„Din ștreang” – Aurelia Chircu

„Din ștreang” – Aurelia Chircu

 

Cum ați reacționa dacă vi s-ar oferi ocazia de a citi o carte diferită față de orice ați citit până acum, o carte care este posibil să vă scoată din zona voastră de confort literar? Uneori avem timp înainte de a decide dacă ne dorim să citim o carte, iar alteori suntem luați prin surprindere și trebuie să decidem într-un timp scurt. Ultima variantă mi s-a aplicat mie, în momentul în care autoarea, doamna Aurelia Chircu mi-a oferit șansa de a-i citi romanul de debut, „Din ștreang”. Acum nu pot spune decât că mă bucur că am acceptat.

Nu o să vă spun că „Din ștreang” este un viitor bestseller, însă este, cu siguranță, o carte bună, care merită citită. Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit este stilul unic, diferit de al altor autori, o poveste complet diferită față de cele pe care le întâlnim în alte cărți. În principal, aș încadra cartea la cărți polițiste, însă am remarcat în ea și ușoare doze de romantism, erotism, și paranormal.

Deși nu este o carte în care acțiunea și suspansul sunt la cote maxime, îl ține pe cititor captiv, cu dialoguri și informații interesante. Scrisul este unul lejer, ușor de urmărit. Așadar, dacă vreți să descoperiți o poveste uimitoare, a unui criminal din 1850, tot ce aveți de făcut este să citiți cartea „Din ștreang”.

Dar acum, să vă spun puțin despre subiect. Cartea are în vedere mai multe personaje, pe care le întâlnim în mod constant. Însă principalul personaj al poveștii este un criminal, cunoscut sub numele de Rex Korda. Criminalul a fost condamnat la moarte prin spânzurare pe eșafod, pe când avea douăzeci și cinci de ani. Acum, după douăzeci și cinci de ani, se pare că vestitul criminal este reîncarnat în trupul unui paraplegic, pe nume Alexander.

„– Se spune că în acest sanatoriu, continuă Alexander netulburat, trăiesc doi criminali sau, mă rog, unul, dar cum nu se știe care este, nouă, pacienților acestei clinici, ne este teamă de băieții nou-veniți și îi ignorăm cât putem de mult.”

Comisarul Coriolan conduce o anchetă în urma descoperirii unui cadavru într-o râpă. În urma unei încăierări, slujitorul pare să fi fost fie ucis, fie să se fi sinucis. Tot în acel moment, au fost vătămați și Alexander și slujitorul său, Lucas. Dar oare chiar acestea sunt numele lor și identitățile reale? Ei bine, pe parcursul cărții, veți descoperi un adevărat labirint al identităților. Unele lucruri par inexplicabile prin prisma realității, însă își găsesc ușor explicația în paranormal.

„Marjorie zâmbi cu tristețe. Avea o mulțime de argumente cu care i-a fi putut convinge pe acești străini că „normal” și „anormal” înseamnă, uneori, același lucru, dar preferă să nu dezvolte un subiect ce ar fi așezat-o, evident, într-o lumină nefavorabilă.”

Din cauza rănilor suferite, a aparentei amnezii, precum și a stării precare de sănătate, Alexander și Lucas sunt ținuți în sanatoriul doctorului Xavier Renon. Însă nu doar starea fizică îi determină pe comisarul Coriolan și pe doctorul Renon să îi țină sub observație, ci și faptul că sunt suspecți de crima produsă. Dar în scurt timp după găsirea lor, apare Anneliese și Anton, care încearcă să îi elibereze din sanatoriu și să îi salveze.

„Lucas se gândi la castel și la servitorul limbut și avu un zâmbet larg. Era important să-și amintească cât mai curând, dar pe de altă parte, îi era teamă de adevăr, mai ales cu visele alea care-i tulburau somnul.”

Desigur, lucrurile se complică, iar grupul nu reușește să ajungă prea departe, fără a fi descoperit. Odată adunați cu toții, comisarul și doctorul încearcă să pună informațiile cap la cap, pentru a descoperi misterul ce planează asupra suspecților. Spre sfârșit, acțiunea se precipită, descoperim noi fețe ale personajelor și aflăm povești de viață dure.

„– Iar viitorul este o pagină albă, pe care noi, oamenii, suntem obligați să ne scriem visele. O parte dintre ele se vor împlini. De aceea, niciodată nu trebuie să ne pierdem speranța.”

Dacă se va descoperi adevărul despre crime și dacă, sau cum va fi pedepsit adevăratul criminal, veți afla doar citind cartea.

Îi mulțumesc autoarei pentru că mi-a oferit șansa de a citi cartea. Pentru detalii despre cum puteți achiziționa cartea, luați legătura cu autoarea, pe contul de facebook aferent numelui Aurelia Chircu.

1 thought on “„Din ștreang” – Aurelia Chircu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.