„New York. Pasiuni ascunse” – Rodica Mijaiche

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„New York. Pasiuni ascunse” – Rodica Mijaiche

 

Cu siguranță știți și voi cum e când prinzi câte o carte pe care nu o poți lăsa din mână până nu o termini. Ei bine, pentru mine, „New York. Pasiuni ascunse”, de Rodica Mijaiche, a fost una dintre aceste cărți. Am început să o citesc dimineața, și nu m-am oprit până nu am ajuns la pagina 100 – aș fi continuat, dar timpul ne obligă să facem și alte lucruri. Totuși, seara am reluat lectura, cu gândul că voi citi cât pot de mult, până să mă fure somnul. Ghiciți ce… În momentul în care am început să citesc, nu a mai existat nici timp, nici somn, nici altceva… a fost doar cartea, doar personajele și povestea, pe care autoarea le-a prezentat atât de frumos. Și uite așa, nici nu am simțit când au trecut orele, și am terminat de citit și ultimele rânduri din această carte.

Cei care ați citit deja măcar una dintre cărțile autoarei, „Anotimpul iubirii”, sau „Secrete”, cunoașteți deja stilul care o caracterizează. După părerea mea, Rodica Mijaiche este una dintre autoarele care scrie frumos, cursiv și într-un mod ușor de citit. Știe să îl atragă pe cititor în firul epic, să creeze un fir narativ ușor de urmărit și de înțeles.

Unul dintre lucrurile care mi-au atras atenția la această carte a fost narațiunea la persoana I, care îl ajută pe cititor să se simtă cu adevărat implicat în poveste. Alături de acest lucru, mi-a plăcut modul în care a împărțit cartea, nu pe capitole, ci din prisma personajului care povestește.

„New York. Pasiuni ascunse” este o carte care îmbină romantismul, erotismul și suspansul. Acțiunea este incitantă, iar personajele sunt implicate în evenimente neașteptate, care îl țin pe cititor cu sufletul la gură. Pe alocuri, cartea mi-a adus aminte, într-o oarecare măsură, de seria „Crossfire”, însă nu conține acele scene de erotism, acea nebunie de trăiri și control dus la extrem, ca în seria Sylviei Day.

Așa cum poate știți deja, cartea îi are în prim-plan pe Alyssa Martinez și pe Alexander Chase. Ea, o fată provenită dintr-o familie bogată, însă cu probleme, care o determină să se maturizeze precoce și să se descurce într-un nou stil de viață, opus aceluia în care a crescut. El, un băiat provenit dintr-o familie săracă și dezbinată, care însă are norocul de a întâlni un om bun, care îl ajută să devină un bărbat care deține bani, putere și control.

„Doamne, sunt șocată. Mă simt de parcă aș fi intrat în bârlogul Bestiei. Mă aștept ca în orice moment trandafiri roșii să-și întindă brațele pline de ace pe pereții de sticlă ai apartamentului, cuprinzându-mă în îmbrățișarea lor dureroasă și să mă trezesc, constatând că totul a fost un vis. Sau un coșmar.”

Alexander Chase deține o publicație de succes, iar Alyssa îi devine asistentă personală. Încă de la început, Alyssa se îndrăgostește de Alexander, însă se consideră o fată ștearsă, fără nici un atu. În plus, este și extrem de timidă și retrasă, astfel că nu consideră că ar avea vreo șansă ca măcar să fie observată de bărbatul la picioarele căruia cad toate femeile frumoase din lumea mondenă în care acesta își are locul.

„Gândul cu care mă trezesc în fiecare dimineață de când am început să lucrez pentru Alexander. Un gând ce nu îmi dă pace. Dacă mi-ar fi spus cineva că mă pot îndrăgosti la prima vedere, i-aș fi râs în față. Ce mi se întâmplă acum e un fel de ironie a sorții. Ca și cum divinitatea încearcă să-mi demonstreze ceva. Dar nu știu de ce-a trebuit să-l aleagă pe Alexander Chase dintre toți bărbații de pe planetă.”

Dar oare cum o vede Alexander pe Alyssa? O consideră o fată lipsită de importanță, sau este și el atras de ea? Deși surprins de sentimentele care îl încearcă, Alexander descoperă că Alyssa nu îi este deloc indiferentă.

„Alyssa nu e ce-am eu nevoie în viața mea în acest moment, dar… tot răul spre bine. Mi-am găsit femeia misterioasă. Sincer, speram într-un colț al minții să fie ea. Oh, da. E ca o pisicuță focoasă care scoate ghearele când nici nu te aștepți.”

Atât Alyssa, cât și Alexander, au secretele lor, pe care încearcă să le țină ascunse de toată lumea. Dar oricât de bine ascunse ar fi secretele, există persoane care cunosc trecutul lor, persoane care au un anumit rol în acest trecut sumbru. Iar implicarea persoanelor din trecut în viețile celor doi nu este deloc una cu intenții bune.

Însă chiar și cele mai rele intenții, uneori duc la finaluri fericite. Astfel, Alyssa și Alexander sunt nevoiți să conviețuiască, pentru a face față trădătorilor și a celor care plănuiesc răzbunări și care vor să scape de ei, pentru a șterge urmele trecutului ce îi leagă.

Despre ce secrete este vorba, cum acționează cei doi, cine sunt trădătorii și care va fi deznodământul, va trebui să aflați citind cartea.

Cartea „New York. Pasiuni ascunse”, de Rodica Mijaiche, poate fi cumpărată de pe site-ul Librex.

 

0 thoughts on “„New York. Pasiuni ascunse” – Rodica Mijaiche

  1. Incep sa numar zilele pana la Bookfest. Atunci am sa cumpar cartea. Tu nu ai facut decat sa ma perpelesti. Cumplit! Feliciatri pentru minunata recenzie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: