cărții „Îngerii războiului au vorbit”, de Alexandru-Mihai Gulie, m-a atras cartea, dar nu am reușit să înțeleg exact la ce să mă aștept. Într-adevăr, mă așteptam să fie o carte despre război, ceea ce este, doar că nu în felul în care mă așteptam. Pentru cei care nu acceptă sub nicio formă ideea că în acest Univers, ar mai putea exista și alte civilizații, extraterestre, ca să le spunem așa, această carte s-ar putea să nu le fie pe plac. Însă pentru ceilalți, care cochetează cu o astfel de idee, cu siguranță va fi o carte plăcută. Dacă nu v-ați dat seama din care categorie fac parte, vă spun acum: din a doua.

Întotdeauna am fost oarecum fascinată de ideea de extratereștri, de civilizații necunoscute omenirii, așadar am fost cu atât mai încântată în momentul în care mi-am dat seama că în această carte, războiul nu se duce între oameni, ci între oameni și civilizații extraterestre.

Dr. Alex Winters este un psiholog tânăr, ce tocmai își deschide propriul său cabinet. Primul său pacient este un bărbat pe nume Enoch O’Donnel. Încă de la prima ședință, Enoch încearcă să îl convingă pe Alex de faptul că legendele sunt adevărate, doar oamenii sunt prea ignoranți ca să le acorde atenție. Astfel, el susține că zeii au existat, doar că într-o altă formă decât și-au imaginat oamenii dintotdeauna. Acești zei aveau denumirea de danunna.

Observi, doctore, cum oamenii preiau naturalul și îl transformă în supranatural cu ajutorul imaginației? Sper ca ceea ce am discutat să-ți dea puțin de gândit. Realitatea nu-i atât de simplă, însă cei mai mulți oameni aleg să o perceapă ca atare.”

După prima ședință, Alex și Rachel, iubita lui, merg la cină la părinții lui Rachel. Deși mama ei, Diana se comportă frumos cu Alex, același lucru nu este valabil și din partea tatălui, Tom. Lucrurile se schimbă însă, în momentul în care Alex îi povestește lui Tom despre prima ședință și îi spune numele pacientului. Văzând interesul lui Tom pentru această poveste, îl invită să ia parte la următoarea ședință cu Enoch. Din acel moment, Alex și Tom devin „parteneri” în căutarea adevărului.

Vă mulțumesc pentru gândurile bune, doctore, mi-e teamă însă că nici dumneavoastră n-o să mă înțelegeți. Totuși m-aș simți mai bine dacă v-ați face timp să mă ascultați și să-mi faceți plăcerea de a nu mă judeca după ceea ce am să vă spun, căci nu o să vă povestesc nimic mai puțin decât adevărul.”

Așa cum vor descoperi în scurt timp, Enoch nu este adevăratul nume al pacientului. După dispariția pacientului, ei află că numele acestuia este Anshar. Enoch O’Donnel era un arheolog care a decedat, pare-se, într-una din expedițiile sale arheologice, în urma unei importante descoperiri pe care a făcut-o. Așa cum vor afla în continuare, Enoch descoperise ceva ce dovedea existența unei alte civilizații.

În tot acest timp, Alex se luptă cu niște coșmaruri care par reale. Deși a avut coșmarurile și în copilărie, de când l-a întâlnit pe Anshar, acestea au devenit mai dese și mai intense. În timpul acestor coșmaruri, Alex întâlnește totomii, o civilizație dintr-o lume „paralelă” – Planeta Nergool. Conducătorul lor, Hetos, îi povestește de existența mai multor astfel de civilizații, care aveau o înțelegere antică de a trăi în armonie: totomi, tengoo, moai și danunna. Însă această armonie a fost distrusă de către danunna. Hetos îi povestește lui Alex despre intențiile totomilor de a se ridica împotriva asupritorilor – danunna.

Asta s-a ales de flacăra jurământului, oftă micuțul. Cenușă, cenușă pierdută de vânt. Vezi tu, atunci când toate promisiunile au fost făcute și totul era în perfectă armonie, aici, neîncetat ardea flacăra jurământului. Timp de mii de ani și-a aruncat lumina și căldura asupra tuturor, fie ei tengoo, danunna, totomi sau moai.”

Evenimentele iau rapid o turnură tragică, în momentul în care oamenii încep să fie atacați de danunna, dintre care fac parte și Anshar și Shamak. Fără să știe, Alex este direct implicat în această situație, între el și Anshar existând o legătură deosebită. În timp ce danunna încep să atace oamenii pe pământ, pe planeta Nergool, totomii și tangoo încep războiul, menit să îi elibereze de danunna. Însă nu sunt singuri, ei având de partea lor o întreagă armată de grifoni și tauri Apis, precum și pe Alex.

Vor reuși să îi învingă pe danunna și să elibereze atât Pământul, cât și Nergoolul de răutate și cruzime? Ca să aflați răspunsul, precum și să descoperiți alte detalii interesante, vă recomand să citiți această carte.

Mulțumesc echipei Bookzone pentru exemplarul oferit.

Cartea „Îngerii războiului au vorbit” de Alexandru-Mihai Gulie poate fi comandată de pe site-ul Bookzone.

31 thoughts on “„Îngerii războiului au vorbit” – Alexandru-Mihai Gulie

  1. Eu cred in existenta a altor civilizatii, cred ca exista viata pe alte planete. De ce am fi noi singurii? Cumexista viata pe Terra de ce sa nu fie si pe alte planete? Deci cu siguranta aceasta carte mi-ar placea foarte mult. Felicitari pentru recenzie

  2. Probabil exista si alte civilizatii in Univers. Nu exclude nimeni aceasta posibilitate. Lucruri care in trecut pareau imposibile, acum sunt ceva obisnuit. Nu exclud nici ca in viitor omenirea sa colonizeze Luna…totul este posibil.
    … Subiectul cartii pare incitant. Cred ca daca ar ajunge in mainile mele i-as da o sansa.
    Felicitari pentru recenzie!

  3. Asadar, este un soi de SF, ceea ce imi place. Este destul de logic sa existe multe alte civilizatii in Univers, avand in vedere numarul enorm de galaxii care au fost deja descoperite, numai ca putine probabil sunt capabile sa calatoreasca pe distante intergalactice. Oricum, un subiect atragator. Multumesc pentru prezentare!

    1. Cu drag! Da, chiar este o carte interesanta, care aduce in prim-plan un subiect destul de controversat. Si eu sunt de parere ca sunt prea multe galaxii, ca sa fim doar noi…

  4. După copertă, mă dusesem cu gândul în altă parte… Sună bine, nu sunt foarte în temă cu astfel de subiecte, dar mă tentezi…

        1. Si eu am descoperit ca imi plac distopiile. Sa-ti spun si care sunt preferatele mele? Ale Laviniei Calina. Voiam sa iti recomand Radu Cinamar, in cazul in care nu ai citit inca. Eu am citit in urma cu cativa ani, doar volumul 5 nu am apucat inca, a aparut anul acesta. Dar vreau sa imi cumpar toata seria si sa le citesc pe toate, din nou.

          1. Am auzit si eu de Lavinia Calina si chiar imi doresc sa citesc ce a scris. Si de Radu Cinamar am auzit dar, la fel nu am citit nimic de el. Inca. Merci de recomandare. Am sa le citesc negresit 🙂

  5. Oh, subiectul este pe placul meu!!! Si eu sunt din a doua categorie 😉
    Trec si eu carte pe lista de lectura din toamna aceasta. Multumesc pentru recomandare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.