A apărut „Cu tine capăt glas” de Roberto Kuzmanovic

A apărut „Cu tine capăt glas” de Roberto Kuzmanovic

Comunicat de presă

Vox Authors semnalează apariţia volumului de poezii „Cu tine capăt glas” de Roberto Kuzmanovic.
După ce a purces la fondarea a câtorva proiecte culturale de-a lungul timpului, Roberto Kuzmanovic, activând până acum ca promoter cultural, aduce în atenția cititorilor, o poezie altfel decât cea cu care ne-am obișnuit.
Dacă ne jucăm cu vorbele, vom reuşi să exprimăm suficiente trăiri şi să le dăm ritmul vieţii? Dacă legăm sfori de cuvinte vom avea din ele păpuşi uşor manevrabile, iar noi ne vom transforma în maeştri manipulatori? Dacă o limbă nu conţine suficiente cuvinte pentru a fi vorbită, putem dezgropa neologisme pentru a forma imagini? Dacă… dacă am avea un dar al necuvintelor… am avea şi curajul de  a le folosi?
Cartea „Cu tine capăt glas” este disponibilă pentru precomandă începând cu data de 5 aprilie 2017 și se găsește la Librăria on-line Bibliocarti.com sau pe site-ul autorului KRoberto.com.
Autoarea Gabriela Zăvălaș spunea despre Cântecul – Descântecul – „Ce citesc nu în palme, mici destine de râme, Devenind prea curând niște sumbre postume, Ielelor, ce-ați făcut, ce-ați adus printre noi, Aiureli nenăscute înspre ziua de-apoi.” – „Filozofie sumbră, tristeți cu care tinerii n-ar trebui să se contamineze, dar parcă luciditatea lor taie ca diamantul în carnea destinului uman.”
Pictore, m-ai cam uitat/ într-un colț de pânză/ și degeaba mi-ai pictat/ stelele sub frunză// oglindă și munți, precum/ în văzduh fantasme,/ n-am cum căuta nicicum/ nemurirea-n basme. Din volumul de poezii „Cu tine capăt glas”, de Roberto Kuzmanovic.
Mihail Soare spunea despre autor că „La el oamenii există doar pentru a deveni, mai devreme sau mai târziu neoameni, adică tot poezie până la urmă, așa cum le stă cel mai bine, împodobiți de sentimente, mai frumoși decât îngerii cei mai îngeri, rotitori ca niște hulubi năstrușnici doar pe deasupra celor care au ochi să-i vadă.”
Roberto Kuzmanovic este scriitor și publicist, prezent în diverse reviste (Arena Literară, 2017, Itaca, ChickLitMagazine, 2016, Contact Internațional, 2012), antologii (Conviețuiri, Ed. Betta, 2016, Scrieri alese, 2013) și publicații on-line și/sau tipărite, unde a semnat nenumărate texte de opinii, recenzii literare, comunicate de presă, știri, interviuri, schițe umoristice, poezie și proză.
« UN DEBUT EDITORIAL DE EXCEPȚIE! Azi e la debutul său editorial și asta îi pare simplu, aproape de modestie. Chiar dacă poezia sa revendică, solicită cu putere și originalitate, un verb orgolios și o metaforă scânteietoare. Am rămas pe gânduri o îndelungată vreme, înainte să scriu aceste cuvinte, studiindu-i bine manuscrisul, căutându-i capcanele, și nu doar fiindcă mica sa introducere mă avertiza, ca și pe dumneavoastră, cititori, că „Eu nu sunt scriitor, nici poet, probabil doar un mim care se scaldă într-o mare de cuvinte și le așază într-o ordine menită să ridice semne de întrebare sau mai cu seamă, pentru ca oamenii să își ridice ironic sprâncenele.” Dar în capăt am reușit să îmi dezvălui relația strânsă dintre sensibilitatea sa creatoare și urmele pe care i le-au lăsat lecturile, dar și prezența unor tehnici poetice bine însușite. » HORIA MUNTENUȘ. Pentru cei interesați să precomande acum volumul de poezii „Cu tine capăt glas” – click pe link ( http://bibliocarti.com/cu-tine-capat-glas-roberto-kuzmanovic/ ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.