Bogdan Ispas – Florin Buharu

Hobby și timp liber

 1. Mare sau munte?

B.I.: Ambele au farmecul lor. Atât marea cât și pădurea ce acoperă munții dau naștere unor note muzicale ce dezmiardă toate simțurile. Și totuși aleg marea pentru că înseamnă apă, nisip și soare. Înseamnă o carte bună ale cărei pagini sunt răsfoite de briza parfumată. Iar dacă mi se face dor de munte, în niciun caz nu îl vizitez iarna.
F.B.: Munte.

 1. Citit sau TV?

B.I.: Citit, aduce mult mai multe satisfacții.
F.B.: Citit.

 1. Muzică veche sau nouă?

B.I.: Ambele. Depinde de moment, de stare, de ceea ce transmite. Pentru mine muzica este o muză. De cele mai multe ori scriu cu căștile pe urechi.
F.B.: Nouă.

 1. Restaurant sau club?

B.I.: Restaurant, pentru că acolo reușești să interacționezi altfel.
F.B.: Club.

 1. Seriale sau filme?

B.I.: Ambele, atât cât îmi permite timpul. De fapt, orele dedicate acestui tip de divertisment s-au împuținat considerabil. Însă atunci când o fac, îmi place să urmăresc seriale action/adventure/fantasy (Arrow, The Flash, Legends of tomorrow, Grimm etc) dar nu numai. La fel și în cazul filmelor, numai că în această categorie aș include și thriller, mistery și rareori horror.
F.B.: Seriale.
 
Viața de autor

 1. Serie sau carte individuală?

B.I.: Serie. Mă atașez de personajele create și îmi vine greu să renunț la ele. Însă pentru viitor mi-am propus și cărți individuale.
F.B.: Serie.

 1. Vă place să interacționați cu cititorii?

B.I.: Da. Este un aspect absolut necesar. Cartea ajunge în mâinile cititorilor, în final. Așadar, opinia lor este importantă. Deși, în calitate de autor, trebuie să fii pregătit pentru orice fel de reacție, fie ea pozitivă sau negativă. Așa cum autorul are propriile preferințe, și cititorul și le are pe ale sale. În fond, avem cu toții aceeași calitate și anume suntem oameni, indiferent de statutul pe care îl deținem.
F.B.: Da, foarte mult.

 1. Sunt platformele de socializare bune pentru promovare?

B.I.: Da, dacă știi să te folosești de ele. Pe măsură ce timpul trece, oamenii aleg mai degrabă mediul virtual ca loc de întâlnire și atunci, chiar dacă ți se potrivește sau nu, ești oarecum obligat să ții pasul cu tehnologia.
F.B.: Da, în cel mai mare procent.

 1. Recenzii scrise sau video?

B.I.: Sincere și realizate cu simț de răspundere.
F.B.: Scrise.

 1. Personaj principal feminin sau masculin?

B.I.: Crearea unui personaj în sine este o adevărată provocare, indiferent de sex.
F.B.: Hm… feminin.
 
Preferințe de cititor

 1. Ebook sau carte tipărită?

B.I.: Categoric, carte tipărită. Îmi place să simt textura hârtiei pe măsură ce întorc paginile, îmi place mirosul specific ce se înalță dintre file și care dă lecturii un farmec aparte.
F.B.: Carte tipărită.

 1. Librărie fizică sau online?

B.I.: Online, pentru că este mai la îndemână, însă nu le refuz nici pe cele fizice.
F.B.: Online.

 1. Serii sau cărți individuale?

B.I.: Nu contează atâta timp cât povestea și personajele sunt bine conturate, deși în ultima perioadă seriile m-au cam dezamăgit (aici trebuie să amintesc Jocurile Foamei și Divergent care la început au promis dar apoi…). O serie care însă mi-a atras atenția de curând este Regina Roșie – primul volum m-a încântat însă abia aștept să îl citesc și pe cel de-al doilea ca să văd dacă vraja se menține.
F.B.: Serii.

 1. Gen preferat?

B.I.: Thriller, fantasy.
F.B.: Fantasy.

 1. Clasici sau contemporani?

B.I.: Tind spre contemporani, deși nu refuz nici clasicii. Aceștia aveau parcă o altă manieră de a scrie, construindu-și povestea în jurul unor idei profunde, dând naștere unor cărți ce trebuie digerate altfel. Contemporanii, pe de altă parte, adoptă un stil mai relaxat, pun accent mai mult pe acțiune însă asta nu înseamnă că dedicația și efortul lor ar trebui subapreciate. Până la urmă, fiecare carte are o morală, indiferent în ce manieră este scrisă.
F.B.: Contemporani.

0 thoughts on “Bogdan Ispas – Florin Buharu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.