„Ephialte. Partea I. Începutul unui coșmar” – Cristinne C.C.

P5050536.JPG

„Ephialte. Partea I. Începutul unui coșmar” – Cristinne C.C.

 

Cu fiecare carte fantasy pe care o citesc, devin tot mai convinsă că ador acest gen. Poate e și din cauză că am avut șansa de a citi cărți interesante, scrise bine, în care se recunoaște imaginația debordantă a autorilor. „Ephialte. Partea I. Începutul unui coșmar”, de Cristinne C.C. este una dintre acestea. Cu o poveste bine conturată și personaje interesante, Ephialte m-a purtat rapid printre pagini, astfel că nici nu am realizat când am terminat de citit cartea.

Ephialte ne prezintă o lume în care alături de oameni, trăiesc și Ephialtele – numite și coșmaruri, și Umbrele. Ephialtele se hrănesc cu fricile oamenilor, absorbându-le energia. Umbrele au un singur scop, și anume acela de a distruge Ephialtele.

„Ephialtele erau poreclite „Coșmaruri” și se hrăneau cu energia umană emanată de frică.”

„Era un bărbat înalt, cu o postură impunătoare, o privire rece și întunecată. Privindu-l, îmi era imposibil să-i dau o vârstă. Fața îi era palidă, cu pomeții ușor trași, buze subțiri și nasul fin, ascuțit. Dacă nu aș fi știut cu toată ființa ce este, probabil, privindu-l de la distanță, aș fi gândit că am în fața ochilor un bărbat distins, un adevărat nobil. Pentru mine însă, nu era mai mult decât întruchiparea celei mai mari temeri, îmbrăcată la costum.”

Încă de la început, o cunoaștem pe Alis, care este o tânără Ephialt, proaspăt inițiată, astfel că nu își cunoaște și nu își stăpânește încă pe deplin abilitățile. Cu o fire impulsivă și non-conformistă, ea reușește adeseori să între în bucluc, așa cum spun sora și cei doi frați ai ei: Dani, Felix și Mac. Și exact asta se întâmplă într-o seară, când, pornită în căutarea unui om cu energia căruia să se hrănească, Alis are parte de o întâlnire neașteptată, cu un tânăr pe nume Max, care o capturează.

Alis se trezește închisă într-o temniță, iar acolo îl cunoaște pe Andreas, un om cu ajutorul căruia va pune la cale un plan de evadare. Lucrurile nu sunt deloc simple pentru cei doi, care trebuie să se alieze și să scape cu bine de creaturile care îi urmăresc. Împreună, descoperă adevăruri nebănuite și secrete  surprinzătoare, în legătură cu unul dintre cei mai bogați și mai influenți oameni.

Acțiunea este una plină de suspans, în care se creează alianțe neașteptate între oameni și Ephialte. Ies la lumină secrete și întâmplări din trecut, care complică situația. Alis este nevoită să ia decizii dificile, iar acestea vor influența mersul lucrurilor. În luarea deciziilor, ea este influențată de sentimente, nu de rațiune. Dar oare ce efect vor avea deciziile ei asupra persoanelor la care ține?

„Îi povestisem atâtea, mă făcuse să-mi deschid sufletul, să-i vorbesc, să glumesc, poate chiar să flirtez puțin cu el. am dovedit slăbiciune, uitând cu cine avea de-a face. Îmi spusese în față, foarte clar, că urăște ephialtele și că ne vrea dispăruți de pe fața pământului, iar eu, ca o naivă, am fost convinsă că pot să-l determin să se răzgândească, să-și schimbe părerea despre noi. Acum aveam să plătesc pentru prostia mea nu numai cu propria viață, dar și cu ale celor apropiați mie.”

Cititorul este ținut în suspans, iar acțiunea este una alertă. Luăm parte la evoluția Alisiei, care, pe parcursul poveștii, își descoperă noi abilități și învață să își controleze puterile. Descoperim că în spatele măștii de Ephialt se ascunde o ființă sensibilă, dar și cu un sarcasm fin.

„- Mi-ai aruncat cu o piatră în cap? Îți foarte mulțumesc, capul meu avea nevoie de înc-o lovitură, ce să zic!, am comentat eu obraznic, deși gândurile îmi rămaseră de fapt la ceea ce povestise.”

„Eram convinsă că nou îmbrățișatul scop în viață al acestui om era să vadă dacă un ephialt poate muri de inimă. Testul nr. 1: Hai să vedem la câte șocuri rezistă Alisia în mai puțin de 15 minute! Dacă loviturile în cap nu mi-au pus capac, și nici Umbrele n-au reușit să mă doboare, las’ c-o face Andreas!”

„- Mâncarea mea nu e… vie! bodogăni.

– Poate ar fi trebuit să întreb animalul de la care provine dacă a fost de acord să fie tăiat și aruncat la tine-n farfurie! i-am întors-o, de-a dreptul iritată.”

Alături de povestea în sine, și de modul în care este scrisă cartea, mi-a plăcut că autoarea a ales cu atenție versuri pe care le-a introdus la începutul fiecărui capitol. Este o carte frumoasă, care se citește ușor, și pe care o recomand cu drag.

Acest exemplar al cărții mi-a fost oferit pentru recenzie de către Editura Quantum Publishers, căreia îi mulțumesc!

Cartea „Ephialte. Partea I. Începutul unui coșmar”, de Cristinne C.C. poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

16003228_560325790843592_4980520470105643541_n

7 thoughts on “„Ephialte. Partea I. Începutul unui coșmar” – Cristinne C.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.