„Balanța puterii” – Monica Ramirez

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Balanța puterii” – Monica Ramirez

 

Credeam că Alex e de neînlocuit, că îmi va lipsi, sau că Alina va refuza să își vadă în continuare de viață, după presupusa moarte a lui. Puteți să mă judecați cum vreți, dar m-am înșelat. Chiar dacă la început, nu îmi puteam imagina cum ar fi seria Alina Marinescu fără aparițiile lui Alex, am fost surprinsă într-un mod plăcut de modul în care s-au desfășurat evenimentele.

Am găsit-o pe Alina cu o durere în suflet, cauzată de dispariția persoanei iubite din viața ei. Cu toată această suferință, însă, ea a demonstrat că este o femeie puternică, hotărâtă să continue viața, așa cum i-a fost dată. A trecut prin durere și revoltă, a suferit în tăcere și a crezut că totul se va prăbuși în lumea ei.

„Povestea lor de dragoste fusese atât de departe de normalitate încât devenise aproape disfuncțională, însă era singurul lucru de care avuseseră vreodată parte. Dragostea nu putea supraviețui în lumea lor fantomatică. Îl iubise cu disperare și el îi murise în brațe, lăsând-o singură, nu înainte de-a o transforma în copia lui perfectă: o fantomă căreia moartea i se părea mult prea ușoară, pentru că în viața pe care o ducea acum existau doar două opțiuni. Supraviețuiai ori erai ucis.”

Dar lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, chiar frumoasă, aș îndrăzni să spun, în momentul în care viața i-l aduce în cale pe Marius Stephano. Este interesant motivul pentru care cei doi ajung să se cunoască. Marius, agent al CIA, este trimis să o spioneze pe Alina, să descopere cine este ea. Însă misiunea lui devine dificilă, întrucât oricât de bine pregătiți ar fi agenții CIA, precum și cei din Elite, sentimentele sunt uneori mai presus de orice datorie, misiune sau răspundere. Deși cei doi descoperă cine este celălalt, acest lucru nu îi împiedică din a dezvolta o atracție puternică unul pentru celălalt. Și deși sunt amândoi pe deplin conștienți că o relație între ei este aproape imposibilă și de neacceptat în cadrul agențiilor din care ei fac parte, sunt dispuși să își asume riscurile și să se lase purtați de val, pentru a se bucura unul de celălalt, atât cât viața le permite.

„Contrastul dintre Marius cel din duș și Marius cel de la volan era alarmant. Trăsăturile feței îi păreau înlemnite. Nu mai exista nicio urmă de emoție în adâncimile ochilor lui întunecați, tot trupul fiindu-i tensionat la maxim. Numai mâinile i se mișcau în timp ce manevrau volanul cu economie de mișcări, acesta fiind singurul semn care indica vag că nu era un robot, ci un bărbat atrăgător și extrem de senzual.”

Spre deosebire de primele două volume ale seriei, în acest volum acțiunea se amplifică, odată cu intervenția CIA-ului. Datorită împrejurărilor, CIA și Elite sunt nevoite să accepte o colaborare, în încercarea de a combate terorismul impus de Al-Quaeda. Însă în momentul în care descoperă că în cadrul alianței lor există cel puțin o cârtiță, cele două Agenții sunt greu puse la încercare. Pierderea unor agenți operativi deosebit de buni, dedicați și antrenați pentru unele dintre cele mai dificile misiuni de teren, declanșează sentimente de neîncredere și chiar de teamă.

„Alina observă îngrijorarea de pe fața lui și-i simți mâna pe umăr. Atingerea era ca un izvor de durere de nesuportat, căldura mâinii infiltrându-i-se prin haine până la pielea înghețată, amintindu-i că trecutul spulberase de mult posibilitatea unui viitor. Nu există finaluri fericite.”

Pe lângă aceste evenimente, intervin și secrete din trecutul lui Marius. Aceste secrete pot fi dăunătoare atât pentru misiunile din cadrul Agenției, cât și pentru relația lui cu Alina. Depinde doar de ei să decidă cum vor face față trecutului. Iar în ceea ce privește viitorul, cei doi știu că nu este promis nimănui, mai ales agenților operativi. Așadar, singura lor șansă este să trăiască prezentul, așa cum este el.

Însă pentru Alina, situația este cu atât mai dificilă, cu cât face o descoperire neașteptată, legată de Alex. Sentimente de trădare din partea tuturor o încearcă, și depinde doar de ea să decidă ce va face în acest sens. Va avea această descoperire efecte asupra relației cu Marius, asupra sentimentelor pe care ea le-a dezvoltat pentru bărbatul care îi este alături?

„Alina își îndreptă privirea tăioasă spre el, pătrunzându-i prin lumina ochilor direct în suflet. Privirea lui rămase captivă în a ei, incapabil să întrerupă legătura aceea mai presus de logică și rațiune. În acel moment nu știa dacă avea în față un înger ori un demon… ori amândouă. Alina devenise fără nicio îndoială un hibrid creat de ani și ani de decepție, trădare și respingere, negând tot ceea ce fusese odată. Îi simți ochii străpungându-i sufletul, în adâncurile ochilor ei verzi reflectându-se compasiune și ură, dorință și iertare.”

Cum va gestiona Elite și CIA problema cârtiței din cadrul Agenției? Cum le va fi afectată activitatea, din cauza pierderii de agenți operativi? Vor reuși să încheie cu succes misiunile împotriva Al-Quaeda? Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări, va trebui să citiți această carte.

Nu cred că mai este cazul să spun că ador această serie, pe care o consider deja o adevărată capodoperă literară. În schimb, o să vă spun că mi-a plăcut acest volum, poate chiar mai mult decât primele două – dacă acest lucru este posibil. Așa cum ne-a obișnuit deja, autoarea ne-a oferit în această carte o porție sănătoasă de suspans, acțiune, pasiune și iubire.

Continuă să mă surprindă combinația de acțiune cu romantism. Iar dacă în primele două volume ale seriei iubirea apare pe alocuri, în acesta am regăsit o poveste intensă de iubire. Pe cât de interzisă, pe atât de pasională, pe cât de imposibilă, pe atât de încărcată de sentimente. Nu pot spune decât că am fost încântată să o regăsesc pe noua Alina, mai puternică, mai sigură pe ea, și deschisă spre o nouă iubire.

Aici găsiți părerile mele despre „Asasin la feminin” și „Identități secrete”, primele două volume ale seriei Alina Marinescu, de Monica Ramirez.

Acest exemplar al cărții mi-a fost oferit de către autoare, căreia îi mulțumesc, cu fiecare ocazie pe care o am.

Cartea „Balanța puterii” poate fi cumpărată de pe site-ul Librex. Întreaga serie poate fi achiziționată de aici.

0 thoughts on “„Balanța puterii” – Monica Ramirez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.