„Prin cenușă de visuri” – O. G. Arion (pre-recenzie)

prin cenușă de visuri

După ce am citit primele trei volume ale seriei „Nemuritor”, de O. G. Arion, „Ultimul viking”, „Te voi găsi” și „Dincolo de timp”, am așteptat cu nerăbdare apariția celui de-al patrulea. Așadar, nu știu dacă vă puteți imagina ce bucurie și onoare s-au abătut asupra mea, când mi s-a oferit ocazia de a citi manuscrisul volumului „Prin cenușă de visuri”.

Probabil știți deja că am fost fascinată de această serie. Primele trei volume mi s-au părut extraordinare, este genul de serie în care fiecare nou volum este tot mai interesant și mai intens decât cel dinaintea lui. Dar mă întrebam ce ar mai putea autoarea să scoată la lumină, pentru a menține acea stare de interes, de suspans și de dorința de a devora cartea. Ei bine, să nu credeți că nu a reușit să mă surprindă și de această dată, într-un mod plăcut!

Deși așteptam cu nerăbdare această carte, aveam tendința să cred că nu se poate să fie ceva mai „wow” decât volumele anterioare. Nici nu puteam să mă înșel mai mult, pe cuvânt! Poate nu mă credeți, însă „Prin cenușă de visuri” m-a lăsat efectiv cu gura căscată. Și asta deoarece autoarea și-a folosit talentul pentru a crea o nouă poveste, absolut fascinantă și antrenantă, care ne poartă prin timpuri și tărâmuri de necrezut.

Victoria

Victoria are o nouă misiune, aceea de a-l ajuta pe Arrio să redevină muritor, pentru a se putea căsători și a fi fericiți împreună. Desigur, misiunea nu este deloc una ușoară, astfel că Victoria trebuie să primească ajutorul unor personaje fantastice, și va avea de înfruntat personaje și evenimente neașteptate. Nimic nu este ușor, atunci când ai o misiune precum aceasta, însă dragostea merită orice sacrificii.

„Mă schimbasem. Dobândisem puteri extraordinare. Letale. Eram temută în lumea secretă şi întunecată a supranaturalilor. În urmă cu un an, Victoria era doar o femeie normală, cu multe visuri şi planuri de viitor. Astăzi era „stăpâna argintului”, cea atinsă de blestem. Puteam ucide sau reda viaţa, după bunul plac. Puteam intra în mintea creaturilor şi puteam vizualiza, controla şi schimba toate trăirile, impulsurile şi dorinţele acestora.”

Cu ajutorul lui Arrio, Ian, Ylva și o vrăjitoare puternică, pe nume Anais, Victoria este nevoită să se întoarcă în timp, pentru a recupera un obiect care i-a aparținut lui Arrio, în timp ce acesta încă era un muritor. Surpriza cea mai mare pentru Victoria este că nu știe exact ce este obiectul pe care trebuie să îl găsească. Așadar, misiunea este una cu adevărat dificilă și incitantă, încă dinainte de a începe.

Să nu credeți însă că întoarcerea în timp este atât de ușor de realizat. Dimpotrivă, aceasta necesită pregătiri riguroase și o atenție deosebită. Există reguli de urmat și prețuri care trebuie plătite. Dar Victoria este dispusă la orice, pentru a reuși să îi redea viața lui Arrio, pentru a-l vedea cu adevărat fericit. Alături de ea, desigur!

Călătorie în timp și spațiu

Așadar, după îndelungi pregătiri, iată că sosește și momentul în care Victoria trebuie să își ia sarcina în primire, și să pornească într-o misterioasă călătorie în timp. Plecarea ei este momentul care declanșează o serie de surprize, cărora Victoria trebuie să le facă față. Însă dacă ați crezut că totul se rezumă la o simplă călătorie în timp, v-ați înșelat. Sarcina de a găsi acel obiect care i-a aparținut lui Arrio o poartă pe Victoria într-o călătorie în timp… și spațiu. Nu, nu mă refer la Univers, ci la diversele teritorii pe care va trebui să le viziteze în timpul călătoriei sale în trecut.

Drumurile sale o poartă prin diverse orașe și țări, precum și pe mare. Va avea de înfruntat riscuri neașteptate, va întâlni pirați și persoane pe care nu ar fi visat măcar să le întâlnească în timpul acestei sarcini. Așa cum va descoperi curând, ea trebuie să ia decizii grele, pentru a avansa în misiunea ei, pentru a-și oferi șansa de a se întoarce acasă cu obiectul căutat. Însă timpul nu este prietenul ei cel mai bun, astfel că unele decizii trebuie luate pe moment, fără a sta să își cântărească opțiunile.

Profitând însă de prezența sa de spirit, de maturitatea și de intuiția ei, Victoria se bazează pe corectitudinea deciziilor pe care le ia. Iar scopul care a adus-o în situațiile cărora trebuie să le facă față o determină să nu renunțe, ci să devină mai curajoasă și mai ambițioasă.

Însă cum se va finaliza misiunea ei și dacă va reuși să ducă la bun sfârșit această călătorie în timp, va trebui să descoperiți singuri, citind cartea.

Prin cenușă de visuri – suspans, dragoste și mister

Așa cum și primele trei volume ale seriei au fost o combinație de suspans, dragoste, și mister, nici acest al patrulea volum, „Prin cenușă de visuri”, nu se lasă mai prejos. Dimpotrivă, autoarea i-a mai adăugat câteva ingrediente secrete, printre care și o ușoară tentă de erotism, adăugată cu multă atenție. După cum am menționat și anterior, surprizele se țin lanț în acest volum și vă asigur că veți fi impresionați de modul în care decurge acțiunea.

Replicile sarcastice sunt una dintre caracteristicile definitorii ale acestei serii, astfel că le regăsim și în acest volum.

„- Oh, am făcut eu arborând un zâmbet trist, dar având grijă să îmi arăt gropiţele din obraji, o istorie mai mult decât neplăcută. Noaptea trecută camerista mea a fugit cu vizitiul. M-au abandonat ca nişte nerecunoscători şi m-au lăsat fără cufere şi fără trăsură. Sper să îi văd atârnând în ştreang, am adăugat cu un aer teatral, sperând că asta ar spune orice doamna decentă.”

„Cred că dacă mai auzeam o singură dată cuvinte ca „dragă doamnă” şi „dragul meu soţ” muşcam furculiţa.”

Iar în ceea ce privește stilul de scris, este același stil frumos și alert, care îl ajută pe cititor să se transpună în pielea personajelor și să trăiască fiecare moment la intensitate maximă.

Îi mulțumesc din suflet Oanei, pentru că mi-a oferit șansa de a citi „Prin cenușă de visuri” înainte de a fi publicată. Mulțumesc pentru încredere!

Cartea „Prin cenușă de visuri”, de O. G. Arion poate fi comandată de pe site-ul Editurii Up.

Tot pe site, găsiți și pachet complet cu seria Nemuritor.

18051630_723992141117093_560097451_n

Citește și: Pentru că eu sunt, pentru că tu ești

0 thoughts on “„Prin cenușă de visuri” – O. G. Arion (pre-recenzie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.