
„Abis” – Monica Ramirez
Ați citit măcar una dintre primele cărți ale seriei Alina Marinescu – „Asasin la feminin”, „Identități secrete”, „Balanța puterii” și „Bariere de fum”? Dacă da, atunci sunt sigură că știți deja ce efect au aceste cărți asupra cititorului. Totuși, pentru cei care încă nu au descoperit seria Alina Marinescu, am un sfat: citiți-o cât mai curând cu putință! Fiecare dintre volumele seriei are un farmec aparte. Atât cărțile individual, cât și întreaga serie, sunt de-a dreptul captivante.
„Abis” este o carte care m-a răscolit complet. Al cincilea volum al seriei mi-a întărit încă o dată convingerea că Alina Marinescu va rămâne pentru totdeauna seria mea de suflet. Am trăit intens fiecare emoție din carte, fiecare gând al personajelor l-am simțit ca pe propriul meu gând. Și cred că la asta a contribuit nu doar povestea, care este inspirată din realitate, ci și talentul scriitoricesc al autoarei, care este unul de necontestat.
Dacă la finalul volumului 4, „Bariere de fum”, am lăsat-o pe Alina în mâinile unuia dintre cei mai temuți și mai căutați teroriști, volumul 4, „Abis”, începe cu salvarea ei. Însă anul petrecut în tabăra adversarilor a schimbat-o complet, dar nu din propria ei voință, ci prin tortură, droguri extrem de puternice și așa-numita „spălare a creierului” care i-a fost aplicată pe termen îndelungat.
„A săruta. A ucide. În ultimul timp nu prea mai pot face diferența între ele.”
Pentru a putea reveni în cadrul Elite, ea trebuie să își revină complet, să își recapete memoria, amintirile și sentimentele față de cei cunoscuți. Marius și ceilalți colegi ai ei sunt în stare să facă imposibilul pentru a o salva. Dar deși memoria ei este salvată, tortura fizică și psihică au avut un impact devastator asupra ei, astfel că ea devine un agent-robot, fără sentimente.
„Asta nu e Alina, își repetase continuu în minte. Dar era. Acum Alina chiar se putea mândri că ajunsese la nivelul lui Alex. Un robot superb care putea aduce un bărbat la orgasm într-o secundă, numai pentru ca în secunda următoare să-i tragă un glonț în cap. Fără milă. Cu o expresie impasibilă. Fără nici un fel de părere de rău.”
„Ceea ce mă derutează cel mai tare e faptul că nu-mi pot aminti cum să iubesc. De fiecare dată când emoțiile încearcă să-mi iasă la suprafață, ceva le împinge în cel mai adânc abis.”
Recuperarea ei trebuie să fie una rapidă, pentru că Organizația are nevoie de ea în misiunile importante care urmează. Alina se readaptează vieții din cadrul Elite, dar se simte tot mai nefericită și mai dornică de libertate – un gând imposibil, un stil de viață riscant pentru cei din cadrul Organizației.
„Toată afurisita asta de viață mi-a fost furată și niciodată n-o să știu de ce. Oare ce părere ar avea acum familia mea despre mine? Despre cea care am devenit.”
„Să lupte alții pentru binele comun și oamenii nevinovați. Mie mi-a ajuns războiul ăsta din umbre. M-a distrus fără drept de apel. Gândurile mele sunt cel puțin morbide, o știu prea bine, dar reprezintă un fel de rău necesar. Odată și-o dată, tot trebuia să ajung în punctul în care să-mi evaluez opțiunile într-un mod cât se poate de pragmatic. Cât de mult îmi doresc să mai trăiesc? Cât de tare tânjesc după moarte?”
Luăm parte la misiunile lor, dar și la trăirile fiecăruia dintre personajele principale: Alina, Marius și Alex. Descoperim sentimentele pe care le au pentru Alina atât Marius, cât și Alex. Însă în lumea lor, o lume a umbrelor, sau a fantomelor, așa cum o numesc ei, sentimentele nu sunt de folos.
„Adevărul ne-a fost mereu potrivnic, iubirea ne-a trădat pe amândoi… moartea nu reprezintă decât o salvare.”
„- E și asta o treabă. Oricum, ura e mai bună decât indiferența. Măcar reprezintă o emoție.”
Odată cu capturarea liderului Al-Qaeda, cooperarea dintre Elite și CIA se încheie, astfel că Alina și Marius sunt despărțiți de distanță și de misiunile în care sunt trimiși. Dar oare pot aceste Organizații atât de puternice la nivel mondial să se interpună între sentimentele care îi leagă pe cei doi? Odată despărțiți, lucrurile se schimbă pentru Alina și Marius, însă nu o să vă dau detalii.
Alina își dorește cu orice preț libertatea, iar pentru aceasta știe că are nevoie de Alex. Este el dispus să îi ofere ajutorul, cu riscul de a o înlătura complet din viața lui? Va reuși să o ajute? Vă mai spun doar că în viața Alinei și a lui Marius au loc întorsături neașteptate.
Așa ca de fiecare dată, luăm parte la situații neprevăzute, la riscuri enorme din partea agenților operativi. Încrederea este un lux în cadrul lumii din care fac ei parte, iar asumarea acestui lux poate avea efecte devastatoare. Sentimentele sunt și ele periculoase, pentru că odată ce își permit să simtă iubire pentru cineva, agenții se expun riscului de a fi răniți, atât pe plan sentimental, cât și pe teren, în cadrul misiunilor la care iau parte.
„Abis” este una dintre cărțile care mi-a provocat insomnii, m-a ținut trează ore întregi, pentru a afla ce se întâmplă cu personajele. Și trebuie să vă dezvălui un secret: nu doar că am stat trează să pot citi, dar chiar și în puținele ore de somn, visele mi-au fost „bântuite” de această carte.
Vă recomand cu toată încrederea să citiți întreaga serie Alina Marinescu, de Monica Ramirez. Nu veți regreta nici o secundă petrecută printre paginile acestor cărți!
Îi mulțumesc din tot sufletul autoarei pentru că mi-a oferit șansa de a descoperi această poveste.
Puteți cumpăra cartea „Abis” de pe site-ul Librăriei Librex, unde găsiți și seria la un preț special.
Bună ziua. As dori sa cumpăr cartea Abis de Monica Ramirez. Este de vânzare?
Buna. Momentan, cartea este indisponibila. Intreaga serie va fi reeditata la Editura Tritonic, in ianuarie. http://www.tritonic.ro