Bună, Marius. Îți mulțumesc din suflet că ai acceptat să răspunzi la câteva întrebări.
- Cum ai decis să te apuci de scris?
Totul a început de la un vis. L-am scris a doua zi pe un carnețel și am rămas cu gândul la el. Apoi am legat acel vis de viața mea reală, combinată cu cea de Liceu și locul unde m-am născut și după doi ani, a ieșit ÎNGER și DEMON. ÎNCEPUTURI
- Cum a fost primit primul tău roman de către cititori?
Sincer, nu mă așteptam să fie așa de bine primit, am avut numai cuvinte de laudă. Mă simt fericit atunci când știu că cineva îți citește munca ta întocmită timp de doi ani și prin această întrebare, vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-au citit romanul, inclusiv ție.
- Care consideri că sunt cele mai mari obstacole care apar în calea celor care își doresc să devină autori?
Invidia celorlalți, atunci când le spui că scrii o carte sau poezii sau orice iar acele persoane te descurajează. În acele momente, atunci când scrii, trebuie să lupți cu toate forțele pentru a rămâne la ceea ce ți-ai propus și în cele din urmă, va ieși ceva minunat.
- Poate fi scrisul considerat ca o eliberare spirituală?
Nu știu dacă spirituală, dar sigur dai o fugă, într-o lume creată de tine, unde ai voie să iubești, să urăști, să plângi, râzi, faci ceea ce îți dorește sufletul. Doar că uneori acea lume seamănă izbitor cu cea reală.
- Ai avut vreodată momente de blocaj ale autorului? Dacă da, ce te-a ajutat să le depășești?
Cred că fiecare autor are câte un blocaj în anumite momente. Eu personal nu mă gândesc ce voi scrie după o pagină, două sau să mă gândesc pe mâine ce voi scrie. Atunci când încep să scriu, totul vine pe moment și pentru mine, de fiecare dată când iau pixul în mână, este o provocare, pentru că nu știu ce voi face cu personajele din roman și totuși iasă.
- Ai în cărțile tale un personaj inspirat din cineva cunoscut ție? Dar o scenă inspirată din viața ta?
Personajul la care m-am gândit a fost într-adevăr o fată care nu am reușit nici până în ziua de astăzi să fim împreună, cu toate că au trecut ani buni, iar scenele reale sunt cu boala mamei, cățelul Lex, liceul, visul, sunt mai multe.
- Cum alegi numele personajelor tale?
Pur și simplu din imaginație, caut un nume care nu s-a mai auzit și care este plăcut. În roman sunt doar câteva nume de demon care le-am căutat în mediul virtual.
- Dacă ar trebui să renunți la scris în favoarea altei pasiuni de care să te ocupi, care ar fi aceea?
Nu cred că aș renunța la scris pentru că întotdeauna mă simt bine atunci când intru în lumea creată de mine. Și lucrez într-un mediu în care sunt mândru de ceea ce fac.
- Ai avut parte de susținere atunci când ai decis să te apuci de scris?
Nici părinții mei nu au știut că scriu un roman, doar un coleg a știut și m-a susținut din toate punctele de vedere. Apoi după ce am fost acceptat de editură, am dezvăluit adevărul. Mulți au fost șocați de această veste dar m-au susținut sută la sută și vreau să le mulțumesc.
- Ai o persoană care îți citește creațiile pe măsură ce scrii?
Da, este o persoană minunată care îmi corectează ceea ce scriu. Primul roman a fost corectat de editură, acesta la care lucrez acum este corectat și citit în același timp de acea persoană căreia îi mulțumesc din suflet.
- Care este varianta preferată atunci când scrii o carte: personaje multe, sau puține?
Cred că personajele multe crează confuzie. În romanul meu sunt câteva și total necunoscute. Cred că prefer multe, dar toate să fie bine așezate pentru a fi înțelese de cititor.
- Obișnuiești să creezi o schemă a cărții pe care te pregătești să o scrii, sau te lași condusă în totalitate de imaginație?
Cum am scris în rândurile de mai sus, îmi place să descopăr atunci pe moment, să mă las condus de imaginație. Atunci când încep să scriu, scriu și când mă opresc, gata.
- Serii versus cărți individuale. Care sunt preferatele tale? Care crezi că sunt preferate de către cititori?
Cred că ambele, fiecare carte scrisă, atât serie cât și individuală, au rostul lor. În unele romane îți dorești un sfârșit, iar în altele pur și simplu te îndrăgostești de personaje și vrei mai mult.
- Care este cea mai mare calitate a ta? Dar cel mai mare defect?
Calitate, cred că imaginația, iar defect, pun prea repede la suflet.
- Ce ne poți spune despre proiectele tale viitoare, în ceea ce privește scrisul?
În acest moment lucrez la un roman individual, apoi scriu continuarea romanului ÎNGER și DEMON.ÎNCEPUTURI, dar mă bântuie multe gânduri și cine știe ce voi mai scrie.
Mulțumesc din suflet pentru aceste întrebări și îți doresc mult succes pe viitor în ceea ce faci. RESPECT.
Mulțumesc mult
Si eu multumesc!