Kit Black – Monica Ramirez

kit black

Ce ziceți de o poveste cu pirați? Sună interesant, nu? Așa zic și eu. Dar dacă mai adăugăm un ingredient secret, astfel că personajul principal este unul feminin? Da, ați înțeles bine – o femeie-pirat. Ei, acum ce ziceți? Vă spun eu: nu stați pe gânduri, ci luați cartea „Kit Black” și așteptați-vă să fiți purtați prin aventuri uimitoare, pe care veți avea impresia că le trăiți chiar voi, în pielea personajului.

Cine este Kit Black?

Kaitlin Black este o tânără care, din cauza vremurilor în care trăiește, și a locului din care provine, este nevoită să se deghizeze în băiat. Mama ei și-a trăit viața ca o prostituată, astfel că locuiesc într-un bordel din Ajaccio, Corsica. Tatăl ei a fost un pirat căutător de comori. Mama lui Kit se îmbolnăvește de sifilis, astfel că fata se vede nevoită să aleagă o cale pentru viitorul ei.

„Când mă îmbarcasem, visasem să am parte de aventuri nenumărate și de lupte pe viață și pe moarte cu sabia, dar până acum, nu avusesem parte decât de muncă fizică istovitoare. Măcar iubeam marea. Adoram mirosul ei și albastrul infinit al cerului.”

Singurele ei opțiuni sunt fie să își arate adevărata identitate și să devină o prostituată, fie să rămână deghizată în băiat, și să își împlinească visul de a se înrola pe vapor. Însă pentru a se înrola, are nevoie de o pereche de cizme pe măsura ei și de o sabie. Situația ei materială nu îi permite însă aceste lucruri, dar salvarea vine în momentul în care aude o discuție dintre doi bărbați din Marina Franceză.

Kit Black se îndrăgostește

Unul dintre ei este ofițerul Armand Etienne Dupuis, un bărbat frumos, de care Kit se îndrăgostește iremediabil, la prima vedere. Iar ce o ademenește și mai tare către bărbatul frumos din fața ei este discuția pe care a auzit-o și care o încurajează că ar fi femeia pe care și-o dorește Armand. Însă nimic nu e ușor, mai ales în anii 1800, astfel că află că Armand urmează să se căsătorească în curând. Deși căsătoria lui este pusă la cale de către familie și nu este din dragoste, Kit nu poate renunța la principiile ei.

„Dacă și mai ales când aveam să-mi doresc un bărbat, acesta avea să fie ales de mine și trebuia să fie frumos, educat și manierat. Îmi doream un gentleman, nu un hamal oarecare.”

Dar aurul pe care l-ar obține contra virginității ei este tentant, întrucât i-ar asigura posibilitatea de a-și cumpăra cele necesare pentru a se înrola pe vapor și a-și împlini visul. Va călca ea pe principiile ei, pentru a-și atinge scopul? Va reuși să îl uite pe Armand, în ciuda iubirii pe care i-o poartă după un timp atât de scurt?

Kit Black pornește în aventura vieții ei

Refuzând să devină amanta lui Armand, Kit reușește să se înroleze pe un vapor britanic. Din acest moment, viața ei devine o adevărată aventură. Kit se dovedește a fi o femeie puternică și curajoasă, astfel că soarta o aduce aproape de visul ei de a-și petrece viața pe mare. Curajul și cinstea o ajută să devină căpitan pirat în flota renumitului Jean Lafitte. Iar din acest moment, lucrurile iau o întorsătură total neașteptată pentru Kit.

„Tocmai împlinisem douăzeci și doi de ani și trăisem visul meu dintotdeauna. Eram Kit Black, căpitan pe o corabie de pirați. Cu toate acestea, inima mea sângera, îndrăgostită fără speranță de un bărbat pe care nu credeam că-l voi mai vedea vreodată.”

Dacă îl va reîntâlni pe Armand și în ce context, vă las pe voi să descoperiți, citind cartea „Kit Black”. Este o poveste alertă, captivantă, care îl poartă pe cititor printr-un carusel de sentimente, de la teamă, la panică, la durere și iubire. Cititorul este atras între paginile cărții și trăiește la intensitate maximă fiecare moment, alături de Kit.

Cartea „Kit Black” de Monica Ramirez se poate comanda de pe site-ul Editurii Tritonic.

De aceeași autoare:

„Asasin la feminin”
„Identități secrete”
„Balanța puterii”
„Bariere de fum”
„Abis”
„Recviem pentru un asasin”

„Viață dublă la Veneția”

„Seducția apei”

0 thoughts on “Kit Black – Monica Ramirez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: