„Suflet Letal” – Florin Buharu (Îngerul Nimicirii Cartea I)

„Suflet Letal” – Florin Buharu (Îngerul Nimicirii Cartea I)

 

Vă plac poveștile cu vampiri și cele cu vrăjitoare? Dacă da, atunci ce părere aveți despre o carte în care puteți întâlni vampiri, vrăjitoare, Îngeri, Demoni și alte creaturi supranaturale? În cazul în care vă surâde ideea, trebuie să citiți cartea „Suflet Letal” de Florin Buharu.

Am fost încântată să descopăr o poveste născută dintr-o imaginație bogată, presărată nu doar cu supranatural, ci și cu romantism. Cartea îl trece pe cititor prin diverse stări de spirit, în funcție de ce se întâmplă cu personajele.

Personajul principal este Julia Weaver, o fată care este bântuită de coșmaruri teribile, care par reale. În momentul în care coșmarurile nu îi mai dau pace, părinții ei îi dezvăluie un secret: ei sunt vrăjitori. Mama Juliei, o vrăjitoare wicca, încearcă o vrajă deosebit de puternică, pentru a o scăpa pe fiica ei de coșmarurile care o acaparează. Însă vraja eșuează – și nu pur și simplu, sau pentru că Rosalind nu ar fi o vrăjitoare pricepută, ci dintr-un alt motiv, pe care o să-l descoperiți doar citind cartea.

Doar ai încredere în mine, Rick. Uneori trebuie să sacrificăm ceea ce ne este mai drag pentru a obține ceva în schimb, chiar dacă ceea ce sacrific eu este propria viață.”

Astfel, vraja făcută de Rosalind are un efect cu totul neașteptat asupra Juliei. În loc să o salveze de coșmaruri, vraja le aduce la realitate. Așa apare Andre în viața Juliei. Timp de șaptesprezece ani, Andre a fost închis în mintea Juliei, iar acum a sosit timpul să fie eliberat. Dar cine este Andre? Ei bine, el este un Înger, dar cu un scop nu tocmai atât de nobil precum denumirea lui.

Nu vreau un Înger care să-i iubească pe toți, ci un Demon care să mă iubească doar pe mine…”

Andre primește ordinele stăpânului său, Selen, care are nevoie de Înger pentru a-și atinge scopul. Selen îi cere lui Andre să ucidă. Dar lucrurile se complică, din cauza sentimentelor pe care Andre le dezvoltă față de Julia. Iar dacă la început, Julia voia cu orice preț să scape de el, în scurt timp ajunge să îl iubească pe Andre și să își dorească să îl ajute să scape de sub comanda lui Selen.

„Când privirile li se încrucișară, un amestec de confuzie și dragoste se înfiripă în acea scurtă privire care făcu ca obrajii Juliei să izbucnească în flăcări. Și îl privi mai atent, pierzându-se în ochii aceia nepământeni, de un albastru reflectorizant asemenea pietrelor de lapislazuli. Ochii lui erau scânteietori de zări și tinereți. În ei, Julia putea vedea cerul și infernul, dar totodată nu putea vedea nimic.”

Însă Selen nu este de acord să îl piardă pe Andre, el fiind singurul Înger de pe pământ. Astfel, la refuzul categoric al lui Andre de a-l ajuta, Selen îl transformă într-o creatură dependentă de sânge – un vampir.

Va mai fi astfel posibilă relația dintre Julia și Andre? Există vreo șansă ca Andre să redevină la forma inițială? Și dacă da, care este prețul care trebuie plătit pentru această transformare?

„Lăuntric, făcu exact ce spusese Rosalind. Se imagină pe sine într-o lume a purificării, departe de crime și pericol. O lume clădită doar de ea și iubirea pe care o avea față de Îngerul ei păzitor.”

Ei bine, toate acestea le veți afla doar citind cartea. O să vă mai spun doar că am trăit emoții puternice, am fost revoltată din cauza deciziilor pe care le iau unele personaje, am sperat alături de cei doi îndrăgostiți și m-am bucurat de fiecare dată când păreau să găsească o soluție pentru problemele lor.

„Și apoi între ei nu mai rămase nici un spațiu, căci stăteau lipiți unul de altul, corp lângă corp, de parcă ar fi vrut să se contopească și să formeze un întreg pentru a nu fi despărțiți de distanță, timp sau tăcere.”

Mi-a plăcut modul în care sunt descrise evenimentele și personajele, dar mai ales faptul că acțiunea îmbină și puțin din miturile românești. Deși pe alocuri se simte că este o carte de debut, am fost chiar plăcut surprinsă de această carte și de povestea creată. Aștept cu nerăbdare continuarea seriei.

Mulțumesc Editurii Celestium și Ioanei Dumitrăchescu pentru exemplarul oferit.

Pentru a achiziționa cartea, puteți lua legătura cu Florin Buharu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.