„Fata din Brooklyn” – Guillaume Musso

„Fata din Brooklyn” – Guillaume Musso

 

V-ați gândit vreodată ce se întâmplă dacă îți dorești cu orice preț să descoperi trecutul cuiva? Ei bine, riști să deschizi o cutie a Pandorei care, odată deschisă, nu mai există cale de întoarcere. De ce v-am spus acest lucru? Pentru că acest sentiment l-am avut pe măsură ce am citit cartea „Fata din Brooklyn”, de Guillaume Musso. Un thriller excepțional, cu răsturnări de situație, cu suspans, acțiune cât încape, și un final cu totul neașteptat.

La baza poveștii stă o ceartă în cuplu, între Raphaël și Anna Becker. Aflați în pragul căsătoriei, cei doi pleacă împreună într-o mică vacanță, din dorința de a-și petrece un timp doar ei doi. Însă Raphaël nu acceptă ideea de a nu cunoaște în totalitate trecutul logodnicei sale. Dar oare este bine să declanșeze o poveste din trecut? Poate face față adevărului? Pornind o ceartă de la insistențele lui, Anna îi arată o fotografie cu trei cadavre, susținând că este parte din trecutul ei.

Dar toată lumea are secrete, Raphaël! Și e foarte bine așa. Secretele ne definesc. Determină o parte a identității noastre, a biografiei noastre, ne fac mai misterioși.”

Raphaël este revoltat de imaginea ce i se arată, și o părăsește în vila închiriată. În scurt timp, își dă seama că a avut o reacție negândită, greșită, și hotărăște să se întoarcă la ea, pentru a clarifica lucrurile. Însă întors la vilă, are parte de o surpriză neplăcută – Anna nu mai este de găsit! Dar nu doar dispariția în sine îl pune pe Raphaël pe gânduri, ci și faptul că logodnica sa pare să fie inexistentă în realitate și în societate, pare să se ascundă mereu.

Șovăiala cu care vorbea despre trecut, ca și cum nu avusese copilărie și adolescență. Discreția extremă. Dorința de a trece neobservată, care era pentru ea o a doua natură. Reticența de a apărea în fotografii. Și apoi, pe bune, Marc, știi multe fete de douăzeci și cinci de ani care nu au cont de Facebook și care nu sunt prezente pe nicio rețea de socializare?”

Raphaël, un romancier cunoscut, pornește în căutarea logodnicei sale. Îl are alături pe Marc Caradec, un fost polițist, singurul în care are încredere totală. Marc îl ajută cu îngrijirea micuțului Théo, băiețelul lui Raphaël din prima căsătorie. Împreună, pornesc într-o căutare care are să le deschidă porți către trecut și să-i poarte pe două continente – Europa și America.

„Totul era din cauza mea. Strângând-o pe Anna cu ușa, o forțasem să-mi dezvăluie un adevăr care nu trebuia dezvăluit. Fără să vreau, eliberasem fantomele tragice ale trecutului, care se dezlănțuiau acum într-un val de violență.”

Lucrurile se complică destul de repede, dar odată descoperit secretul din trecut, cei doi nu mai pot renunța. Sunt ca atrași într-un labirint, din care nu pot ieși, decât în momentul în care descoperă adevărul. Însă în căutarea Annei, cei doi nu descoperă doar secrete din trecutul ei, ci și al altor persoane din familia ei, și dintre cei din cercul de cunoștințe. Descoperă crime suspecte, care la momentul respectiv, au trecut ca fiind sinucideri sau morți întâmplătoare.

„În ultimele ore, ca să scap de frică, nu mă dădusem în lături de la nici un efort. Eu, care de obicei nu acționam decât prin intermediul eroilor din romanele mele, mă transformasem într-un veritabil anchetator. Descoperisem misterele din trecutul tău, urmasem toate pistele, deschisesem toate ușile.”

Însă nimic legat de trecut nu este ușor de descoperit, deoarece piedici apar la tot pasul – unele simple piedici cauzate de legi și de sistem, în timp ce altele adevărate piedici cauzate de amenințarea celor bănuiți de crimele din trecut. Vor reuși cei doi să depășească toate obstacolele și să o găsească pe Anna? Ce alte secrete vor mai dezgropa, odată cu trecutul ei?

Nu există nicăieri mai multă stabilitate ca în echilibrul terorii. Fiecare dintre noi are arma nucleară și primul care încearcă să-și distrugă adversarul se expune la riscul de a fi el însuși distrus.”

O să mă opresc din a vă mai da alte detalii, deoarece trebuie să descoperiți singuri povestea din acest thriller extraordinar. Pe mine m-a luat prin surprindere, a fost o lectură antrenantă și plină de suspans. O recomand cu drag oricui, în special celor atrași de astfel de povești.

Mulțumesc din suflet Editurii All pentru exemplarul oferit.

Cartea „Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso o puteți achiziționa direct de pe site-ul Editurii All.

Detalii despre Guillaume Musso găsiți pe site.

all

0 thoughts on “„Fata din Brooklyn” – Guillaume Musso

  1. Ai fost tare harnică. Se observă că ți-a plăcut cartea și îți mulțumesc pentru tentație. Sunt cucerită și eu de stilul lui Musso și cu siguranță voi cumpăra și eu cartea în viitorul apropiat. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.