„Te văd!” – Marina Neagu

P5050532.JPG

„Te văd!” – Marina Neagu

 

„Te văd!” este al doilea volum al seriei Urlet în tăcere, de Marina Neagu. Scrisă în același stil plăcut, asezonat cu o doză potrivită de sarcasm, această carte continuă povestea Sarei, din cartea „Urlet în tăcere”. De data aceasta, trăirile ei se intensifică, iar deciziile pe care trebuie să le ia sunt de-a dreptul dificile. Nimeni nu este ceea ce pare a fi, iar Sara trebuie să se bazeze doar pe instinct, pentru a face alegerea potrivită.

„Ne deplasam cu o asemenea viteză, încât chiar și ateii și-ar fi dorit o pereche de mătănii daca s-ar fi aflat în locul meu.”

„- De ce mă ajuți? am întrebat, în timp ce încercam să îmi schimb poziția, căutând să mă ridic în șezut.

– Sincer?

– Nu. Minte-mă, te rog. Mă dau în vânt după minciuni, am spus, încercând să îmi mișc puțin membrele amorțite pentru a pune sângele în circulație.”

De data aceasta, coșmarurile o urmăresc peste tot, iar Sara trece printr-o serie de evenimente care îi produc durere, suferință fizică și sufletească. Dezamăgită de Markus, se decide să se alieze cu Hypa, care o sfătuiește cum să procedeze pentru a pune lucrurile la punct, și a scăpa omenirea de coșmaruri.

„Inima îmi bătea în piept cu forță, iar groaza că, pe lângă coșmaruri, halucinații terifiante începuseră acum să mă bântuie, mi-au ridicat pulsul la o viteză alarmantă. Oricât mi-aș fi dorit să mă aflu printre oameni, se pare totuși că locul meu nu era aici.”

Cu ajutorul persoanelor apropiate, ea reușește să afle secretele din trecut, care o leagă de Markus. Cu toate că are de înfruntat numeroase pericole, în cele din urmă descoperă adevărul despre Sarula, și despre o profeție veche de două mii de ani. Însă nu toate secretele pot fi spuse, astfel că rămâne de datoria ei să afle despre lucrurile nespuse, și să ia deciziile care o vor ajuta să elimine coșmarurile din lume.

„Nimic din ceea ce se petrecea nu avea vreun sens și continuam să mă trezesc cu tot mai multe întrebări fără răspuns. Faptul că încercase să profite de suferința mea nu cu mult timp în urmă, iar acum se străduia să mă ajute nu avea nicio logică pentru mine.”

Pentru a o convinge să aleagă tabăra corectă, și să ia decizia finală de a elimina răul din viața sa, dușmanul „secret” al Sarei îi produce acesteia suferință, rănind persoanele din apropierea Sarei. Dar cine este oare responsabil de toate aceste rele, de toată suferința cauzată Sarei, familiei și prietenilor acesteia? Să fie Markus, sau Hypa?

„Chipul lui Markus s-a încruntat, în același timp în care soarele a dispărut sub o perdea grea de nori. Ca și cum ziua s-a transformat dintr-odată în noapte, salonul a fost cufundat în întuneric. Fulgere brăzdau cerul, luminând pentru câteva clipe chipul celui din fața mea. Lucirea înghețată îi atingea ochii, transformându-le culoarea într-un albastru strălucitor. Acea nuanță de albastru din interiorul unei flăcări arzând, cea mai intensă și mai fierbinte parte a focului. Mă chema spre el și parcă nu îmi puteam controla mușchii ce păreau că mă poartă mai aproape, independent de voința mea.”

Pe măsură ce povestea se desfășoară sub ochii cititorului, Sara are de înfruntat diverse pericole. Dar oare cine este de partea ei, și cine încearcă să o mintă, pentru a-și atinge scopul? Momentul cel mai dificil pentru Sara apare când trebuie să hotărască în cine să aibă încredere – in Hypa, sau în Markus. Ce va alege ea, vă las să descoperiți singuri.

„- Acum este momentul ca tu să faci pace cu sufletul tău. Să nu te învinovățești pentru temerile ce le-ai avut, sunt umane. Apoi, după ce te vei liniști, trebuie să înțelegi că cele mai frumoase povești de dragoste se nasc din inimile rănite. Din acele inimi ce au cunoscut durerea, dar care au refuzat să îi cedeze. Au învățat din ea, au încercat apoi să se vindece și au mers mai departe, luptând pentru ceea ce doresc.”

După o luptă aprigă, lucrurile iau o întorsătură total neașteptată. Astfel, finalul acestei cărți ne lasă în așteptare, stârnindu-ne curiozitatea cu privire la lucrurile ce urmează să se întâmple.

„- Final fericit? m-a întrebat, lăsându-mi mâna să cadă de pe pieptul lui. În cazul în care nu știai deja, află că nimeni nu are un final fericit. Există clipe bune și clipe rele și, ca în oricare altă poveste, la fel e și pentru noi. Ai avut parte de suferință, de durere, cu toate că am încercat din răsputeri să te feresc de ele, dar ele au existat și sunt convins că or să mai fie. Tu o să mă rănești, așa cum faci acum, iar eu te-am rănit, la rândul meu, fără ca asta să îmi fie intenția, când tot ceea ce am vrut a fost să te protejez.”

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

Cartea „Te văd!” de Marina Neagu poate fi cumpărată de pe site-ul editurii.

16003228_560325790843592_4980520470105643541_n

0 thoughts on “„Te văd!” – Marina Neagu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.