Lisa Darlent – Mădălina Alexandru

Hobby și timp liber

 1. Mare sau munte?

L.D.: Muntele. Deși îmi place nespus și marea, parcă tot spre munte trag din pricina peisajului.
M.A.: Întotdeauna am preferat muntele, deoarece acolo mă simt în largul meu. Muntele a fost de când mă știu o reală sursă de inspirație pentru mine.

 1. Citit sau TV?

L.D.: Citit. La TV foarte rar găsesc ceva care să-mi placă, așa că prefer oricând o carte.
M.A.: Citit fără discuție. De când am intrat la facultate, am cam exclus televizorul din viața mea.

 1. Muzică veche sau nouă?

L.D.: Aici e o problemă. Ascult diferite melodii în engleză și japoneză, foarte rar în alte limbi și niciodată în română. Dacă îmi place cum sună, nu mă interesează anul sau genul. Totuși, cum majoritatea au apărut în urmă cu luni sau chiar ani, să zicem că aleg muzica veche.
M.A.: O să aleg un amestec între cele două. De obicei prefer muzica veche, însă există și anumite trupe noi care mă atrag.

 1. Restaurant sau club?

L.D.: Restaurant. Nu fumez și detest să beau fără măsură, iar când cei din jur o fac mă deranjează. Prefer oricând o seară frumoasă la o terasă sau la un restaurant.
M.A.: Nu îmi plac cluburile și niciodată nu mi-au plăcut. Prefer locurile mai elegante, deci restaurant categoric.

 1. Seriale sau filme?

L.D.: Filme. Cu excepția celebrului serial ,,Urzeala Tronurilor”, nu prea am răbdare la altele. În schimb, filmele nu cer atât de mult timp.
M.A.: Ambele. Sunt o devoratoare de seriale bune și filme psihologice.
 
Viața de autor

 1. Serie sau carte individuală?

L.D.: Serie. De obicei gândesc acțiunea pentru un fir narativ lung, iar toate ideile nu încap într-un singur volum.
M.A.: Mă văd mai degrabă ca autor de romane individuale. Deși „Nostalgia pianului fără clape” va apărea în două volume fiindcă este o lucrare mai amplă, cred că pe viitor voi scrie lucrări individuale.

 1. Vă place să interacționați cu cititorii?

L.D.: Bineînțeles. Ador să citesc mesaje lungi, în special când se fac și glume pe seama personajului principal, ceea ce înseamnă că a fost apreciată partea de comedie. Părerea cititorilor este mereu importantă și vreau să știu modul în care văd ei poveștile mele, ce le place și ce nu, dar și ce așteptări au. În plus, critica lor este mereu binevenită. Orice sfat și orice observație îmi pot fi de mare ajutor, căci mai am mult de muncă.
M.A.: Nu cred că există autor care să nu adore reacțiile cititorilor săi. Dragii mei cititori, cei care m-au însoțit de la începutul călătoriei și care continuă să îmi fie alături, sunt cei care m-au ambiționat să îmi ating visul de a publica și cei care mi-au dat curaj în clipele dificile. Le datorez o mare parte din victoriile înregistrate în acest domeniu. Nu cred că aș putea să mă satur vreodată de mesajele lor.

 1. Sunt platformele de socializare bune pentru promovare?

L.D.: În clipa de față aș zice Wattpad. Acolo sunt zeci de cititori și scriitori, și, participând la diferite concursuri, poți să îți faci cunoscută povestea. Totodată, ai ocazia să înveți de la alții și ei de la tine.
M.A.: Pe mine Wattpad m-a ajutat să îmi creez o bază de cititori și m-a făcut să ma simt apreciată. Punctul culminant a fost câștigarea primei ediții de Wattys realizate în România (ediția 2016), iar asta m-a determinat să devin hotărâtă în ceea ce privește publicarea.

 1. Recenzii scrise sau video?

L.D.: Recenzii scrise. Consider că video este potrivit pentru filme.
M.A.: Din păcate în acest domeniu nu am ajuns încă.

 1. Personaj principal feminin sau masculin?

L.D.: Inițial am scris din perspectiva unui personaj feminin, însă în romanul actual am optat pentru un băiat. Mi s-a părut mai interesant de narat și se potrivea mai bine cu ideile mele.
M.A.: O să îi aleg pe amândoi. În primele lucrări am scris din perspectiva feminină, dar în ultimul roman am narat din ambele perspective. Mai interesantă mi s-a părut perspectiva masculină, recunosc.
 
Preferințe de cititor

 1. Ebook sau carte tipărită?

L.D.: Poate sunt mai de modă veche, dar prefer o carte tipărită. Cealaltă variantă o accept doar când volumul pe care vreau să-l citesc e mult prea mare și greu de cărat.
M.A.: Carte tipărită până la capăt. Nu îmi place să citesc online și evit pe cât posibil acest lucru. Ca mulți alții, îmi place să răsfoiesc paginile cărților și să le miros. E ca un mic ritual.

 1. Librărie fizică sau online?

L.D.: Deși le vizitez pe ambele, o prefer pe cea fizică, unde pot răsfoi în voie orice carte doresc.
M.A.: Ambele. În ultima vreme am cumpărat mai multe cărți online.

 1. Serii sau cărți individuale?

L.D.: Serii. De nenumărate ori mi-a părut nespus de rău când am terminat o carte foarte bună, dar scurtă. Nu mă sperie numărul de pagini, ci mă atrage. Cu cât mai lungă o serie, cu atât mai bine.
M.A.: Prefer cărțile individuale, însă din când în când mă atrag și seriile. Depinde foarte mult de subiectele abordate și dacă sunt finalizate. De obicei achiziționez seriile finalizate sau aștept să fie terminate. Nu suport așteptarea.

 1. Gen preferat?

L.D.: Fantasy, fără discuție, iar pe al doilea loc este genul SF. Celelalte mă atrag foarte puțin sau deloc.
M.A.: Îmi place genul romantic amestecat cu psihologia personajelor și mister din plin. În general zilele acestea citesc tot ce prind și mă atrage, nu mă mai axez pe un gen anume.

 1. Clasici sau contemporani?

L.D.: Contemporani. Clasici citesc foarte rar.
M.A.: Îmi plac ambii, însă în ultimele luni am citit mai mult literatură contemporană.

0 thoughts on “Lisa Darlent – Mădălina Alexandru

 1. Felicitări, Eva! Pentru autoare: Aveți suflete frumoase pe care abia aștept să le descopăr și să le citesc, din scoarță în scoarță, prin intermediul cărților.

 2. Felicitări, fetelor! Am fost cuminte vara asta și nu am comandat mai nimic. Dar cu siguranță, cărțile voastre vor avea un loc de cinste în biblioteca mea. Vă completați reciproc.😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.