„Misterul gemenelor” – Adi Rule

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Misterul gemenelor” – Adi Rule

 

Pentru mine, „Misterul gemenelor”, de Adi Rule a fost o carte lejeră, relaxantă, dar care nu trezește trăiri intense în cititor. Subiectul este unul interesant, nou și deosebit față de ce am citit până acum. Cartea ne poartă într-o lume de-a dreptul imaginară, în care oamenii trăiesc un stil de viață cu totul diferit față de cel pe care îl cunoaștem noi în realitate.

Autoarea a creat o lume fantastică, în care oamenii vorbesc de existența unor zei și a unor creaturi monstruoase, în percepția lor. În această lume care ni se dezvăluie, împerecherea dintre un om și un alter naște creaturile așa-numite aripi-roșii. Acestea sunt condamnate la moarte, imediat după naștere.

„Meditația de dimineață se încheie și nu mai simt că eu și Jey suntem surori gemene normale, care se deosebesc numai prin culoarea ochilor. Ea este ființă omenească, iar eu sunt o creatură întunecată din mitologie care a prins viață. Aripi-roșii.”

Însă nu la fel se întâmplă și în cazul eroinei din această carte. Atunci când s-au născut, părinții au crezut că gemenele sunt ambele ființe umane. În scurt timp, însă, s-a dovedit că doar una dintre ele este umană, cealaltă fiind o aripi-roșii. Astfel, doar geamăna umană primește un nume – Jey. Când preoții fac această descoperire, mama gemenelor este ucisă, iar tatăl lor le ia și fuge cu ele în alt oraș. Pentru a-și salva fiica neumană, tatăl o ascunde în podul casei.

„Dar mama noastră era o alter, o prințesă a luminii și a virtuții, ieșită parcă din filele unei povești pentru copii. Eu și Jey suntem rodul legăturii interzise dintre alter și om – deși gemene, una umană, cealaltă aripi-roșii. Orice aripi-roșii ar trebui înecat de părinți la naștere, însă ai mei au crezut că eu eram specială.”

După 18 ani trăiți în ascunzătoare, aripi-roșii hotărăște să facă schimb de identitate cu Jey. Însă lucrurile nu decurg așa cum au sperat cele două fete, iar asta duce la complicații serioase. Aventura începe pentru aripi-roșii, care este descoperită de către preoți. Așa cum este legea lor, ei o condamnă la moarte, aruncând-o în apa clocotită a lacului Valul de Azur. Ca printr-o minune, ea scapă cu viață din această întâmplare și încearcă să se întoarcă acasă, pentru a-și avertiza familia în legătură cu pericolele care îi pândesc. Aici are din nou parte de o surpriză neplăcută, și anume aceea de a găsi casa devastată, în timp ce sora ei pare să fi fost răpită.

În încercarea de a se salva, aripi-roșii nimerește în mijlocul unei grupări care pretinde că plănuiește salvarea orașului. Întrucât se apropie un an de întuneric, preoții au acum șansa de a distruge orașul, și de a-l readuce la viață pe zeul lor.

Aripi-roșii află de la acest grup salvator că ea este cea aleasă să salveze orașul. Primește de la ei și un nume – Lin. Cu sprijinul lor, ea pornește în căutarea inimii monstrului Bet-Nef. Adevărata aventură începe pentru Lin, care are de trecut printr-o grădină cu plante otrăvitoare, găsește inima, trebuie să înfrunte preoții care îi doresc moartea, și trebuie să lupte împotriva monstrului Bet-Nef.

Lumea în care se desfășoară acțiunea le oferă locuitorilor săi o viață greu de îndurat, cu diverse plante periculoase, cu apă caldă și fierbinte, și cu un aer greu de respirat. Preoții inspiră teamă populației, vorbindu-le despre existența alterilor și a aripilor-roșii, pe care le consideră ca fiind creaturi extrem de periculoase și care trebuie ucise fără ezitare.

„Întorc capul. Nimic din toate astea nu mi se pare real. Sunt prinsă în mitologie. Dar probabil e singurul motiv pentru care exist. Aș fi imposibilă în lumea reală.”

Vă invit să descoperiți și voi misterul care le învăluie pe cele două gemene.

0 thoughts on “„Misterul gemenelor” – Adi Rule

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d