„Ochiul Pisicii” – Andrada-Cosmina Posedaru 

„Ochiul Pisicii” – Andrada-Cosmina Posedaru 

Cărțile polițiste sunt slăbiciunea mea, așadar m-am bucurat când autoarea Andrada-Cosmina Posedaru mi-a dat șansa de a-i citi una dintre cele trei cărți publicate. Citisem paragrafele de pe site-ul autoarei, și chiar mi-au atras atenția.

„Ochiul Pisicii” de Andrada-Cosmina Posedaru este o carte interesantă, în care se recunoaște imaginația autoarei. Cu toate că stilul necesită unele îmbunătățiri, iar cartea o editare mai amănunțită, lectura este una ușoară și chiar plăcută. Acțiunea este presărată cu replici ironice, ceea ce îl determină pe cititor să se detensioneze în urma suspansului.

Ești o persoană nesuferită și malefică, ce ți-am făcut eu ție ca să mă pedepsești în halul ăsta?
Nu fii dramatic, Will, puțină socializare îți va prinde bine, nimeni nu a murit până acum din cauza asta.
Știu niște agorafobi care te-ar putea contrazice.
Dar, dragul meu, din câte știu eu și, din păcate pentru tine, ești sănătos tun. Somn ușor, te așteaptă o zi lungă mâine.”

Cartea începe cu uciderea unei fete, Evelyn Grey, din orașul Banff. Polițiștii anchetează cazul dispariției. Ziaristei locale, Sophia Adams, dispariția lui Evelyn i se pare un subiect bun pentru ziar. Astfel, neavând încredere în capacitățile polițiștilor locali, apelează la serviciile unui detectiv particular – William Evans.

„Deodată, pe lângă zgomotul puternic al inimii sale i se păru că aude crengi rupându-se în spatele ei. Zgomotele păreau să vină din toate direcțiile. O urmărea. Acea umbră îngrozitoare continua să o vâneze. De ce? Nu-și putea da seama. Era prea concentrată pe supraviețuire.
Intrase deja prea adânc în desișul de copaci ca să-și mai dea seama unde se afla. Nu conta. Singurul lucru important era să scape cu viață.”

William este venit din Anglia și locuiește împreună cu bunul său prieten, James Carter, medic legist. Sophia îi prezintă cazul lui William și îi cere să devină parteneri în anchetarea dispariției lui Evelyn. Desigur, ancheta lor particulară are să fie ascunsă de poliție.

Împreună, pornesc în căutarea fetei, însă o găsesc ucisă. Deși polițiștii susțin ideea unei sinucideri, în urma autopsiei reiese că Evelyn a fost ucisă. William și Sophia încep astfel anchetarea unei crime. Evelyn a fost înfiată, iar părinții adoptivi nu par să fi observat nimic schimbat în comportamentul fetei. Nici prietenul ei apropiat, Toby Renald, nu consideră că era schimbată înainte să fie ucisă. Singurele persoane îngrijorate de modificările ei de comportament sunt prietenele ei, Nancy Johnson și Caroline Tanner.

De la cele două prietene, detectivul și ziarista reușesc să afle că o femeie părea să o țină sub urmărire pe Evelyn, cu doar câteva zile înainte de crimă, dar a dispărut în momentul în care s-a aflat de dispariția fetei. Cei doi reușesc să ia legătura cu femeia, iar de aici, crima devine cu adevărat complicată, întrucât ies la suprafață noi detalii.

Din discuțiile cu femeia, William și Sophia descoperă că familia naturală a fetei a fost amenințată de către un mafiot, pe nume Kose, din Egipt. Pe când Evelyn era mică, tatăl acesteia a acceptat să facă afaceri cu Kose. Este ucis când un artefact important – Ochiul Pisicii – dispare, iar el este bănuit că l-ar fi furat. De atunci, familia este în pericol.

William și Sophia încep să caute și piatra dispărută, întrucât sunt siguri că aceasta este cheia descoperirii criminalului Evelynei. Dar lucrurile nu sunt atât de ușoare pe cât par, întrucât se pare că nu doar Kose își dorește Ochiul Pisicii, ci și o sectă, care consideră că această piatră este necesară pentru dobândirea nemuririi.

Din momentul în care descoperă aceste lucruri, viața Sophiei și a lui William este pusă în pericol. Își continuă ancheta, însă pentru a reuși să descopere cine este cu adevărat criminalul, ei trebuie să facă anumite compromisuri.

Apar spioni, oameni care par să le vrea binele, dar în realitate nu sunt cine se dau a fi. Încrederea este un risc, întrucât oricine poate fi un spion, sau chiar criminalul. Bazându-se pe intuiție, William reușește să descopere adevărul, după îndelungi riscuri pe care și le asumă.

Așadar, dacă vă plac și vouă cărțile polițiste și sunteți dispuși să îi acordați o șansă unei autoare la început de drum, dar cu un talent promițător, atunci vă recomand cu drag această carte.

Îi mulțumesc autoarei pentru exemplarul oferit spre recenzie!

Cartea „Ochiul Pisicii” de Andrada-Cosmina Posedaru poate fi achiziționată de pe site-ul autoarei, sau luând legătura cu ea pe pagina de Facebook. Tot pe site, găsiți și celelalte două cărți ale autoarei: „Capcana Paianjenului” și „Necunoscutul”.

0 thoughts on “„Ochiul Pisicii” – Andrada-Cosmina Posedaru 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.