„Central Park” – Guillaume Musso

„Central Park” – Guillaume Musso

 

„Central Park” de Guillaume Musso este o carte cu adevărat captivantă, plină de intrigă, mister și răsturnări de situație. O lectură cu adevărat plăcută, care îl ține pe cititor în suspans, de la prima și până la ultima pagină. Cei care ați citit deja măcar o carte scrisă de Guillaume Musso, cu siguranță cunoașteți stilul extraordinar al autorului. Personajele sunt interesante, iar acțiunea este alertă.

Alice Schäfer, o polițistă din Paris, se trezește într-o dimineață pe o bancă, legată cu cătușe de un bărbat necunoscut. Misterul se adâncește odată cu noile descoperiri: îi lipsește telefonul, portofelul, în schimb descoperă un număr scris cu pixul pe palmă, pete de sânge pe bluză și o armă care nu îi aparține. Ultima amintire este aceea că în seara de dinainte a petrecut cu trei prietene.

Speriată, îl trezește pe bărbatul de care este legată. Acesta pare și el nedumerit, întrucât, conform spuselor lui, cu o seară înainte era în Dublin, unde a susținut un spectacol. Gabriel Keyne se prezintă ca fiind un american, pianist de jazz.

Având în vedere situația în care se află, cei doi decid să ancheteze singuri cazul, fără a implica poliția. De aici, pornesc într-o adevărată aventură. Fără telefon mobil sau mașină, în schimb legați la câte o mână, inseparabili, cei doi sunt nevoiți să se descurce. În curând, vor descoperi unde sunt – în Central Park, New York. Nici unul dintre ei nu pare să înțeleagă prin ce împrejurări au reușit să ajungă acolo.

„Perspectiva acestei anchete o mai liniști puțin. Adrenalina pe care i-o procura meseria era, de multă vreme, principalul ei carburant. Un adevărat drog care, în trecut, îi răvășise viața, dar care astăzi îi dădea singura rațiune valabilă de a se trezi în fiecare dimineață.”

Singura persoană de încredere la care pot apela este colegul Aliciei, Seymour. Alice îi împărtășește acestuia toate probele pe care le deține și îl roagă să o ajute să ancheteze. Pe parcursul anchetei, Alice își amintește frânturi din trecutul ei. O veche anchetă i-a dat viața peste cap. În urmă cu doi ani, era în căutarea unui criminal în serie, Erik Vaughn, însă găsirea lui are să-i distrugă Aliciei întreaga viață.

„Există momente în viață când o ușă se deschide și ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile înlocuiesc întrebările, frica cedează locul iubirii.

Trebuie să trăiești aceste momente.

Căci rareori durează.”

Deși Alice este convinsă că Vaughn a fost ucis în trecut, toate probele pe care le deține arată că Vaughn este cel care i-a capturat pe ea și pe Gabriel. Pe măsură ce avansează în anchetă, apar noi probe, iar misterul se adâncește. Chiar și Gabriel este altă persoană decât a pretins la început.

Pe măsură ce par să se apropie de dezlegarea misterului, Alice începe să își piardă încrederea în partenerul ei, Gabriel. Oare este cu adevărat cine susține, sau nu? Spre final, lucrurile iau o întorsătură cu totul neașteptată. Tot ce pot să vă spun este că nu m-am gândit nici o clipă că acesta avea să fie finalul. Mi-am făcut tot felul de posibile scenarii, pe baza a ceea ce citeam, pe baza gândurilor pe care le avea Alice, ca în final, să fiu complet surprinsă.

„Este povestea unei fete triste și solitare care nu și-a găsit niciodată locul nicăieri. O bombă umană pe punctul de a exploda. O oală sub presiune în care fierb de prea mult timp resentimente, insatisfacții, dorința de a fi în altă parte.”

Așadar, dacă vă place suspansul, misterul și acțiunea, atunci trebuie să citiți această carte.

Mulțumesc Editurii All pentru exemplarul oferit.

Cartea „Central Park” de Guillaume Musso poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii All.

Detalii despre autorul Guillaume Musso puteți găsi pe site-ul Editurii All.

 
S-ar putea să vă intereseze și „Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso.

0 thoughts on “„Central Park” – Guillaume Musso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: