13 Întrebări pentru Nicoleta Tudor

nicoleta-tudor-3

13 Întrebări pentru Nicoleta Tudor

 

 1. Bună. Vă mulțumesc pentru că ați acceptat să răspundeți la câteva întrebări. În primul rând, vă rog să ne spuneți cine este Nicoleta Tudor, cea din spatele autoarei.

Bună, şi mulţumesc foarte mult pentru atenţia acordată. Întotdeauna mi-a fost greu să vorbesc despre mine, dar se pare că încep să mă obişnuiesc. Oricum, sunt subiectivă. Lucrez de mai mulţi ani la hrănirea lupului alb… asta mă ajută să empatizez foarte bine cu persoanele sensibile, cu persoanele cu adevărat bune, pentru că am eliminat din viaţa mea toate acele persoane care nu îmi fac bine, care îmi opresc sau îmi încetinesc evoluţia spirituală, şi mă simt minunat. Îmi place foarte mult să citesc, să visez (visez mult), pictez când am starea necesară, îmi transform uneori sentimentele în versuri. Fiecare zi o încep printr-o meditaţie, astfel încât trupul, mintea şi sufletul meu să fie într-o armonie perfectă. În rest, ca orice om normal, cu familie, cu slujbă, şi cu pasiunea mea pentru scris.

 1. A existat un eveniment aparte care v-a determinat să scrieți?

O să râzi. Până prin anul 2010, spuneam că o să scriu când o să ies la pensie. Aveam tot felul de notiţe scrise de mână, şi înregistrări pe telefon. Aveam povestea în cap. Dar în decembrie 2010, de ziua numelui meu, am primit cadou un laptop. Neprea găsindu-i utilitatea, în afară de a sta pe facebook, am schiţat un prim capitol, pe care i l-am trimis pe email fiicei mele cu întrebarea: dacă o carte ar începe aşa, ai citi-o? Entuziasmul fiicei mele, a dus la apariţia primului volum, „Cercurile mistice”.

Nicoleta Tudor 1.jpg

 1. În seria „Cercurile mistice”, abordați o temă ușor controversată, și anume aceea a șatrelor de țigani. Cum v-a venit ideea de a folosi această temă?

Nu a fost foarte greu. În copilăria mea, am cunoscut foarte bine şatra la care fac referire în carte. Bulibaşa Răducanu, chiar a existat în viaţa mea. Am iubit foarte mult acei oameni, am iubit veselia lor, feeria nopţilor petrecute în jurul focului, în timp ce le ascultam cântecele şi cântam împreună cu ei.

 1. Pe când putem aștepta să devină disponibil al treilea volum al seriei?

Este o certitudine că al treilea volum din seria „Cercurile mistice” va apărea anul acesta, în luna mai, la Bookfest.

 1. Dintre personajele create, care este preferatul dumneavoastră?

Personajul preferat va rămâne Maria, protagonista primului volum din serie. Este personajul peste care se simte foarte bine amprenta mea.

Nicoleta Tudor 2.jpg

 1. Credeți în magie și paranormal?
 2. Dacă ați găsi un obiect care ar avea puterea de a vă purta într-o altă lume, l-ați folosi?

Cu siguranţă.

 1. Aveți în plan să scrieți și alte cărți, după finalizarea seriei „Cercurile mistice”?

Sigur că da. Am mai multe proiecte, dar unul dintre ele se va concretiza în toamna acestui an, când voi lansa la Gaudeamus cartea la care lucrez, „Terapii şi energii, pe înţelesul tuturor”

 1. Pentru cărțile dumneavoastră, ați abordat stilul fantasy. Este acesta stilul favorit și la citit, sau aveți și alte stiluri preferate?

Citesc toate stilurile şi genurile de cărţi. Ce este drept, stilul fantasy, mă face să evadez cel mai bine din cotidian, iar lumea în care mă transpune mă fascinează. Este o formă de a-mi relaxa mintea.

 1. În timp ce unii autori sunt inspirați de muzică, alții preferă liniștea atunci când scriu. În care dintre aceste categorii vă încadrați?

De obicei scriu noaptea, când liniştea nopţii are o muzicalitate divină.

 1. Ce muzică vă inspiră?

Depinde de stare. Când sunt melancolică, ascult muzică clasică, dacă starea mea este de exaltare, ascult muzică veselă.

 1. Ce reprezintă scrisul pentru dumneavoastră?

În primul rând, reprezintă una dintre pasiunile mele. Apoi, este um mod de exprimare, pentru că atunci când scrii, eşti doar tu cu tine. Dai măştile jos, elimini barierele şi filtrele care funcţionează în restul timpului, şi te exprimi liber.

 1. În final, vă invit să le adresați câteva cuvinte cititorilor.

În primul rând, mulţumesc cititorilor mei pentru mesajele pe care le primesc de la ei. Le mulţumesc că au încredere în mine, astfel încât să citească scrierile mele. Le mulţumesc pentru încurajări, pentru ideile pe care mi le-au dat, pentru faptul că există. Pentru asta le mulţumesc şi îi iubesc!

Vă mulțumesc încă o dată pentru timpul acordat. Vă doresc mult succes!

Eu mulţumesc foarte mult, pentru că succesul nostru se datorează şi faptului că suntem atât de frumos promovaţi de voi! Mulţumesc!

0 thoughts on “13 Întrebări pentru Nicoleta Tudor

 1. Felicitari pentru minunatul articol! Nu ma satur sa aflu cat mai multe lucruri despre Nicoleta Tudor. O ador ! Cercurile mistice este in continuare volumul meu favorit, iar Maria, personajul pe care-l indragesc cel mai tare! <3

 2. Felicitări pentru interviu, fetelor!
  Nicoleta este o persoana deosebita, am avut ocazia sa o întâlnesc de vreo 2-3 ori și, pur si simplu, mi-a intrat la suflet!
  Mult succes pe mai departe! ❤❤❤ Aștept cu nerăbdare următoarea carte!

 3. seria cartilor cercuri mistice sunt preferatele mele ma fac sa visez cu ochii felicitari tino tot asa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.